2015. május 5., kedd

Megérkeztek !



Charlotte Viktoria Diana Windsor  születésével majdnem egy napon, megszülettek/kikeltek/előbújtak rejtekükből az én picuri pókgyerekeim is! Annyira tudok örülni minden évben, amikor meglátom őket ! Most sincs másképp ez, dacára, hogy valami varázslatos módon az újonnan kifeszített ruhaszárító kötelemet találták szimpatikusnak és egyelőre ott függeszkednek, edzik izmaikat - nekem pedig egy időre, más ruha-teregetési lehetőséget kell keresnem.... A fészket – ahová éjjelre behúzódnak – egyelőre nem találtam meg,  az alábbi kép egy régebbi felvétel. De  ezek szerint az a tavaly nyárvégi, meglesett szerelmes pillanat a mamapókom és a vendég fiú között, eredményes volt.
Éljenek a keresztes-pókok ! (Az enyémeknek - már amelyik megmarad - arany életük lesz, mert még etetni is szoktam őket.)

Hja, mindenkinek lehet valami bolondériája….

Ez  egy történet a nálam kikelt gyerekekről:

A mama és a papa itt látható – tavaly augusztusi képek:



7 megjegyzés:

  1. -:))
    Most akkor kereshetsz mindegyiknek ilyen előkelő neveket is :-)
    mmama

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondban lennék - tökéletes ikrek - ilyen apró korukban meg még az se látszik, fiúk lesznek-e vagy lányok. De tény, hogy közülük egyesek, akik megérik a felnőtt kort, nagyon közel állnak a szívemhez.

      Törlés
  2. Hétfőn és kedden is - a legnagyobb melegben - ügyeket kellett intéznem. Megviselt az időjárás is.
    Így aztán nem nagyon volt kedvem és erőm bármihez is hozzászólni.
    Talán majd legközelebb.

    VálaszTörlés
  3. Nekem is van egy pókocskám, de sajnos a spájzban, már három hete figyelem, egy ingó-bingó kaszás pók.Minden nap elhatározom, hogy kiviszem a szabadba, de nem visz rá a lélek, pedig meg vannak számlálva a napjai, mert arra a zacskóra, ami az egyik horgonyzási felület, szüségem lesz.Úgy látom nem voltam egyedül az időjárással.HM

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, kérlek, oldd meg valahogy a problémát ! A kaszások a második kedvenc fajtám - az előszobámban többen élnek. Nem igazán szeretnek ők kint lenni - viszont a lakásban áttelepíthetők. Nincs valami jó, nyugis kis helyed ? Egy ronggyal óvatosan "be lehet fogni" - és a kiválasztott helyen elengedni. Majd ő aztán megkeresi azt, ami neki pontosan jó. Hosszú évek tapasztalatából ajánlom ezeket. Jobb megoldás híján a szükségessé váló zacskóról zacskóról óvatosan irányítsd el, nagyon okosak, megértik, hogy útban vannak, könnyen áttelepülnek máshová.

      Törlés
    2. Már másodszor írom meg a válaszom, de mindig kitörlődik. A szabad az a konyhám előtti tágas, fedett terasz, biznyára onnan települt be a szellőző lyukain keresztül. De mintha megérezte volna a szándékom, most eltünt, nincs kedvem keresgélni, rossz a kedvem. nagyon szép a tasid, ha valaki, TE megérdemled az ajándékot.HM

      Törlés
    3. Az lehet a gond, hogy ha 2 napnál régebbi a blogbejegyzés, akkor csak az én engedélyemmel jelenhet meg a kommented. De lám, itt van, megvan...
      Legyél türelmes velük, lehet, hogy mégiscsak előbújik majd valahonnan, habár az sem kizárt, hogy új helyet keresett magának. Nálam sem "örökös" lakók.

      Törlés