2015. március 25., szerda

Vártam egy napot a hírrel…

Utólagos kiegészítés - március 26-án, a vizsgálatok eredményének ismertetése után. Csak azt tudom mondani: sokkoló, döbbenetes !!!
http://mno.hu/kulfold/szandekosan-zuhanhatott-le-a-geppel-a-masodpilota-1279036




Vártam a szomorú hírrel, amiről nyilván mindenki hallott: a franciaországi repülőgép szerencsétlenségről. Bár  még nem zárult le hivatalosan a vizsgálat, de a szakértők jelenleg egyértelműen balesetnek minősítik a történést. Nem szívesen írok ilyen szót le, hogy „megkönnyebbültem”, pedig ez az igazság,  én ugyanis végig attól tartottam, hogy már megint a terroristák kezét kell keresni a történésekben.
A 2 német hír-tv éjjel-nappal szinte csak ezzel foglalkozik, érthető is, igen nagy a német áldozatok száma. Nem véletlen, hogy Németországban félárbócon vannak a zászlók és nemzeti gyásznappá fogják nyilvánítani március 24-ét. Különösen tragikussá teszi a szörnyű eseményt a 16 gimnazista és tanárnőik halála – ők csereúton voltak Spanyolországban – s már sosem fognak hazaérni…
A franciaországi Seyne-les-Alpes nevű település közelében állították fel a mentőakció központját. Épp most hallottam, hogy a francia hatóságok, a környék településein – ha szükséges, magánházaknál is – lehetővé teszik, hogy az áldozatok hozzátartozóit el lehessen szállásolni. Vélhetőleg lesznek, akik saját maguk akarnak a helyszínen is meggyőződni a visszavonhatatlan, megváltoztathatatlan tragédiáról.
Bármilyen hihetetlennek tűnik, pedig hát a képek igencsak bizonyítják, hogy egy ilyen szörnyűséges tragédia bekövetkeztekor igenis előfordulhat, hogy szinte „fellehetetlenül” tűnnek el az áldozatok, sőt még egy hatalmas repülőgépből sem marad semmi más, csak tenyérnyi, vagy még kisebb darabkák – szétszóródva két négyzetkilométeren. Felfoghatatlan – de hát itt van előttem a TV-képernyőn a „dokumentum” : 160 ember és egy hatalmas repülőgép picinyke darabkái….1600 m magasban, szétszóródva, már soha össze nem rakhatóan….






2 megjegyzés:

  1. Borzalom. Az összes média erről ad hírt. Borzalom.

    VálaszTörlés
  2. Nem mintha ez lenne a legfontosabb, de a tv.ben 3 napos gyászt említettek, ismerjem el, nem vagyok tisztában a"jelentésével."
    (Nem is emlékszem, írtam-e ?- elég sok olyan filmet nézek, amikben a lezuhant repülőgépeket vizsgálják ( benne a pilóták "előéletét is. (!)
    Lényegtelen, hogy kb. 75-ban biztos voltam abban, hogy "emberi mulasztás." Sajnálatos.

    VálaszTörlés