2015. augusztus 31., hétfő

Rettegő szívvel élni….



(Bemásolom az egészet, mert hirtelenjében nem is tudom, mit kellene belőle "kiemelnem".)

„A teljes magyar lakosság arcképének nyilvántartását és profilozását tervezi a kormány. Az adatbázis a hivatalos, okmányirodákban rögzített igazolványképekből épülne és gyakorlatilag bármelyik állami szerv hozzáférhetne, amelynek rendészeti jogosítványa van – írta meg a napi.hu.
A lap a kormány.hu-n vette észre, mit terjesztett elő a Belügyminisztérium. Az adatbázis elvben olyan technikai megoldásokkal épülne ki, amelyek réven nem alakulna ki egy személyi mappa minden polgárról, vagyis az arcképen kívül más természetes azonosítót – nevet, lakcímet – nem, csak egy kapcsolati kódot tárolnának. De természetesen szükség esetén ezek az adatok is hozzáférhetők lennének.
A Belügyminisztérium a törvény szükségességét többek közt a bűncselekmények megelőzésével, illetve felderítésével indokolja, de példának hozzák a személyvédelmet és a titkosszolgálatok titkos adatszerző tevékenységét is.
Emellett a törvény azt is megengedné, hogy a hatóságok egyszerre akár több tízezer polgár mobiltelefon- és internetforgalmát online ellenőrizzék, lehallgassák. Például az egymillió előfizetővel rendelkező szolgáltatóknak olyan csatlakozási pontot kellene kialakítani, amely lehetővé teszi az előfizetők 0,1 százalékának online lehallgatását, követését, ami minimum 3000 ember jelent. Igaz, a parlamenti szakbizottságban elhangzott beszámolók szerint a lehallgatások javát végző szakszolgálat komoly technikai kihívásokkal küzd – tette hozzá az újság.
A törvénytervezettel kapcsolatos társadalmi vitára mindössze 5 napot adott a belügy, tehát szeptember 1-jéig lehet véleményezni a javaslatot.”
 
Ehhez add hozzá az alábbi hírt:
És ne felejtsd el, mi is EU tagok vagyunk, vagyis a mi légterünk az ő légterük….

Ma reggel virágokat szedtem a gyükési réten. A már őszillatú csendben egyszer csak fölöttem zúgtak el – láthatatlanul ugyan, hiszen nagy magasságban közlekednek – a gépek az Eu határig oda-meg vissza.

Csak álltam és  muszáj volt sírnom. És kivételesen nem a gyükés-réti emlékeim miatt….
Tele vagyok félelemmel...
(Kép az index.hu-ról)



28 megjegyzés:

  1. Egy fotó lenne mérvadó egy adatbázisban...??? Bármikor, rövid időn belül megváltoztatható a külső. Legyen az nő vagy férfi az illető. Tovább már nem is gondolkozom ezen.

    Az utolsó hír az ami aggasztó és félelmet keltő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azonnal a jugoszláv háború jutott eszembe. Rossz volt akkor is "határvidéknek" lenni - hát most sem jobb. De míg akkor tudtuk, hogy akik menekültként érkeznek TÉNYLEG menekülnek - addig jó volt. Be is fogadtuk őket. De most valami nagyon összezavarodott....És aki sötétben tapogatózik, bizony könnyen gödörbe eshet....

      Törlés
    2. Aranyos, azt gondolom mi "pórnép" mind sötétben tapogatózunk. Vannak ugyan híreink, de azok inkább manipulálnak és nem mindig a tényeket közlik illetve nem engedik az összefüggéseket láttatni.

      Törlés
    3. Nos, napok óta foglalkozom intenzíven az üggyel. (nem is értem, a "struccok" hogy képesek mindig akkor homokba dugni a fejüket, amikor pedig igenis beszélni, de legalább egymással beszélgetni kellene....Előbb utóbb nyilvánossá teszem a véleményemet, gondolataimat... Talán egyelőre ennyi szabadságom még van/lehet.

      Törlés
  2. Akinek személyi igazolványa van,annak most is hozzáférnek a képéhez.Felháborodtam,mert útlevél igénylésekor ujjlenyomatot kellett adnom.Ellenkező esetben nincs útlevél!
    Eszembe jutnak a biblia szavai:megjelölnek a sátán bélyegével...Hát,számon vagyunk tartva!
    Még védekezni sem tudunk.Drónok repülnek fölöttünk és fényképeznek.Itt,az udvarom fölött is.És mi van,ha egyszer lőnek is-gondoltam rettegve én is rá.Még génjeinkben van a háború borzalma,hiszen akörül születtem.Anyám orosz fogságban,apám megjárva a Don kanyart,szintén orosz fogságban.Mit is kaphattam tőlük mást,mint félelmet?Meg gyanakvást...
    lélekajtós

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tudom, mit írjak: sajnos, vagy hálaisten a fiataloknak nincsenek háborús, 'nehéz-éves' emlékeik. Talán emiatt nem veszik annyira szívükre a dolgot. Vagy talán nem félnek annyira, mint mi. Ámbár....Hogy őszinte legyek én még nem kérdeztem meg a gyerekeket, hogy félnek-e egy háborútól ? Meg kellene tennem....

      Törlés
  3. (1) Való igaz, ma (08/31-én) 06:00-kor magam is a szokottnál nagyobb mennyiségű repülőgép "nyomot" láttam - küldtem is pár képet róla neked. Talán még annyit, hogy ( bár régebbi a cikk) pl. Máról a szlovén légteret is mi védjük. (2014.10.04.) - bár az utóbbi időben megsemmisült gépeinkről most szót sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Micsoda véletlen" a ma reggeli csíkos eget én is lefényképeztem...Majd elküldöm.

      Törlés
    2. Hm, a fb-on is láttam "csíkos" égboltot másoktól...

      Törlés
    3. Itt megmagyarázzák:
      http://www.met.hu/ismeret-tar/meteorologiai_hirek/index.php?id=1386&hir=Kondenzcsikokkal_tarkitott_idei_utolso_nyari_napkelte
      Ha akarom elhiszem....

      Törlés
    4. Majd mindent megmagyaráznak, amit kellene azt nem.

      Törlés
    5. A birkáknak mindig kellett vezérürü.
      De mi maradjunk "elkóborlásra hajlamos" báránykák....
      Ami persze nem biztos, hogy jó nekünk...

      Törlés
  4. A nyilvántartás nem izgat ,eddig is így volt és lesz is. és nyitott könyv vagyok egyébként is.
    A többi az már húzós....Semmitől sem félek jobban,mint egy háborútól.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van is rá okod/okunk. Nem lehet tudni, hogy a türelem gumija meddig nyújtható. A világban oly sok forró pont van, hogy cseppet sem csodálkoznék, ha belátható időn belül valami komoly dolog történne... Szerintem fogy az időnk - amit a Földön élve tölthetünk. Változik a klíma is elég durván - lesz halottja...Változnak az erőviszonyok, nő a feszültség-....lesz halottja.

      Törlés
  5. Régi szép idők, amikor mennyire fel voltunk háborodva (?) - igaz én már akkor sem... a személyi szám ellen ! (Hogy az utolsó 4 számjegy lehetőleg ne legyen nyilvános, meg ilyesmik.) Feltételezem, vannak akik olvasták azt is, hogy az orvosi leleteink (eü.állapotunk) nyilvántartása is megújul - az eddigi "betegéletút" ( benne a gyógyszerfogyasztással - stb.) még naprakészebb (?) lesz. ( Régebben még volt útlevelem is - "jó történet" volt, hogy nehezen sikerült ujjlenyomatot venni tőlem,de aztán megoldották.) (Érdekesség (?) - mennyire elzárkóznak a "menekültek" pl. ujjlenyomat adásától. stb.) Ami - valamelyest - aggaszt, az a "társadalmi párbeszéd" (?) hiánya, vagy a rövid határidők... (lásd pl. a 2 tervezett "menekülttábor" témát is (pl. Martonfa) - meg sok egyéb mást.) Más : úgy hallom - állítólag - a kisgyerekeknek mostanában nem kell már adókártya ! (pontosítandó) - viszont a szem.ig. körüli bonyodalmak se' kellemesek. ( bölcsődei,óvodai beiratkozás - stb.) [ Ki ne feledjem : néha- néha (reggelente) "bedobok" egy-egy "példát" (történetet) a "vásárlók közé"... majd tapasztalom, vannak szép számmal olyanok, akik 1.)Sok mindenről nem tudnak... 2.) ha tudnak, akkor "lesz**ják"... esetleg javaslom a 2.) alatti kipróbálását !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kétségtelen, az is egy megoldás, ha az ember megpróbálja "letuszkolni" valahová a tudata mélyére ezeket a félelem-keltő gondolatokat - de.... sem a lelki, sem a testi egészségnek nem használnak az efféle hazugságok. Nem tudom, jobb-e azoknak, akik nem tudnak semmit ?

      Törlés
    2. A gyerekek adókártyájának az adókedvezményhez való kötelezővé tételét csak elhalasztották egy évvel. Aki élni szeretne a babakötvénnyel, annak most is kell. Egy ideje automatikusan adják már, a 2009-ben született gyerekem már hivatalból kapott, a 2007-esnek pedig megigényeltük.

      Törlés
    3. Mindent és mindenki ellenőrizni szeretnének. Ugyan nem tudom mit hisznek ? A szellem szabadságát semmiféle módon bezárni nem tudják. Csak az embereknek el kell jutni odáig, hogy a szellem erejét önmagukban felfedezzék. Aztán meg kell találni a hasonlóan gondolkodó társakat. És egy idő után közös akarattal (ha még létezik majd ilyen) lehet változtatni a dolgokon. Nagyon, nagyon ajánlom mindenkinek mostanában Orwell 1984-ét !!

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Hát aki eddig azt hitte, hogy "rejt" - az is bolond... Szerintem mindenkiről minden kideríthető. Hát ezért kell észnél lenni.... Nem mintha a telefonálás biztonságos lenne.
      Tehát: térjünk vissza a magánbeszélgetésekhez. Tán lehallgató készülékek még nincsenek a lakásainkba beépítve, habár drón már körözhet az esti kertiparti fölött.....
      (Orwell, Orwell nem csuklasz?)
      Nem is lenne baj ha elkezdenénk beszélgetni - hiszen a kapcsolatok annyira meglazultak már.
      Igaz, ezt mondhatod a fiataloknak. Tesznek rá.....

      Törlés
    2. A nagy terror elleni tervezetben az is benne van, hogy korlátlanul lekérhető lesz bárki levelezése, telefonálása, minden számítógépes tartalma, ha "gyanús". Ugyanígy bárkire rátörhetik a saját házában az ajtót, ha úgy gondolják, ott menekült vagy terrorista rejtőzködik.

      Én egyébként nagyon félek a háborútól...

      Törlés
    3. Okkal félsz. És semmi, de semmi esélyt nem látok arra, hogy a közeli jövőben valami pozitív, csodálatos dolog fog történni...Sőt....

      Törlés
  7. Épp azt beszéltük az egyik barátommal tegnap, hogy bizony nagyon régen volt már háború, nagyon esedékes. És ez borzasztó. De hát ezek a végidők, nincs mese, csak hát szörnyű, hogy épp a mi életünkben jött el. :-( Nem tehetünk ellene semmit....
    Amúgy meg ahhoz férnek hozzá, amihez akarnak, azt hallgatnak le amit akarnak, azt követnek nyomon, amit csak akarnak, talán csak ez is bizonyos beetetés, hogy lassan fogadja ezt el nyíltan is az ember, ne csak sejtse.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szomorú - mert hát talán élhetnénk békében is - ha csak mi "egyszer kisemberek" élnénk a földön. De túl bonyolulttá vált a világ, átláthatatlan és a zavarosban mindig voltak ragadozók, akik jól akartak/nak járni. De egy "végjátékban" nekik se lesz kegyelem.
      Lassan kiderül, hogy szerencsés embernek mondhatom magam, volt 70 békeévem. Vajon milyen lesz a vég ? Lesz-e szerencsém békében meghalni, vagy a háború, ami életem első napjait kísérte, az utolsó napjaimra is visszatér ?

      Törlés
    2. Az a baj, hogy már az első testvérpár is összeveszett, pedig egyszerű emberek voltak. És egyik meg is ölte a másikat. Sajnos a férfiak vérében benne van a hatalomvágy. Én úgy gondolom, ha asszonyok- főleg akiknek gyermekeik vannak-, vezetnék a világot, sokkal kevesebb háború lenne. Akkor is lenne, de lényegesen kevesebb. De persze ez az én gondolatom.

      Törlés
    3. Meglehet, tényleg jobb lenne a világ, ha nő vezetnék - de szerintem alapjaiban van valami elrontva az emberben, vagy félresikerült, vagy csak kísérleti példányok vagyunk. Hát olyan hihetetlen, hogy - bár agyunk kis részét használjuk csak (állítólag) - de ezzel is milyen csodákra vagyunk képesek - ha olyan a helyzet. Mi okozza akkor azt, hogy néha előtör belőlünk az állat. Csakis valami "tervezési hiba"... Nem tudom lehet-e, tud-e majd valaha is valaki javítani ezen....

      Törlés
  8. Tényleg jobb lenne a világ, ha nők vezetnék? Eddig én is ezt hittem, de elkövettem azt a hibát, hogy beleolvastam néhány menekültekről szóló cikkhez írt kommentbe.
    Tudom, nem szabad általánosítani, de most már kételkedem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jelenlegi történések sosem-látott dolgokat hoztak és gondolom még fognak is felszínre hozni. ÉN teljesen elvesztettem a fonalat, és úgy döntöttem, mostantól a túlélésre koncentrálok. A SAJÁT túlélésemre. Ami tűnhet önzésnek - de több elviselésére - még képi szinten sem vagyok képes. Eltévedtem egy dzsungelben és nemhogy az kiutat nem találom,
      de egy csepp fényt sem látok.

      Törlés