2015. július 11., szombat

Normális vagy ?

Márminthogy ezt kérdeztem ma egy valamilyen madártól, aki annyira, de annyira éhes volt, hogy a még javában nyíló és szemeket nem is érlelt napraforgó-virágomat ilyen csúnyán megtépte. Láthatóan magot keresett, de a szirmok kicsupálása után valószínű észlelte, hogy a magok még éretlenek, s félbe-szerbe hagyva dolgát elrepült azonnal....
Reggel még épp épen lefotóztam, amint kelet felé fordulva várta a napfelkeltét, gondoltam, majd délben is készítek róla egy képet, ellenőrizve, hogy mennyire követi a nap útját. Aztán délelőtt ez a rondaság várt. Elszomorodtam. Micsoda ’állat’ az ilyen ?


                                                                  ******************
Ismeritek ezt a verset ? Csak a „félbe-szerbe hagyva dolgát” szavak leírásakor jutott eszembe. A rongyossá olvasott legkedvesebb gyerekkori verses-könyvemből való: 
(A "rongyosság" csak azért nem látszik rajta, mert vén fejjel, a szétesett lapokat újra-köttettem. Éppenséggel 68 éve lapozgatom, olvasok belőle...Én még nagyon szeretem a könyveket. Hol fogja bevégezni sorsát ez az én drága/szegény mesekönyvem ??)






2 megjegyzés:

  1. Ha megfigyeled,a napraforgó soha nem fordul nyugat felé.Nem tudom pontosan,mikor,de délután beáll kelet felé.,hogy várja a reggeli napot.Egy napraforgó táblában igen látványos.
    (A hetényi lélekajtós...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No épp ezt a dolgot akartam(volna) ellenőrizni, most hogy így adódott, közelről, mert máskor nem tartózkodom egy egész napot napraforgó táblák mellett és voltak kétségeim (már ebben is :-) )
      Végülis - fotózás nélkül - valahová oda jutottam, hogy ha "forog is" a napraforgó, hát nagyon keveset, ugyanis délben se nézett sokkal jobban más irányba, mint reggel. No jó, tán ici-picit délebbre ? Nem mértem centivel. De tény, hogy délután is a reggeli pózban volt. És nem hinném, hogy azokban a percekben forgolódott, amikor épp nem lestem.
      RÁKERESTEM: ITT olvashatsz a tévhiedelemről.
      Előbb is megnézhettem volna.....

      Törlés