2015. február 9., hétfő

Mit lehet télen csinálni ?

( Esetleg nálam macskának lenni ?)




Ha én macska lennék,
csak nálad szeretnék
lakni. Nézném naphosszat,
hogy sürögsz-forogsz
köröttem, kedvemet keresve.
Tálam teletöltve,
puha a paplanom,
szeretek szolgám nagyon.



8 megjegyzés:

  1. Néhai macskaúr dolgait elnézve fiam számtalanszor megjegyezte ha újra születik macska szeretne lenni, nálam. Mondtam neki azért ez a jólét némi véráldozattal járt: férfiasság hiánya- Ennek ellenére a legnagyobb területvédő macska ő volt.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó dolguk van. ha jól emlékezem akkor a szürke a Samu.
    Engem szomszéd cicák látogatnak. Időnként én etetem, ha elutaznak a gazdik. Azért naponta meglátogatnak egy simiért, no meg ritkán jut nekik egy pár jó falat. Egyébként igazi jó vadászok, rendszeresen fogdossák a rágcsálókat.( közel van hozzánk az( erdő )Sok öröm, de nagy felelőség egy kis állat. Én anyagiak miatt nem vállalom fel. ( tudom sokan megszólnak érte )

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó dolguk van :-)
    És igazuk is , mit lehet csinálni egy hideg téli napon ?
    A mi "uralkodónk" is szinte átalussza az egész napot .
    Állatok nélkül nem is tudnám elképzelni magunkat .
    Feltétel nélkül tudnak szeretni .
    mmama.

    VálaszTörlés
  4. Igazi macskák!:) Szuper helyük van nálad. A mi Murcinknak sincs rossz helye van az új kazán tetején, naphosszat ott lustálkodik, de jobban szeret a számítógép előtt heverni, az én ölemben... Nem sokszor áll módjában, mert nem szeretem őt itt bent kényeztetni - többen allergiásak a szőrre -, de néha - ha tiszta a pálya -megsajnálom és akkor végtelen dorombolással hálálkodik.:)))

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok macskások ! Örülök, hogy egyetértetek a cicáim gondolkodás-módjával. Ebben a zord télben nem is nagyon lehet mást csinálni, mint egy jó meleg kuckóban összegömbölyödni és várni a tavaszra ! :-)

    VálaszTörlés
  6. Én is elmennék hozzád macskának, meg úgy általában szívesen lennék macskusz. :-)
    Már alig várom, hogy mehessek haza egy kicsit macskázni. Úgy hallottam tigris nagyon szép lett, télre egyébként is kigömbölyödnek, szőrük dús lesz. Élvezet macskázni a télen! :-D

    VálaszTörlés
  7. Kavics: igen, az enyémeken is van némi súlyfölösleg a cirmoson egyébként is, de a szürke valóban, így telente kicsit ducibb lesz. Ő aztán ha megjön a jó idő "lecsavarogja" a felesleget. (ő a fiú, aki állandóan eltekereg, míg az öreglány a nap 24 órájából 22-őt átalszik....)

    VálaszTörlés
  8. Én is szoktam mondogatni, én is szeretnék nálunk cica lenni...csak éjjel van kint az előtérbe, házikója van, ott alszik, lengő cicaajtó van, hogy ki tudjon menni...De már nem akar... Képes egész nap bent aludni...Miénk is most ducibb...elég sokba kerülnek... és ne legyen beteg....Mikor látom milyen sok macska barát van, szoktam mondogatni , milyen sok cicának jó doogggga van...

    VálaszTörlés