2015. május 8., péntek

Ez is Pécs




Ezt az olvasnivalót, s benne a  klassz kis térképet kaptam ma @x-től. Nem mondhatom, hogy feljuhongtam az örömtől – habár hát „hülye azért nem vagyok” – szóval tudom én, hogy az u.n. Zsolnay negyednek csak a neve hangzik jól – azon kívül nem sok jó van errefelé – legalábbis az itt-lakást/élést, pláne a lakásárakat tekintve.
Pécsi lakosoknak ajánlom, szörföljenek kicsit a térképen. Engem nem lepett meg különösebben pl. a bűnesetek száma sem. Nem véletlen, hogy már pár évvel ezelőtt, amikor besurranó járt nálam, és kihívtam a rendőröket, azt mondták: bevisznek ugyan a jegyzőkönyv felvételére, de vissza nem hoznak. És: azt viszont nem ajánlják, hogy este 10 után errefelé egyedül mászkáljak. Tehát jobb lenne holnap reggelre halasztani a jegyzőkönyvezést.

És nem egészen független ettől az a téma, amit pár napja megírtam már, de még nem tettem nyilvánossá, most épp illik ide:  
Nem túl rég jelent meg a lakóhelyem közelében ez a kamera, ami az alábbi fotón látható. Ahányszor elmegyek alatta, kerregve rám fókuszál…. Van ennek egy tesója is, a Búza téren, a nagy kereszteződésben a McDonald’s mellett. (Még nem fedeztem fel a többit, de biztos vagyok benne, hogy jó néhány helyen les a „Nagy testvér”.) Követ minden mozdulatot. Miután „megnézett” engem, és jól elraktározott a hülye agyába – de jön valaki ellenkező irányból, vagy elmegy mellettem egy autó – azonnal, hiperérzékenyen máris azt nézi.
Meg tudnám ölni. Nem tudom, éreztem e tárgy iránt ilyesféle gyűlöletet.
Holott…
Holott persze hát tudom, minden lépésünk, szavunk, telefonunk, netbejegyzésünk le van ellenőrizve, nyilván van tartva, még az olyan kis senkiké is, mint amilyen én vagyok.
Elgondolkodtam egyébként, hogy miért PONT ide került ez a kamera ? Odébb, a DOZSO előtt több értelme lett volna… Van is egy teóriám…Szerintem itt kapták el a cigányok azt a rendőrlányt, akit végülis megöltek. Sajnos Pécsett a Zsolnay negyed nem úri negyed….  És a kamerától sem lesz az.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése