2015. március 27., péntek

Babák



Egyik kedves blogolvasómtól kaptam egy nézni(vagyis csodálni)-való ajánlatot. Továbbítom nektek, íme:


Örült a szívem, mert ezeket a ribanc-babákat (én csak így hívom őket) nagyon utáltam. Több okból is, de leginkább azért, mert azt sugallják a gyerekeknek, hogy ilyennek kell kinézni – ez a szép !

Annyira tudok örülni, amikor normális emberekről hallok, olyanokról, mint ez az anyuka ! Miért nincsenek többen ?!

3 megjegyzés:

  1. Miért nincsenek többen ? ... Bizonyára vannak ! - legfeljebb nem kapnak akkora "nyilvánosságot," mint azok, akik pl. "divatbemutatókra" hordják a gyerekeiket. ( Külföldi,de magyar tv-ben is.) (Amiről nem tudunk, az ugyebár még létezhet.)
    Más : kissé meglepett, a napokon belül 4 éves unokám (fiú) "elmondása," hogy az óvodában mivel játszanak a fiúk, és a leányok,-szavaiból úgy "vettem ki", a babázás az nem "fiús játék." Viszont elfelejtettem megkérdezni,hogy akkor a "főzéssel" hogyan állnak ? - mert mindkét unokám nagy kedvvel "szakácskodik"... nagy szerencsére a 30 valahány éves bonyhádi (piros) zománcedények... nem lettek kidobva ! (tetszett a hozzászólásban a Tasmánia... )(magyar cikkben)

    VálaszTörlés
  2. Úgy tűnik a lánynak rózsaszín, fiúnak kék, a lánynak baba, a fiúnak autó, beidegződéstől nem tudunk megszabadulni. Az ismerősöm mesélte, hogy az oviban szóltak neki, hogy csináljon valamit, mert a lánya inkább focizik, mint babázik. A kicsinek hamarosan testvérkéje lesz, és a család úgy tervezi, hogy a férj megy gyesre, mert nemrégen elvesztette a munkáját. Mit fognak mondani az oviban, még belegondolni is rossz.

    VálaszTörlés
  3. PZs: Elgondolkodom néha, hogy bizonyos témákban az "emberiség" az eget is meghódítja lassan, más esetekben meg mintha a legsötétebb középkorban lennénk. És tudom, hogy ezek nem általánosítható fogalmak, de vannak ilyenek is meg olyanok is.Persze néha önvizsgálatot is tartok - bizonyos esetekben meglehet, én se lennék maximálisan toleráns....vagy ki tudja....Nem könnyű kérdés ez, megtanulni a másságot elfogadni egy olyanfajta nárcisztikus lénynek, mint az ember.

    VálaszTörlés