2015. augusztus 24., hétfő

Patchwork

FONTOS KIEGÉSZÍTÉS: A KIÁLLÍTÁS AUGUSZTUS 31-IG VAN NYITVA !!!
(Köszönöm Abile az infót !!!!)

 
Tudtam a programról, 'mmama' is ajánlotta, hogy látogassam meg, mégis húzódoztam magamban kissé, hogy menjek-e a Szamárfül fesztivál keretében megrendezett patchwork kiállításra – de végül elmentem. http://www.szamarfulfesztival.hu/szamarful_programok
Vegyes érzelmekkel jöttem haza. Mert a patchwork tetszett, de a fesztiválos tömegtől,  hát hogy is mondjam ?….idegenkedtem…(Nem szoktam, nem szeretek olyan helyekre járni, ahol emberek vannak.)

Végre utánanéztem, pontosan mi is a patchwork. Bizony meglepődtem, mert a jelentése ez:  tákolmány, fércmunka, kontármunka, fércmű…. Nos, ha valamit, hát ezt a szót, közönséges értelmezésében, ezekre az alkotásokra aztán nem lehet mondani. Micsoda fantázia, energia és főleg idő + akarás + kitartás volt itt ma kiállítva !!!

Gyönyörű és meglepő alkotásokat láttam. Nem is értem, miképp lehet embereknek  ennyi türelme, ami ezen csodás művek létrehozásához szükséges ? Nekem biztos egy börtönbüntetéssel érne fel, ha ilyesmit kellene csinálnom. Az alkotók fantáziája végtelen – igen sokféle „kép” volt látható. Mivel nem vagyok szakember, nem kezdeném felsorolni, mik, de nem egyformák a képek technikailag sem… Számomra legkülönösebb egy hátsó kis folyosón látható, majdhogynem „eldugott” három alkotás volt. Gombostűkből, biztonsági-tűkből  létrehozott „képek” – nem is tudom, miképp juthat embereknek ilyesmi eszébe ??? Csak csodálkoztam…
A kiállítás  aug.31-ig van nyitva. (Valami félreértés folytán eredetileg aug.23-at írtam.Bocsánat..)

Először néhány kép a Szamárfül fesztiválról, ami valójában a gyerekek fesztiválja - az ő érdeklődési köreiknek megfelelő minden program. Volt több evős-hely, de pl. gyerekwécét sehol nem láttam - pedig gyerek aztán volt rengeteg....és a kép tanúsága szerint volt, akinek sürgősen pisilni is kellett....









És akkor következzenek a patchwork-ös képek:




Ezek a különleges, tűkből készült képek




































15 megjegyzés:

  1. Bizony, vannak "nehézségek"... főleg, ha pl. egy 2 éves gyerek a "leszoktatós" időszakában van és már nincs rajta pelenka... A megoldás : nagyobb nylonszatyorban vinni a "kellékeket" ! ( a nagyobbnak esetleg még az ülőkét...) Kissé meglepett az "észrevételed," - hiszen "gyermek wc-ről én még nem hallottam. Igaz, fiú gyermekek esetében valamivel könnyebb a helyzet...
    (Vonaton, repülőn... szerencsére már ezek is kipróbálva,- zűrösebb : a távolsági autóbusz esete, ha a megállóban nem sok ideig áll a jármű...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se hallottam, még gyerek wc-ről - de nem lenne butaság, ha ilyesféle, kifejezetten gyerek-rendezvényekre valami praktikus dolgot kitalálnának. Nem tettem fel sok fotót, de rengeteg gyerek volt - egyébként csodálkoztam is, hogy ti nem voltatok ott. Th-ék az első képen láthatók :-) mert ahogy beléptem a kapun, azonnal észrevettem őket....

      Törlés
    2. Ismerjem el, mi (nagyszülők) sem vagyunk "tömegkedvelők." Nem "dicsekvés," de a gyerekek kb. 3 hét Málta - majd 1 hét Olaszország ( benne Velece ) -...után szívesen elbóklásznak a ház körül is. Más : igaz,a szüleikkel nem a Zsolnayban, hanem valahol a belvárosban voltak aznap. Nem akarnám én a pécsi rendezvényeket sem "minősíteni," -de a gyerekeknek eléggé kijut Budapesten is a "jóból,"...( pl. a Millenáris parkban - meg a jó ég tudja,hogy hol nem.)

      Törlés
  2. Örülök hogy rászántad magadat és elmentél.
    Az ilyen olyan hiányosságok a rendezvény szervezőjének a hiányosságára utal.
    Viszont a PW. sokakat megmozgat. Megosztó nagyon. Vannak akik egy művészeti ágnak tartják, ami szerintem is az ha megfelelően van művelve. És itt beszélnek magukért az általad is fényképezett művek. És vannak akiknek szegénység szagú rongyos mihaszna dolgok.
    Kinek a Pap , kinek a Papné ..............
    Közel nem ilyen szinten tudok, de én is szeretek PW-t készíteni . Nagy munka, türelmet , pontosságot , ízlést , időt kíván.
    Sajnálom hogy nem tudtam elmenni, így az általad készített képekben gyönyörködöm .
    Nagy tiszteletem a készítőknek .
    A láttatásért pedig Neked !
    mmama

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hálából, mert külön felhívtad rá a figyelmemet, neked küldök még "néhány" képet ! Tényleg nem biztos, hogy elmentem volna, ráadásul a nyitva-tartást is félreértettem, hiszen ha tudom, hogy tovább van nyitva, akkor ráértem volna a hét bármelyik napján gyönyörködni bennük. Tényleg csodaszép dolgok vannak itt kiállítva !

      Törlés
  3. Nagyon jó ez a patchwork-ös kiállítás, nekem való! Ámulattal nézem a hasonló ötletes alkotásokat. Fantasztikus, hogy mire képesek emberek! Választani sem tudnék, annyi sok szép dolgot mutattál. Mennyi ötletet lehet innen meríteni! Nem értem, hogy miért csak pár napot szenteltek ennek a kiállításnak...

    A patchwork szót először itt hallottam. Használják a patchwork családoknál jelzőként, amikor apa és anya egy korábbi házasságból hozott gyerek(ek)kel új családot alakít (én gyerekem, te gyereked, mi gyerekünk állapot). Elég gyakori erre, ezért is került a kifejezés a köztudatba.

    Jó, hogy mégis elmentél a kiállításra és megmutattad nekünk is! Szerintem mindenképp a kreativitás egy felső foka és nem tudok azonosulni azzal, aki (ahogy mmama írja) "rongyos mihaszna dolognak tartja".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos nagyon tetszett volna neked is. Készítettem még fotókat elküldöm neked is, csak nem akartam mindet feltenni a blogba. Valóban nagyon szép, művészi alkotások is láthatók itt.

      Törlés
  4. Drága Aranyosfodorka! Köszönjük, hogy eljöttél... öröm volt veled a találkozás! A kiállítás 31-éig megtekinthető, addig van nyitva, csak a szamárfül volt 3 napos. Nagyon sok helyen van, szinte minden épület minden szintjén mosdó, ami igen tiszta, rendes, ezt volt szerencsénk a 3 napban tapasztalni. Bár gyermek wc-k nem voltak, de szülői segítséggel a felnőtt méret használata sem lehetetlen. A képekért külön köszönet. Puszillak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az infót a kiállítás időtartamára vonatkozóan, máris javítottam. Én nem tudom, honnan szedtem ezt a 3 napot - érthetetlennek is tartottam -volna- miképp azt írtam is. Tényleg gyönyörű az anyag, bárcsak minél többen mennének, s néznék meg. Azt hiszem én a napokban még egyszer lemegyek és nyugodt, csendes körülmények között elgyönyörködöm rajta ismét !

      Törlés
  5. Régen ,réges....elmentem minden foltos találkozóra, nagy szerelem volt, már lecsendesedett,most háttérben van,szelíd szeretetté változott a lángolás, de kitartó.
    Írtál 'mmama-áról. Kapcsolatban vagy vele?????? de jó! Sokat gondolok rá,ha ugyanarra a hölgyre gondolunk.:)

    VálaszTörlés
  6. Minden tiszteletem a tiéd is, még akkor is, ha csak ritkán űzöd ezt a hobbit.
    Gondolom mmama ugyanaz lehet, akit te is ismersz - valószínűnek tartom, hogy ilyen nicknévvel nincs más fent a neten. Igen, váltunk néha levelet/gondolatokat. Hát miért csak gondolsz rá ? Biztos örülne, ha megkeresnéd...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom,hogy ugyanaz-e a címe?
      Azóta már váltottunk levelet.:)

      Törlés
  7. Egyszer én is elkezdetem megtanulni a foltvarrást, könyvet vettem, elolvastam, az interneten egy csoportban próbálkoztam. Csodálatos munka, összetett, talán még nagyobb precizitást igényel, mint az üvegezés. Szóval, bármennyire tetszik, ehhez nincs türelmem... Viszont - a belekóstolás után főleg - nagyra becsülöm azokat, akik művelik, bármilyen szinten! Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet. Fantasztikusak a munkák, amiket bemutattál! Elmegyek, megnézem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem fogod megbánni én is lemegyek még egyszer, ahogy nézegetem ezeket a képeimet, tudom, hogy van még ezeken kívül sok szép, érdemes újra, alaposabban körülnézni ! Ha alkalmad adódik, tényleg menj el és nézd meg !!
      Amúgy meg, hát miképp írtam is, ilyesmihez nekem se lenne türelmem. No nem mintha a tiffanizáshoz lenne....meg tehetségem sincs... Ezek nélkül meg....? na ugye....

      Törlés