2015. július 6., hétfő

Elmélkedés egy cikk kapcsán.




Kavics ajánlott egy olvasni-valót, én csak tovább-ajánlom nektek – kapcsolódva a tegnapi témához:
Jártam én ezen az oldalon máskor is, más témákban is már nemegyszer. Érdekes és intenzív gondolkodásra kényszerítő anyagok olvashatók itt – bár tény: sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom híreiket – de olyan gondolatokat képviselnek, írnak le, melyek ott zümmögnek az ember fejében.
                                                ***************
Mivel a hőség szobafogságra ítélt, hajnalban nagytakarítottam, közben megpörgettem a mosót. (11-re minden por-száraz volt!) Tegnap vettem le a polcomról egy rég olvasott Sásdi Sándor könyvet, van egy új rejtvényes újságom – de természetesen ezek mellett szörföltem a neten is rendesen, no meg a kálváriáimmal is foglalkoztam….
Belenéztem rengeteg blogba is. És maradt időm elmeditálni azon, hogy egyes blogoknak milyen nagy olvasó ill. kommentelő-tábora van.
Úgy tűnik, sokan vannak, akik szívesebben olvassák mások receptjét, nézik kézimunkáit, esetleg sóvárognak a blogíró által látottak után egy szép vidékre, semhogy a gép előtt ülve is, a mindennapok gondjaival problémáival szembesüljenek. Azt gondolom, valójában attól szeretne a többség inkább elmenekülni.
Én azonban  valahogy képtelen vagyok csak „tünci” témákról mesélni – mert az  akkor nem én lennék. Engem foglalkoztat az élet nehezebb oldala is, és mivel nem nagyon van kivel megbeszéljem, hát megírom…
Igen, foglalkoztat a „világ baja” – még akkor is, ha egy gyűszűnyit sem tudok kimerni, elvinni abból a vízből, amiben fuldoklunk.  És amiket meg ebben a fentebb ajánlott cikkben olvastam, az meg nem csak megijeszt, hanem el is keserít. No persze nem magam miatt…
                                                       ****************
És hogy ezen a kissé kesergősnek tűnő szövegen javítsak valamennyit, beillesztem ide a kertemben tegnap fotózott csodálatos napraforgót.
Már a növekedése idején is csodálva néztem….Egy véletlenül megmaradt téli madármagból kelt ki s nőtt két méter magasra, szemet-gyönyörködtető virágtányérjával díszítve a kertemet.





4 megjegyzés:

  1. E bejegyzésed minden mondatával egyetértek, az utolsó mondat nagyon tetszik... A fotó versenyképes, érdemes lenne faliképet csinál(tat)ni belőle! Csodaszép!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, azért is került a kép a végére, hogy ne nyomassza olvasóimat annyira az a sok gond(olat), ami engem nyomaszt.....

      Törlés
  2. Nem sikerült a linket helyesen beírnom.
    Én azt tapasztalom, hogy csökkent egy-egy (online) újságcikkhez a hozzászólók száma, ugyanakkor annak Facebook változatánál többen vannak. Hagyján ,- mert engem inkább ez foglalkoztatott Mit árul el a személyiségünkről ( Talán minden hozzászólónak érdemes lenne elolvasni ?- bár reprezentatív kutatásnak nem nevezném.) Igaz, blogokat nem olvasok, és nincs olyan adatom sem, hogy mennyire tartja magát ?" - "meghaladta-e" már az idő, vagy sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen. Ahányan vagyunk, annyifélék vagyunk, annyiféleképp gondolkodunk. Azt pedig hogy mihez fognak az olvasók hozzászólni kész képtelenség kitalálni. Van, hogy olyasmihez, amire nem is gondoltál, máskor meg amire várnál valami visszajelzést, egyetlen komment sem érkezik. Ha jön, örülök, ha nem írnak, nem sírok. (Valójában azt hiszem egy kicsit magamnak írok - de hát persze, hogy jólesik, ha másoknak is van véleménye a gondolataimhoz....)

      Törlés