2015. május 17., vasárnap

Mi volt (lehetett) itt 200 millió éve ?



…..Gyanítom biztosan ezt sosem fogjuk megtudni.

Kavics blog-barátném küldte elolvasásra ajánlva ezt a linket amiből kiemeltem az alábbi pár mondatot: http://szabadonebredok.info/az-icai-kovek-rejtelye/
„A dél-amerikai Ica városától nem messze, a becslések szerint több, mint 50 ezer, ököl nagyságú kő került elő, rajtuk egy sor szinte megmagyarázhatatlan ábrával. Többek között őslajhárok, dinoszauruszok, állkapocs nélküli halak láthatók emberekkel együtt ezeken az andezit köveken…”
Később aztán még többet is találtak és alapos vizsgálatnak alávetve  (mert érthetően sokan voltak a kételkedők) a szakemberek arra a megállapodásra jutottak, hogy vagy az emberiség régebbi, vagy a dinoszauruszok egy nagy része túlélte az őket kiirtó katasztrófát.

Aztán tovább vizsgálódva a neten csak csak eljutottam oda, hogy valami nem stimmel ezekkel a kövekkel. Részletek itt olvashatók:
Ugyan én e témában (is) egy senki vagyok, de igencsak hajlok afelé, hogy belejátszott bizony a ’geldgier’ (pénzsóvárság) a dologba.

Elmondok egy példát – saját – nem kitaláltam. És hát a pénzhez semmi köze….
Az ember tinédzser korában sok hülyeséget csinál.  Volt egy szőlőnk a cserkúti domb aljában, ahol - tekintve, hogy fölötte magasodik  vörös homokkőből a hatalmas Jakab hegy - igen sok szép, lapos, könnyen megmunkálható kődarabot lehetett itt-ott találni.  Egy ilyenbe  belevéstem, vagy (-tünk, öcsémmel ? Már pontosan nem is emlékszem) valami igen egyszerű rajzot, olyasmit, amit szerintünk az „ősember” is rajzolhatott volna akár… Aztán vagy elástuk, vagy eldugtuk, azzal a céllal, hogy ha majd megtalálják a régészek, azt fogják hinni, hogy valami  ősemberi alkotás. És milyen jót derültünk a dolgon…..akkor…..
Mivel mindez több, mint 50 éve történt, a részletek ezért nem egészen pontosak, de mégiscsak párhuzam vonható a két dolog között. Egy „mai” ember megtréfálja a múltat kutató, sikerre vágyó, nagyokos régészeket. És ha ügyes, akkor akár még sikerül is a csalás… Ha mi, gyerekek 50 éve, megtettük, miért ne tehetne hasonlót bárki más, pláne, ha hasznot is remélhet belőle ?



De félretéve a mókát. Nekem szilárd meggyőződésem, vagy mondhatom úgy is, én azoknak a táborába tartozom, akik hiszik, hogy volt ezen a Földön már értelmes élet jóval előttünk is. Aztán valahogy, valami miatt „eltűnt”…. Nem igazán tudjuk az okát, miért és hogyan.
Bizonyára a magyar tévé is mutatta azt a sorozatot, melyben látható, hogy néhány száz/ezer év alatt miképp tűnnének el felhőkarcolóink, autósztrádáink, és mindenféle csodás létesítményünk, ha mi nem lennénk, ha egyik napról a másikra "embertelenné" válna a Föld. 
Mert mégiscsak a természet az igazi úr ezen a bolygón és (szerencsére) még nem az ember. Erőlködhetünk, a szó szoros értelmében felhőkig érő felhőkarcolókkal és különbnél különb extrém alkotásokkal, de képtelenek vagyunk mi győztesen kikerülni ebből a vetélkedésből. Egy „haláli nagy győzelmünk” lehetne – amit – remélhetőleg – senki sem akar elérni: azt hiszem, technikailag lassan képessé válunk arra, hogy élhetetlenné tegyük a Földet, vagy akár fel is robbanthassuk, megsemmisítsük.
De eddig talán még a legpénzéhesebbek se akarnak elmenni. Egyelőre ugyanis még nincs menekülési lehetőségük, tehát ez egyben az ő végüket is jelentené.
Persze, semmi sem lehetetlen….
„A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik. (Mondta: Muhammad Ali)

3 megjegyzés:

  1. A napokban láttam egy műsort Detriot városáról, az egykori autógyártás fellegváráról. Pontosabban, hogy mi maradt mára (pedig nem is volt az olyan régen) az elhagyatott épületekből. A természet visszaveszi a területeit, lassan, de biztosan örli porrá a betont, a köveket, a vasat. Nincs menekvés.

    Én is abba a táborba tartozom, aki meggyőződéssel kutatja az egykori élet nyomait. Mégha sokan azt szándékkal vagy szándék nélkül hamisítják. Vannak akik az Ica köveket is hamisították, ahogy a gabonaköröket is lehet hamisítani (tk. mindent lehet hamisítani) mégis hiszem, hogy vannak eredeti kavicsok.
    Kedves a történeted amiben Ti is "köveztetek" :-) de azt gondolom, hogy a mai technikával ezt ki lehetne szűrni, mármint mikor véstétek.
    Egyébként ma is vannak eredeti gyémántok és nagyon jó hamisítványok, meg festmények... stb... egy laikus képtelen különbséget tenni, sőt a szakértőknek is nehézséget okoz.
    Egy biztos a hitemet nem hamisíthatják. :-D

    VálaszTörlés
  2. Biztos voltam benne, hogy nagyjából hozzám hasonlóan gondolkodsz a témáról. Tudom, vannak sokan, akik hülyeségnek, lehetetlennek tartják ezeket a dolgokat, pedig a helyzet az, hogy nem csak az évezredekkel/milliókkal ezelőtti dolgokról nincs egész pontos tudomásunk, de még a ma zajló - előlünk eltitkolt, de mégis esetleg akár sorsdöntő - dolgokról se tudunk.

    VálaszTörlés
  3. Amikor a természet visszaveszi a területeit:
    http://www.erdekesvilag.hu/gyonyoru-kepek-egy-elhagyott-halaszfalurol-ahol-a-termeszet-atvette-a-hatalmat/

    VálaszTörlés