2015. július 25., szombat

A világ vallásairól....



Természetesen nem tudom ellenőrizni, hogy a videóban láthatók igazak-e – de hihetőnek tartom. Azt se tudom, miképp, hogyan is készítették, hogyan „számolták ki” az egyes történelmi korszakokban élt emberek vallási irányzatait.
De érdekesnek találtam s nem biztos, hogy mindenki látta. Ezért került ide: 




Bizonyára hallottátok a hírt, hogy tegnap Törökország támadást indított az IS állam által elfoglalt városok ellen....Nos, ne legyen igazam, de bizony én félek ennek következményétől. Még emlékszem a történelemórán tanultakra. Szarajevóban csak egy lövés dördült el, mégis abból lett  az első világháború...
http://mno.hu/hirtvkulfold/osszehangolt-tamadast-inditottak-az-iszlam-allam-ellen-1293916

6 megjegyzés:

  1. Azt hiszem,félhetünk is.Már köztünk vannak...és Magyarország is ellenségnek számít nekik.
    Sok a fanatikus,agresszív,hülye ember,amit az is bizonyít,hogy 31ezer külföldi is harcol velük(köztük magyar is!!!).Akik kiélhetik a (megtorlás nélkül) gyilkolási hajlamukat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom kinek, de valakiknek el kellene végre kezdeni gondolkodni azon, hogy merrefelé is kellene "terelni" a fiatalok ? Ámbár nagy kérdés, hogy a mai világban ezt hogy lehetne megvalósítani, ill. ha találnának is egy jó irányt, akkor meddig lennének képesek azon a nyomvonalon haladni ? A "fegyelem" és az "önuralom" a megértés és a beleérzés egyre kevésbé ismert fogalom a fiatalok között, legalábbis én így gondolom....De hogy mit kellene tenni ennek megváltozása érdekében ? Azt bizony nem tudom. Mert a szabadság ugyan nagyon jó dolog, de ha "határtalan" akkor akár veszélyessé is válhat....

      Törlés
  2. Nem értem,nem tudom: mindig azt hiszik,hogy az erőszak békét fog hozni?????? Soha!
    A védekezés ,az egy másik kategória, de letámadni őket? Minek?Sose lesz vége....:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, hogy értelmetlen, de mégis nagyon sokszor töprengek azon, hogy miért lett ilyen az ember ? És nem a mai emberre gondolok csak... Van valami csodálatos adottságunk: tudunk gondolkodni, - leglábbis állítólag - és mégis néha rosszabbak vagyunk nem, nem az állatoknál, hanem az állítólag még aggyal és szívvel sem bíró növényeknél is. Lehet, hülye példa, de nekem már eszembe jutott, olyan az ember, mint az u.n. invazív növények. Semmivel sem törődve szaporodik, ott is, ahol nem kellene, kárára más hasznos növényeknek.Nem nagyon látok kiutat....

      Törlés
  3. Lehet,csak én érzem kissé pontatlannak ?- az " IS állam" a terrorszervezet neve és a támadás Szíria területére értendő. Vagy ne bonyolítsam, (mert igen meleg van)
    Más : az egyetlen lövéshez : Szarajevóban tavaly, Belgrádban pedig nemrég állítottak szobrot Gavrilo Principnek,holott őt a korabeli törvények alapján elítélték gyilkosságért. Állítólag sok példa van arra,hogy a legszörnyűbb események után is elmarad a felelősségre vonás - különösen ha nagyhatalmak érintettek benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kijavítottam a szöveget - bár a netről szó szerint vettem át a kifejezést....
      A történelem - s benne az ember meg sajnos már csak ilyen. Isteneket ördöggé (és viszont) képesek változtatni. Attól függ kinek az oldalára "érdemes'" átállniuk.

      Törlés