2015. február 20., péntek

Te hogy vagy ezzel ? Mindet tudod ?




Azt kapásból tudtam, hogy 19 megyéje van az országnak (egyelőre), aztán amikor elkezdtem sorolni, megakadtam. Elég régen feleltem Magyarország földrajzából. Lényeg a lényeg, hogy nem jutott mind eszembe, ellenőriznem kellett és akkor persze mondtam már, hogy „Ja, igen!” 

Az egész csak azért jutott most eszembe, mert a napokban a T-Com-mal beszéltem telefonon, és az E-On-os számláimat akartam visszatetetni a régi szolgáltatóhoz. Amikor ehhez a tranzakcióhoz az adatokat akartam bediktálni, a kezelő első kérdése az volt, honnan telefonálok ? Kicsit csodálkoztam, hogy ezt nem látja, de hát lehet, hogy ilyen a rendszer. Mondtam: Pécsről. Mire a második kérdés az volt: És az hol van ?

Ezen a szálon indultam aztán el …. Fogalmam nincs, hol van a T-Com telefonos központja. Egyáltalán ez még Magyarországon van ? Mert hallottam, hogy az UPC már elköltözött Brassóba.  Nos, ha ez a központ, vagy ez a fiatal dolgozó (aki hangja után ítélve pár évvel ezelőtt még egészen biztosan iskolába járt) – mondjuk Miskolcom van, akkor elég messze van Pécstől. De hát elképzelhető, hogy egy megyeszékhelyet ne tudjon „helyrerakni” valaki ? Igen. Elképzelhető.

Akkor „ismétlésképp” itt a lista:

Békéscsaba (Békés)
Budapest (Pest)
Debrecen (Hajdú-Bihar)
Eger (Heves)
Győr (Győr-Moson-Sopron)
Kaposvár (Somogy)
Kecskemét (Bács-Kiskun)
Miskolc (Borsod-Abaúj-Zemplén)
Nyíregyháza (Szabolcs-Szatmár-Bereg)
Pécs (Baranya)
Salgótarján (Nógrád)
Szeged (Csongrád)
Szekszárd (Tolna)
Székesfehérvár (Fejér)
Szolnok (Jász-Nagykun-Szolnok)
Szombathely (Vas)
Tatabánya (Komárom-Esztergom)
Veszprém (Veszprém)
Zalaegerszeg (Zala)

3 megjegyzés:

  1. Aranyoska !
    Nem csodálkozom hogy nem tudják.
    Nekünk ezt még fújni kellett , mint a szorzótáblát is meg még sok mindent.
    Nekem alkalmam van gyakorta belenézni mai tankönyvekbe.
    hangosan nem nyilvánítom ki a véleményem, nem akarom az unokáim előtt az iskola tekintélyét aláásni, de sok mindent hiányolok a könyveikből.
    Tudomásul veszem hogy nekem kéne változni a korral :-)
    Nekünk meg kellett tanulni, nekik meg itt van a számítógép :-)
    mmama.

    VálaszTörlés
  2. Ne tagadjam...én sem ismerem a megyék "új" nevét - és még de sok minden mást sem... (pl. a magyarországi kisebbségeket sem - van 13- stb.) Azt is tudom, a legtöbben le sem tudnánk tenni azt a "vizsgát,"-ami az állampolgársághoz kell. (stb.)
    Sértődés ne essék,- mivel az oktatásügy ( vagy az eü.téma)"olyan mező,melyen Isten minden barma legelészik..." én nem kívánnám minősíteni.
    Való igaz,- (régebben) intéztem valamilyen ügyet (elfelejtettem) - aztán kiderült,hogy Sopronban volt a központ,- nem Pécsett. Vagy a bankunk esetében nincs pécsi telefonszám,- előbb a bp.-i központtal beszélsz...és esetleg ők "elárulják" a pécsi telefonszámot... Más : miért nem kérdeztél rá az ügyintézőre, ő honnan beszél ? (én szoktam) :-) Amúgy meg én már nem csodálkozom semmin sem.
    Mai történetem : Komló pályázik börtön építésre - 500 fős lenne a börtön - viszont kell majd hozzá 150-200 érettségizett + 50 felsőfokú végzettségű dolgozó ! (bama.hu) (mellesleg nem tudom, pl. call-centerhez milyen végzettség kell.)

    VálaszTörlés
  3. Kétségtelen, senki sem lesz szegényebb, vagy depressziós attól, ha nem tud egy megyeszékhelyet, én egyszerűen elcsodálkoztam, leírtam, mitöbb bevallottan, hogy elsőre a teljes lista nekem se sikerült.
    Hát ez van. Leírom, amit gondolok.Néha elgondolkodom, hátha nem kellene....

    VálaszTörlés