2015. április 13., hétfő

Menni kell(ene)



@x ajánlotta én elolvastam s tovább-ajánlom:


Menni kell

Azt mondják, ha az ember fáradt és töltekezésre vágyik, menjen el olyan helyre, ahol eddig még nem volt. Új helyek megismerése hihetetlen energiákkal tölt fel, amiből aztán lehet táplálkozni. De akkor, ha valaki az életébe fáradt bele, akkor hová menjen?
A munkanélküli, akit csak kudarcok érnek, a magányosságba bele-belehalók, akik keresnék társukat, de valamiért nem sikerül. Akik rossz házasságban élnek, de nincs módjukban változtatni. Akik már nem bírják cipelni a sors csapásait, amit valamiért rájuk mértek az égiek. A hajléktalanok, akik nem biztos, hogy tehetnek róla, hogy oda kerültek.
ŐK HOVÁ MEHETNEK?
Hová menjen töltekezni, aki egyedül neveli a gyermekét, minden segítség nélkül, és egyszer csak azt érzi, már nem bírja tovább. Furcsa, fájó érzések. Tapasztalatból ismerem őket.
Igen, erre az volna a válasz, a szeretet feltölt energiákkal.
De ezek olyan élethelyzetek, amiről egyértelmű, hogy nincs szeretet a közelben.
Nincs az a fajta szeretet, ami tényleg feltölt.
Az ember leleményes, keres magának valamit, amivel pótolhatja a hiányt.
Csakhogy az ölelés, a simogatás, a törődés nem pótolható semmivel.
A szeretet kell, létszükséglet, életszükséglet.
A szeretetnek is sokféle változata van, de most csak egy konkrét fajtájáról beszélek.
Olyanról, amiről emberek sokasága csak álmodozik.
Bátortalanok vagyunk, félünk a változástól, minden olyantól, ami kiszolgáltatottá tehet minket. De lelkünk fázik, melegségre vágyunk. Szeretetre, szerelemre, törődésre vágyunk, magunkban, csendben, mert nem mondjuk ki, még magunk előtt sem merjük vállalni...
Nehéz ezzel szembesülni, nehéz ezt tudatosítani, hogy változni, vállalni kell, változtatni, engedni...
Menni kell, mert elfáradtunk, de nincs hová. Életünk minden részét bejártuk, napról-napra járjuk, és hiába is sietnénk előre, nem lehet, mert ott most még nincs hová lépni...

Merre menjen az, aki az életéből szeretne elmenni, egy másik jobb, saját életbe?

Szerző: Czimrák Katalinhttp://sztarklikk.hu


 




2 megjegyzés:

  1. Nehezet kérdeztél..., tragikusat. Ki válaszol erre?:( Azt hiszem, nincs válasz.

    VálaszTörlés
  2. Ami azt illeti, ezt sem azért "ajánlottam," hogy bárki is válaszoljon rá, ill. "magamból indultam ki"... aki évek óta (!) minden reggel kb.06:10 órakor (?) - látom az elmenő vonatot (IC)a "házunkhoz közel"...- vagy látom az egyre több repülőgép haladását az égen... aztán "elgondolkodom." - hogy "ingyen utazhatnék" ( ne vitassuk... az "ingyenességét" )-aztán mégsem mozdulok. Ma már sz sem nagyon foglalkoztat... volt egy "mondásom,vagy célozgatásom"... (pontatlan idézet) " hagyja a mosott ruhát másra..." - és/vagy (talán) nem a távolban, meg mindig máshol kell(ene) keresni a "töltekezést."

    VálaszTörlés