2015. április 30., csütörtök

Az én ananásztortám

Holnapra, a családi ünnepre készíttettem egy ananásztortát, amit a családom is, én is szeretünk. Nem receptes-könyvből csinálom soha, fogalmam nincs, valójában a "rendes" ananásztortát miképp kellene, de leírom az enyémet - ha már kóstolót nem tudok küldeni belőle nektek.
Így néz ki:



Tehát 8 tojásból készítek egy szép piskótát. A mostani annyira jól sikerült, hogy majdnem elrepül, oly könnyű, laza lett a tésztája. 
Ehhez a nagy adaghoz kell 7 dl folyadékból és két tejszín ízű Oetker pudingporból főzött krém. A folyadék: 2 doboz konzerv ananász leve + tej. Az arányokat nem írom, mert az ananászlé mennyiségétől függ a hozzáadandó tej mennyisége. (Leszűröm az ananászkockákat előbb, majd a levéhez teszek még annyi tejet, hogy 7 dl legyen.)
2 evőkanál cukrot adok hozzá (nem szeretjük a túl édes tortákat). Amikor a puding megfőtt, hozzákeverek (még melegen) 25 dk Ramat-t. Ezt a masszát hagyom teljesen kihűlni.

A két doboz ananászból kiveszek egy maréknyit, ezt egész apróra összeaprítom. Beáztatok egy jó nagy adag (5-6 púpos evőkanál) mazsolát rumba – ezt előző nap szoktam, hogy a szőlőszemek jól megszívják magukat. Ezt a kettőt összekeverem.
Amikor a tészta is, a krém is teljesen hideg, félbe vágom a tésztát, mindkét belső felét megkenem krémmel, és az alsó lapra ráteszem a mazsolás-rumos ananászdarabkákat. Ezután ráborítom a tetejét és körbekenem a krémmel. Jó vastagon jut ebből a mennyiségből mindenhová. A tetejére pedig a konzerv megmaradt ananászkockáit teszem.
Egy adag tejszínhabbal, de anélkül is nagyon fincsi sütemény. Próbáljátok ki !

2 megjegyzés:

  1. Csodás torta! Utólag is boldog szülinapot! Berni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ráadásul finom is ! :-) Köszönöm a gratulációt !

      Törlés