2015. március 18., szerda

Hát ezt ki fogom próbálni !

Más tollával ékeskedem, de nagyon tetszik !




"Milyen nagyszerű is lenne, ha minden alkalommal, amikor hagymára van szükséged a főzéshez, sütéshez, egyszerűen leszakítasz egyet a konyhában, és egy új nő a helyére.
Hagymát persze lehet vásárolni bármelyik szupermarketben, de sosincs elegendő információnk arról, hogy milyen körülmények között voltak termesztve.
Megoldás lehet, ha otthon fogunk hagymatermesztésbe, de nem mindenki lakik kertes házban, hogy veteményezni tudjon.
Ám most egy olyan módszert mutatunk be, amelyik a konyhában működik, márpedig a legtöbb embernek van konyhája.
Amire szükség van:
– egy 5 literes pillepalack
– olló
– hagymagumó
– termőföld
– víz
Az ollóval vágjuk le a palack nyakát, majd a palack oldalára vágjunk lyukakat. A méretnél vigyázzunk arra, hogy a lyukon férjen be a hagyma. Ezután a lyukakon helyezzük a palackba a hagymagumókat, majd töltsük fel földdel. A végén a levágott nyakat visszaragaszthatjuk, de el is tekinthetünk tőle.
A földet öntözzük meg jól, majd a palackot tegyük a párkányra, lehetőleg az ablak elé, hogy fényt kapjon. Rövid időn belül a hagymák ki fognak bújni a lyukakon, nekünk pedig nincsen egyéb dolgunk, mint leszakítani és felhasználni őket!"



7 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, köszi hogy megosztottad velünk! Már csak egy ilyen nagy palackot kell beszereznem:)

    VálaszTörlés
  2. Én is a konyhámban tárolom a hagymát és ha nem fogy gyorsan, akkor előfordul, hogy kezd hajtani... na olyankor erős hagymaillat kezd a lakásban terjedni... azt hiszem én nem fogom kipróbálni.

    VálaszTörlés
  3. Én csak a kihajtott hagymát egy tejfölös kispohárba tettem és lám 1 hét után friss újhagymát ehetett a fiam:-) Nem volt erős hagymaszag, az csak akkor van ha már menthetetlenül romlott....

    De a pillepalackot másképp is lehet ilyesmire használni, csak az oldalán jó nagy rést kell kivágni és a flakon aljába kis lukat fúrni ahonnan kidugunk egy jó erős zsinórt csomóval a végén... a másik felét a palack nyakára kötjük. Majd feltöltjük földdel, megszórjuk virágmaggal és felakasztjuk mondjuk a kerítésre. Máris kész a minikertünk. Persze a alulra kerülő részre is fúrunk pár apró lukat, hogy a fölös víz kicsepegjen.
    Én ezt egy blogban láttam és nagyon csodás volt, ahogy eltakarta a csúf kerítést. Aztán a párom ki is kipróbálta a telken. :-) Nem kellett cserepet venni, mert kéznél volt az amit mások kidobnak.
    Elnézést ha hosszú voltam.

    VálaszTörlés
  4. Kíváncsi vagyok, ha valamelyikőtök megpróbálja, milyen eredménye lesz. Én ugyanis kicsit elmeditáltam ma a dolgon. Miképp lehetséges,hogy azon a lyukon, ahol kibújik a hagyma zöldje, ott nem potyog ki a föld ? Valami turpisság lehet a képeken - vagy én nem értelmezem jól a dolgot. De egy kisebb üveggel én is teszek egy próbát, aztán majd meglátom, mennyire igaz és használható megoldás ez. Én nagyon nem vagyok rászorulva, hiszen eddig is volt lehetőségem tavasztól őszig a kertben zöldhagymát "előállítani" - de gondoltam, télre jó megoldás lenne. Majd beszámolok az eredményről...

    VálaszTörlés
  5. Ami azt illeti,én is elgondolkodtam raja...(ráadásul figyelmetlenül olvastam el,- ill. a linket ( itt olvastam) is csak később olvastam el.Senkit nem akarnék lebeszélni róla... akinek van hozzá kedve,türelme és főleg ideje...ám próbálkozzon vele, szerintem egy muskátlis ládába "se'perc alatt" - ugyanez elérhető.
    Figyelmetlen olvasáshoz : dafke lemértem a garázsban egy palack "száját" - (később olvasom, akár le is vághatjuk, meg visszaragasztás... (sic!) mellesleg 45 mm a nyílás átmérője,- ( keresgéltem a hagymák között...összesen 2 db. akkora hagymánk van, ami átfért volna... majd elképzeltem, hogy kanállal lapátoljam be a földet ?... aztán jutott eszembe az öntözés... na,-hagyjam ! )OK ! Ideges ember nincs, csak bolond ! ...Igaz, amúgy sem kedvelem azt az "1001 megoldást," amit PET palack újrahasznosításra javasolnak. Szerintem annak egy helye van,- laposra taposva,kupak lecsavarva... és a "kék edénybe !" (szelektív)
    Más,- bár bizonyára ismerik sokan,- PET palack
    (Tudom, nem minden városrészben van szelektív és zöldhulladék gyűjtés ) (Pécs)

    VálaszTörlés
  6. Egy véleményen vagyok @x-el a PET-vel kapcsolatosan. Száműzni a minennapjainkból... már amennyire lehet.

    VálaszTörlés