2015. július 9., csütörtök

„Fortélyos félelem igazgat”.





Csak félfüllel hallgattam tegnap a tévét - és ha jól értettem, valami olyasmiről volt szó, hogy bizonyos épületeket, köztéri alkotásokat nem lehet majd a jövőben fényképezni, vagy/és feltenni a netre ? Egy pillanatra megállt bennem az ütő, mertmárkéremhogyvanez ? Megyek az utcán és mostantól nem fényképezhetek, ill. fényképezhetek, de a netre nem tehetem fel ? Nem értem…. (Ó, szoborlap, mi lesz veled ????)
Aztán ma megjelent a cáfolat:
Egyszerűen nem értem ezt az egészet. Egészen őszintén megmondom, egyre többször van olyan érzésem, hogy nem is normális világban, hanem valamiféle őrültekházában élek. Hírek és cáfolatok, álhírek és megdöbbentő bejelentések áradnak naponta a gépemről, vagy még a tévéből is, pedig tényleg alig nézem….
Itt van ugye mindjárt ez a blogom – hogy a kálváriákról már ne is beszéljek. Akkor most attól kell paráznom, hogy ha elmegyek valahová, ahol szépeket látok, s arról mesélni akarok netes barátaimnak, max. ezt csak szóban tehetem meg ???? Vagy a kálváriákról is csak írhatok ?  Egyszerűen fel nem foghatom, hogy aki ezt kitalálta, azt milyen okok vezérelték  ? Csak egyre tudok gondolni, a félelemre. Mert ha a neten látható, hogy mi hol van, hogy mi milyen, akkor ezzel bárkinek ingyen és önként, sőt, tudtomon kívül lehetőséget adok egy támadásra. 
És MINDENKI MINDENTŐL FÉL…..
Itt lehet a kutya elásva. „Fortélyos félelem igazgat”.

No de meddig lehet így élni ?????

10 megjegyzés:

  1. a gond már régen az, hogy akinek bölcs döntést kellene hozni, az nem ért hozzá, csak azért van hivatalban, mert jó pártember és/vagy ismerős, rokon, haver...aztán mikor meghozza a buta döntést, (mert ezzel mutogatja, hogy mennyire is serényen dolgozik), jön rá a reagálás, ettől visszavonják, módosítják, továbbokoskodnak mondván: "ván másik"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a témát kivételesen most nem a magyar kormány tagjai vetették fel -"világszínvonalú" ötlet volt - szerencsére (egyelőre) elvetették, leszavazták.Hogy őszinte legyek, egyszerűen fogalmam nincs, hogy miképp is szerették volna egyébként megvalósítani....

      Törlés
  2. A köztéri épületek (szobrok, alkotói művek, egyebek) fotózása és nyilvánossá tételének tiltási kezdeményezése Európa szinten értendő. Már terjeng pár hete a neten, aláírásokat is gyűjtenek a törvénybehozás ellen.
    Számomra elképzelhetetlen! Mégis ki(k) és hogyan gondolták ennek az ellenőrzését, felülvizsgálatát, esetleg büntetésvégrehajtását...? Világszinten? Már ha csak azt veszem, hogy percenként (másodpercenként) hány db fotó készül és kerül fel a világhálóra köztéri épületekkel. Hol érik utol a fotó készítőjét, nyilvánossá tevőjét? Ki bizonyítja be, hogy xy tette nyilvánossá?
    Mi a helyzet google és trs.?
    Most hirtelen csak ezek a kérdések villantak be, de lenne még több is.
    (Eggyel több - pontot szerzett a kalózpárt, jaa, még eddig nincs is + pontja...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kimaradt: A kép nagyon jó a felvetett témához!

      Törlés
    2. Valóban érthetetlen, hogy mégis kinek a fejében fogalmazódik meg ilyen gondolat ? Hol él az az ember ? Technikailag egyszerűen (legalábbis szerintem) képtelenség lenne ezt kivitelezni. Ilyenkor szinte mindig eszembe jut, hogy egy efféle (hülye) téma felvetése, valójában álcáz valami ennél sokkal fontosabb dolgot. Hát most kíváncsian figyelek, bejön-e a feltételezésem ?

      Törlés
    3. Attól tartok, hogy pont erről van szó. :-(

      Törlés
  3. Én úgy tudom, hogy ez a törvény csak a profi fényképészeket érintené, akik a neten vagy máshol kereskedelmi szinten publikálják világhirü épületek vagy közterek képeit. Nem a millió kisember amatör felvéteiröl van szó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos nem hiszem, hogy csak a profikat akarták (volna) sújtani ezzel a tiltással. Nem. Valami miatt (miképp írtam is, tán félelem?) egyszerűen mindenkinek megtiltanák. De hát ez akkora őrültség és teljesen kivitelezhetetlen, hogy már fokozatot se tudok írni rá. Az az érzésem, miként Kavicsnak írt válaszomban is olvasható - ezzel valamit "takargatni", elleplezni akarnak. Ügyes figyelemelterelés....lám, még mi is itt ebben a mini-blogban is erről beszélünk....

      Törlés
  4. Igaz, ez sem ma kezdődött,- (lásd a cikkben ) PTK változásai fotósoknak
    Mivel a téma nem aktuális, én különösebben nem foglalkozom ezzel sem, és még csak holmiféle "összeesküvés elméleteket" sem akarnék kitalálni. Majd ha bekerül a magyar törvénybe, ráértek akkor idegeskedni !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te is csak addig "nem törődsz az ilyesmikkel" - míg a milliónyi fotód készítése közben egyszer valaki okkal vagy ok nélkül rád nem ordít...hogy rosszabbat ne mondjak. Én ettől félek, mert az emberek buták, tudatlanok és félreinformáltak. Nemárhogy most az legyen, hogy nekem minden fényképezőgép-kattintásnál paráznom kelljen...
      Én ott tartok - pedig szeretek én is kattintgatni, - hogy elgondolkodom, merjek-e képet készíteni valamiről....

      Törlés