2015. február 20., péntek

Együttállás





Istenem, miért is nincs nekem valami tökéletes fényképezőm ?! Avagy: Istenem, miért nem lakom valami elhagyatott, vad vidéken, ahol nincs fényszennyezés, nincsenek villanydrótok ?!…. Micsoda fotót lehetett volna ma este készíteni az ég csodájáról…

 
A legtöbbet nézett térképem....
Aztán az én két szégyellni-valóan vacak fotómat.  De gondoljátok hozzá, hogy még így is, ebben a villanydrótos, ronda városi közegben is csoda volt ! Legalábbis nekem. Este 6 óra, felnézel az égre, és ezek a fantasztikus bolygók csak úgy, ingyen, a fejed fölött ragyognak. Es egyszerre négy !!! Nem kerestem rá, nem tudom, mennyire gyakori az efféle együttállás, biztos máskor is van ilyen, csak máskor nem veszem észre. De tegnap este – kivételesen – sötétben voltam úton. Megláttam őket. Már tegnap is örültem nekik, de nem volt velem a fényképezőm. Ma pedig megörökítettem őket.  Én nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ennyi mára elég volt a boldogsághoz…. Sőt. Holnapra is.

A Mars és a Vénusz épp elfedi egymást + a növekvő Hold...
Ez a Jupiter a keleti égbolton

2 megjegyzés:

  1. Villanydrótok ide,vagy oda: zseniális a fotó!!!!!!
    Nekem totális nyugtató az égbolt.Csak lusta vagyok felöltözni este és kin ácsorogni.

    VálaszTörlés
  2. Igaz, este már nem nagyon mászkálok ki a házból, viszont reggel 06-kor meg minden nap. Így aztán a villanyvezetékek "bezavarnak" reggel is - (napközben is ) Jó pár képet tudnék mellékelni. A Pécsi fotósétálók (facebookon) voltak is képek,- viszont volt aki felrakott egy londoni (!) fotót, ott is vannak szép számmal hasonló képek.
    Más : közelünkben - az Ürögi fasor vége az úttest- színes festékkel - be van jelölve, hol vannak a föld alatt a víz,- gáz,UPC (!) vezetékek... hát ne tudd meg.

    VálaszTörlés