2015. február 19., csütörtök

Nyomasztó riportok



 
 Nem nézek magyar tévét – mint tudjátok.  De azért el-eljut hozzám néhány hír.
Most ez: http://rtl.hu/rtlklub/hirek/kerulendo-szavak-szegenyseg-apolo-stadion Kár, hogy nem vált ismertté a teljes lista. A „tisztességes, európai szintű orvosi ellátás” kifejezés is szerepelhet(ne) a listán. Ha már egy életen át vonták tőlem az SZTK járulékot – elvárnám, de tudom, hiába…..
Az éjjel rosszul voltam. A mellkasomon egy szikla ült, alig kaptam levegőt, amikor lefeküdtem, olyan ringlispílbe kezdett velem a világ, hogy gondoltam: itt a vég. Kicsit meg is ijedtem. Ismerem a mai eü.helyzetet.
   

Nem lepett meg, amikor ma betelefonáltam, időpontot kértem a kardiológiára és azt mondták: március 19. (Tudom, későbbi időpontot is kaphattam volna…)


9 megjegyzés:

  1. Igen ez van...
    Nekem valami furcsa rosszulétek jönnek van hogy hónapokig elkerül, de van hogy naponta.nem mesélem a tüneteket, ijesztő.Lényeg a lényeg kértem a háziorvostól egy beutalót... meg sem kérdezte miért kérem... Az EKG -hoz nem kell időpont, az nap megcsinálják amikor odamész...csak a beutalót kell vinni.Nos elmentem behívtak, egy szót nem szóltak azon kivül, hova tegyem a ruhát és feküdjek le... megcsinálták, várjak majd kiadják a papírt.... Jött odaadta a kezembe a papírt, hogy minden rendbe...
    Mari próbáld meg menj EKG-ra, előbb bejutsz,... egyébként az ott lévő orvos megnézi a papírt, mert hisz ő írja alá is, csak nem beszélnek velünk...Ha valami van úgy is szól... Mutattam a háziorvosnak és mondtam miért kértem a beutalót, azt válaszolta, ha valami van csak terhelési ceremóniával lehet kiszűrni mi a baj... Na mire ezt végig járnánk, akár..... mert az bizony még több hónap...
    Vigyázz magadra!!!
    Szépek a cicáid...

    VálaszTörlés
  2. Linkeket, amiket beszúrtál szomorú, elképesztő... ez ugrott be az elsőre: ha már lócitromnak hívjuk, akkor már nem ugyanazt jelenti...? (bocs!)
    A másodikra: jobban teljesítünk és a harmadiknál potyogtak a könnyeim olykor egy belső düh vett erőt rajtam. Nem tudom mit kéne tenni, de valamit változtatni kell!

    VálaszTörlés
  3. Micsoda egybeesés:
    http://apolono.cafeblog.hu/2015/02/18/febr-19-a-magyar-apolok-napja/

    VálaszTörlés
  4. Eddig is kerültem a híreket, igaz sok minden kimarad igy... de inkább legyek tudatlan, mert a gyomrom el kezd forogni.... amiket hall meg lát az ember...Persze azért van egy-két dolog ami átszivárog, meg a saját bőrömön is érezni...

    VálaszTörlés
  5. Lehet,hogy majd "megkapom a magamét,"-ill. ismételgetni sem akarnám magamat. Írtam többször,vagy 10 évre visszamenőleg megnézheti bárki a "betegéletútját" - mit fizetett az OEP és mit fizetett saját maga. (egészségügyre értve)
    Lehet, a fiatalabbaknak nem mond sokat az SZTK (1950-óta van de azt nem tudom mikor "szűnt" meg)-és arra sem emlékszem ma már, hogy SZTK-járuléknak nevezték-e ? kezdetben bizonyára,- ill. 1997-óta meg nem nagyon foglalkoztam vele.
    Kb. itt elolvasható, hogy mennyi járulékot fizettünk, ( a munkáltató + mi magunk ) Társadalombiztosítás Amiről sokan megfeledkeznek : a befizetett járulék nem csak egészségügyre fordítódott,- (sok egyéb másra is ) - utazás,étkeztetés,üdülés,bölcsőde,óvoda,sport... - és ne soroljam. Talán emiatt se mondjuk azt,hogy "elvárnám,"hogy amit anno befizettem, azért "rendesen lássanak el." - (folytatás majd később) (mert ebédidő van )

    VálaszTörlés
  6. olyan szédülésem nekem is volt (mint kiderült a nyaki csigolyák elmeszesedés miatt, és az erek is beszűkültek

    hasonlóan jó sokára kaptam szakrendelésre beutalót, de az nincs ráírva, melyikre, úgyhogy én fogtam magam, és addig mentem, amíg közelebbi időre nem kaptam lehetőséget: egy másik városba, na és

    VálaszTörlés
  7. 2.rész
    Még a hozzászólás előtt keresgéltem olyan témát,hogy (kb.) Mire elég a tb járulék ?- de nem nagyon találtam friss cikkeket,- esetleg ez tanulságos (?) Többet költünk egészségügyre,mint a tb
    Hát talán ennyit.
    Ami fontosabb : vajon miért nem mentél azonnal a háziorvosodhoz,-úgy tudom ott is van EKG. ( az "enyémnél" van)
    Betegéletutat pedig csak az tud nézegetni, aki regisztrált az ügyfélkapuban. (kormányirodában)
    Összegzés : jobbulást ! Este már ne olvasgass idegesítő cikkeket !

    VálaszTörlés
  8. Ismerős tünetek sajnos.
    Meg kell tanulnod vigyázni magadra .
    Jobbulást kívánok !
    mmama.

    VálaszTörlés
  9. Kedves kommentelőim, igazán köszönöm aggódó soraitokat. Természetesen voltam orvosnál, természetesen minden rendben van - legalábbis a gépek nem mutatnak "gyári" hibát...
    Igyekszem vigyázni magamra - de mindenektől függetlenül nagggggyon, nagyon örültem, hogy ennyien (+ a postaládámba érkezett levelek!!) aggódtok értem. Igen jó érzés, még akkor is, ha nem vagytok a közelemben. No de legalább lelkileg...no de legalább gondolatban !!!!
    Az se semmi ám !!!

    VálaszTörlés