2015. február 22., vasárnap

Tudtad, hogy létezik üveg béka ?



Mert én eddig még nem hallottam róla. No nem üvegből készült békára gondolok, hanem igazi, élőlényre…





 A Fleishman üveg béka színe olyan, mintha folyamatosan változna. Igazából ahogy mozog, a háttér átviláglik az átlátszó húsán és ezt érzékeljük úgy mintha a béka színei változnának. A csodálatos álcázás ellenére, a béka alulnézetből egészen békaformájú, átlátszanak belső szervei, szíve, belei és a vörös erek is. Thomas Marent fényképész készített ezekről a különleges állatokról fotókat, egy természetvédelmi területen Choco-ban, Kolumbiában.

És itt láttam először, hogy ilyesmi létezik:


4 megjegyzés:

  1. Érdekesek ezek az élőlények.

    A középső gyerekemnek régóta vannak akváriumai. Lehet kapni nálunk is hasonlót. Teljesen testszínű átlátszó és mindenét lehet látni.
    Nehezen venni észre a vízi növények között.
    Számomra inkább furcsa mint szép .
    mmama.

    VálaszTörlés
  2. Tudom én, hogy a világ tele (általam) még fel nem fedezett csodákkal, de ezen elámultam. Én még csak nem is hallottam róla.

    VálaszTörlés
  3. Hallani én sem,meg nem is láttam.
    Viszont elég sok időt beleöltem abba,hogy utánajárjak, 2015-ben hol és mikor lenne a békamentés ( Sikondánál és Orfűnél is szokott lenni )- de nem vergődtem "zöld ágra." Sajnos a DDNP honlapján (márciusi program) is csak ígérik, majd lesz tájékoztatás. ( Majd vigyázni, van egy honlap -de az 2014-es - Baranya megyére értve.)

    VálaszTörlés
  4. Most már én is tudom, köszönöm. :-)

    VálaszTörlés