2015. május 16., szombat

Mit találtam ?!


Nem tudtam róla, hogy van/lenne lehetőség efféle vonatos utazásokra, melyekről ezen az oldalon olvasni lehet:  http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs  Itt a jobb oldalon havi részletezésben olvashatók a programok – ezek között találtam egyet, ezt: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/764
Felcsillant a szemem elsőre – de aztán mire végigolvastam az egész szöveget, s kiderült, hogy a 4 nap minimum egy százas lenne – hát rögtön tudtam, hogy ez nem az én esetem. 

Ettől függetlenül érdekesnek tartom, hogy szerveznek ilyen programot. Biztos a többi is szép lehet – legalábbis az olyanoknak, mint én, akik szeretik a vonatos utazást.
El is határoztam, hogy  az Isonzó völgybe ugyan (sajnos) nem megyek, de az idei nyáron felkeresem a gemenci, vagy az almamelléki kisvasutat. Olyan régóta tervezgetem – hát nekiállok és megpróbálom megszervezni magamnak ezt a „egyszemélyes” társasutat… majd beszámolok róla, ha sikerrel jártam.

Akit esetleg érdekelne Gemenc, az itteni kisvasutazás, vagy esetleg egyéb magyarországi kisvasutak, itt lehet olvasni róla:




2 megjegyzés:

  1. Mi pár éve voltunk Wachauban a Szentivánéji Álom Expressz-szel. Ez egy 1 napos túra, de hatalmas élmény volt.
    Az Isonzó Expresszen gondolkoztam, mert a nagyapám ott harcolt az I. világháborúban és ott is esett hadifogságba. Szicíliába került fogolytáborba. Ott ismerkedett meg egy olasz lánnyal, akitől kapott emlékül egy zsebórát, ami most nálam van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, akkor meglehet, nagyapáink is ismerték egymást :-) Mert az enyém is ott volt, igaz, a vége felé valami döntő nagy csata előtt egy nappal vérhassal elhozták onnan,. Lehet, ez mentette meg az életét....
      Engem örök életemben vonzott a vasút, a vonatozás, mai napig szívesen ülök vonatra.

      Törlés