2015. július 31., péntek

Hát, ezt kár volt ide tenni….





Nem tudom, kinek az agyában fordult meg, hogy az Europa Cantat  „emlékművét” (vagy emlékkövét vagy mit) ennyire méltatlan helyre tegyék. Akárki találta ki, jobb lett volna egyet aludnia rá.  A szándék (= emlékmű-állítás  az esemény jelentőségét hangsúlyozandó) ugyan dicsérendő – de a „szobor” és a helyszín ? 
Hát pl. rá lehet ülni. Kétszer kell ránézni, hogy rájöjjön az ember mit is ábrázol. Előtte a kis táblát hétrét görnyedve nagyítóval célszerű elolvasni,  ugyanis, ha nem megfelelő szögben közelíti meg az ember a „művet” – annyira azért nem egyértelmű, hogy mit is ábrázol…
És akkor a környezetről szó se essen….
A sarkon „dolgozó” lányoknak igen kellemes pihenőhelye lehet.
Egyébként sajnálom  Miklya Gábort. Nem ezt érdemelte.





6 megjegyzés:

  1. Egy mese jutott eszembe a magyar népmesékből (ha már az előző bejegyzésben is a meséknél jártunk) pontosan azonban nem emlékszem. Valahogy így volt: a lány a feladatot kapta a király elé menni, gyalog is meg nem is, vigyen ajándékot meg nem is... legyen emlékmű meg nem is... :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @x által ajánlott cikkből kiderül, hogy micsoda ez a csoda...Itt is csak azt tudom írni, vagy ne tették volna ide, vagy a környezetet hozták volna rendbe !

      Törlés
  2. Az egész városban szétszórva vannak ilyenek, pl. a Sétatérre is jutott néhány. Nem tudom, ez mennyire vigasztal... ;)

    (Kissé el vagyok havazva és visszamenőleg olvaslak, jót mosolyogtam, mert nekem is a kedvencem a katáng :):) Szegény férjemnek azért megadtam a felhatalmazást a fű - akarom mondani katángnyírásra ...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lásd @x-hez írt megjegyzésemet. Nem a "pad"-dal van bajom. A környezettel !!!
      Örülök, hogy te is szereted a katángot, most szedtem magot, hogy egy cserépben talán ki tudom keltetni - aztán nehogy úgy járjak, hogy utána meg majd irtanom kelljen.... :-)
      Majd beszámolok az eredményről.

      Törlés
  3. Az igaz,hogy a tábla elolvasásával ( és fotózásával) magam is megszenvedtem (pl. Kertvárosban) mert annyira alacsonyan volt, ill. kevésbé olvasható volt (már) mint az, amit te fotóztál. Nem kritika ! - elkerülhette figyelmedet ez : Extrem padok nem csak zenészeknek Bizonyára vélekedésedet az is befolyásolhatta,hogy szobrászművész készítette (?) - igaz,nem tudom,hogy mind a 10 darabot. (stb.)
    Más : ezek nem "emlékművek", nem (nem emlékkövek) - hanem csücsülőpadok ! (!) - mellesleg jó régen, az epiteszforum.hu-ban olvastam ezt a kifejezést. A támla nélküli (köztéri ?) ülőalkalmasságot így is nevezik. Ismerjem el, én nem kedvelem őket,bár elismerem,támlája nincs,- így aztán az "ifjúság" -legalább - nem tud felülni a támlájára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nem olvastam ezt a hírt - t.i. hogy máshol is vannak ilyenek és hogy ezek "csücsülőpadok" . Rendben... De ITT, ezen a helyen igenis méltatlan az elhelyezése. Ha már ide tették, legalább a szörnyűséges lepukkant környezetet tették volna rendbe. Nem tudom, mikor jártál a budai vám környékén. Ez a környék, a tíz emeletes mögötti házak (is) szégyellnivaló állapotban vannak, meg az a kis "park" - ahová régebben a Lilivel még kijártam autókat-nézegetni...Hogy a "lányokról" szó se essen...A város "kapuja" - hát nem ártana, ha egy kicsit több figyelmet fordítana rá a városvezetőség...

      Törlés