2015. február 10., kedd

Olvasnivaló blogot ajánlok




Nagyon szeretem az üveg-mozaikokat ! Mindig elámulok azon a türelmen, és nem kevés tehetségen, ahogy apró cserepekből valaki csodás festményeket alkot. A napokban kaptam egy diasort, ami Róth Miksa műveit mutatta be – s benne leírás is olvasható volt életéről.
http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3th_Miksa  a wikiben itt olvashatsz róla,  de miközben keresgéltem a neten, megtaláltam a diasor szövegét itt:
Lehet, hogy csacsiság így teljes egészében egy másik blog-anyag elolvasását ajánlani, de én meg úgy érzem, nem lenne tisztességes, egy az egyben ide átmásolni azt az ismertetőt, ami szerintem igen nívós munka. Tehát, akit érdekel a téma, látogasson el erre az oldalra, megéri. Legalábbis én okosabb lettem tőle, elvégre nem ismerhetek minden neves magyar alkotót….
 












Ezen az oldalon olvastam: http://www.rothmuzeum.hu/   Kedves Látogatóink! A Róth Miksa Emlékház ebben az évben műszaki problémák miatt sajnos már nem látogatható.” Sajnálatos módon az évet, a bezárás idejét elfelejtették közzétenni :- (
                                                                 ************


MÁS:
Nem ehhez a témához tartozik, de most nem akarok külön post-ot írni. Annak, akit érdekel a „ronda-szobrok-az-országban” témakör, itt egy @-től kapott olvasnivaló ajánlat:  http://0m2.hu/2015/02/09/a-kertitorpe-paradigma/
 

4 megjegyzés:

  1. Való igaz, én sem szeretem,ha bármilyen hír hiányosan jelenik meg,vagy főleg azt,ha más oldalakat is fel kell még keresnem. Most kicsit könnyebb volt, mert a facebook oldalon már 2014.december 11-én közölték, hogy a múzeum bezár. (Sajnos kb. 12/11-óta ott sincs újabb hír,- bár ígérték,majd közlik,ha lesz.)
    Más (2)
    Ismeri ezeket a pécsi szobrokat?
    (Ha nem működne a link, kb. ez az újságcikk címe is és benne a video )

    VálaszTörlés
  2. Csak egy kis adalék a blogodhoz. :-) http://torokbalintiujsag.hu/toeroekbalint-egykor/2742-az-arpad-utcai-kis-walla-villa

    VálaszTörlés
  3. Kösz, engem érdekel a téma, noha láttam már többször, de nem lehet betelni vele! Tavaly zárt be, ki tudja meddig... Az is csoda, hogy eddig nyitva volt!

    VálaszTörlés
  4. Köszi @x a linkeket, ajánlatot, be kell valljam én rosszabb eredményre számítottam.
    PZS: jó anyag amit küldtél, köszönet érte. Erről sem tudtam.

    VálaszTörlés