2015. február 27., péntek

Mit gondoltok lesz belőle valami ?





 



4 féle paradicsomot + salátamagot ültettem. Jó előre kinéztem a  http://www.kolibrikerteszet.hu/februar_oldalon, hogy mit, melyik napon kell. Lehet rajtam nevetni, de palántázásnál én figyelembe szoktam venni a holdnaptár ajánlásait. Majd beszámolok az eredményről…
Idén „nagy” terveim vannak az udvarom (kb. 5x5 m) átalakításáról is – szeretném, ha megvalósulhatna…Ki kell vágatni teljesen, az egyébként 20 éve már levágott fenyő maradék törzsét, annyira tele van mindenféle kártevő izékkel (lepkék, bogarak – írtam róluk). Ezzel egyidejűleg a kerítés melletti részt is kicsit fel kell újítanom, szóval majd megmutatom, ha valamit sikerül összehoznom. Ez lesz saját magamnak az idei szülinapi meglepetés…. Remélem….
Ez itt most 3 nappal későbbi kiegészítés, ugyanis a kicsinyke saláta-magocskáim máris kikeltek - nagy örömömre ! Hihetetlen, de tény :




Ezt az alábbi csokrot hűséges olvasóimnak küldöm. Nem, még nem nyílt ki ennyire az aranyeső - kint. No de bent !



6 megjegyzés:

  1. Én meg azt tapasztalom- hogy látom/hallom/olvasom... az idén előbb kibújt a medvehagyma (az erődben) - a miénk jó ha 2-3 cm-es.
    Ha egyáltalán az... (remélem igen )

    VálaszTörlés
  2. Az enyém is kb. ekkora, de gyorsan nő, egy max. két hét és már lehet szedni. Az erdei egyébként valami okból mindig előrébb áll a fejlődésben, mint az én kertim.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm az szép aranyvessző csokrot!

    VálaszTörlés
  4. Szépséges aranyeső!
    Drukkolok az összes magodnak :-) Én is a héten elején vetettem el a rodoszi fűszermagokat és egyebeket. Remélem lesz is belőlük növénykém.

    VálaszTörlés
  5. Még salátamagot sosem vetettem, de meglepő, hogy az mára (egy héttel az ültetés után) jó 2 cm-es !!!
    Kyba, Szilvi: Örülök, hogy tetszett a csokrom - szeretettel küldtem....

    VálaszTörlés