2015. július 26., vasárnap

Ezen élek....






Napok óta nem volt kedvem, erőm a főzéshez sem. Viszont  mégis csuda-finomságokat ettem. Végre beindult (habár a tavalyitól messze elmaradva a mennyiséget tekintve) a saját kerti paradicsomom, a kis tányéron a tegnap esti szüret eredménye látható. Itt járt egy barátném, hozta a barackokat – ez már a „maradék” – abból se tudok eleget enni…. Minden nap eszem egy csomó dinnyét, ami nagyszerűen teletömi a hasamat és ráadásul aggódnom sem kell, hogy hizlal.
A kukoricára azért ezt nem mondhatom, hiszen a cocák is ezt eszik… de én mégis nagyon szeretem ilyenkor, amikor még zsenge, tejes-édes. Gyorsan és könnyen „párolog”  ezért nem is veszek 3-4 csőnél többet - egy már hiányzott a kép készítésnél :-). 
Ami a vicc a dologban, hogy a macskák is szeretik, szóval ezen osztoznom kell.
Nem rossz étrend ez,  gáz- és víz-takarékos, mert se főzni, se mosogatni nem kell.

Hát így múlik erre mifelénk a nyár. És az éjjel végre megérkezett a hűvösebb levegő. Majd csak kibírjuk még valahogy az augusztust.

4 megjegyzés:

  1. Egészségedre ezeket a finomságokat! Paradicsomot én is megtudok enni , na jó annyit amennyit veszek a zöldségesbe:-)) Kukoricát szintén imádom bár csupán eddig még egyszer ettem az idén, görögdinnyét nem de a barackot szintén megtudnám enni mindennap de jó sokat ! Már mi is hűsölünk kicsit :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, nem is nagyon kíván az ember rendes főztöt - vagy ha megis, legfeljebb egy kis könnyű levest....Épp kigondoltam, ma meggylevest készítek.

      Törlés
  2. Csupa vitamin, könnyű a kánikulára, én is szeretem. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már gondolkodtam, kutakodni kellene, mit esznek az afrikaiak. De van egy gyanúm, sokan semmit se....nos az se igazán jó, de hogy afféle "rendes" magyar étel nem passzol ehhez az időhöz, az biztos.

      Törlés