2015. szeptember 17., csütörtök

Szahara




2015.szeptember 17, délután 17.30.
Nem is fűzök hozzá mást...

Ha esetleg valakinek lenne az északi országok bármelyikében jövő nyárra egy kiadó szobája, kérem jelezzétek. Szeretném lefoglalni.....

17 megjegyzés:

  1. Sajnos az nincs, de Orfű szabadvízben isteni!)) Akkor durva amikor a Magyarürögi útra beérsz, na onnan van ereje.....))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Márpedig nekem jövőre valami megoldást kell találnom, mert még egy ilyen nyarat, nem biztos, hogy itt túlélek....Csak nem költözhetek a macskákkal 3 hónapra az orfűi tóba ? Bár mondjuk pl. a barlangban-lakás jó megoldás lehetne....

      Törlés
  2. Erre mondta ismerősöm ilyen melegben,hogy:"Ajjaj,legjobb volna nekem a föld alatt lenni!"
    Mire én:Ráér arra még,Laci bácsi!
    Majd kajánul hozzátette:-Egy jó borospincében!
    Talán követhető a példa...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végső esetben akár egy borospincét is elfogadnék :-)

      Törlés
  3. Tegnap itt is, éjjel 26, most kaptunk egy kis esőt és szelet, lehültünk... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Küldd kérlek mielőbb hozzánk! Nagyon nagy szükségem lenne rá....

      Törlés
  4. Időjárás jelentés Magyarország, 2050-ből: szeptember vége 40 fok, irtózatos szárazság, éjszaka 30 fok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajna, én is olvasom a jövendöléseket és egyre inkább hajlamos vagyok elhinni. És nem nagyon érdekel, hogy ez tulajdonképpen a következő jégkorszak kezdete..Sok filmet láttam, érthetően meg is magyarázták, hogy mi várható - hosszú távon. De amilyen önző vagyok, én csak az elkövetkező néhány évre tervezek, keresek menedéket magamnak....A jégkorszakot nem hinném, hogy megélem.

      Törlés
  5. Nem régen olvastam, a brit meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a Csendes-óceánon kialakuló El Nino miatt 2016 lehet a legmelegebb év azóta, hogy meteorológiai adatokat rögzítenek. Az idei év is rekord vagy legalábbis rekord közeli év volt, a globális átlaghőmérséklet 0,68 fokkal haladta meg az 1961-1990 közötti átlagot.
    Az ember okozta felmelegedéshez társul most ráadásként a kialakulóban lévő El Nino, ez tovább növelheti a globális hőmérséklet-emelkedést. A nagyjából ötéves ciklusokban jelentkező El Nino hatására megváltoznak a tengeráramlatok, így a korábban száraz vidékekre zúdulhat özönvízszerű eső, a csapadékos régiókban pedig szárazság pusztíthat.
    http://24.hu/tudomany/2015/09/14/forro-volt-az-idei-nyar-akkor-keszuljon-mert-ez-csak-rosszabb-lesz/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen,ezt én is olvastam.....

      Törlés
    2. Sajna én is olvastam...és nem mondhatnám, hogy nyugodt szívvel nézek az eljövendő (még maradék) néhány évem elé....És mindig hozzágondolom, hogy mit szóljanak azok, akiknek ráadásul még komolyan dolgozni is kell ??? Nekem "csak" túl kell élni.....

      Törlés
  6. Így van ez, amikor " semmi sem jó"...
    ( Gondolom, pl. GB-be bármikor elmehetnél... tartok tőle, ott sem lenne sokkal jobb... :-) )
    (ha már említődött a brit meteorológia... )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anglia nem is jutott eszembe, mint lehetséges menekülési hely. Valami miatt Svédországba vágyom... Legalábbis álmaimban.... de talán egy erdő szélén álló csendes kis tanyával is kiegyeznék, egy forrás közelében, ahová napközben belógathatnám a lábam :-)

      Törlés
  7. Amikor a hosszú kánikula után lehült,én akkor kivirultam.:) Most meg tengődök,bár jobban vagyok egy fokkal,mint nyáron. Már csak ma kell kitartani.
    Én is szívesen hűsítek....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem is ez vigasztal, még egy nap !!! És remélem idén már nem fogok még egyszer úgy járni, mint az előző hőhullám végén. Akkor is azt hittem, na vége a nyárnak...aztán tessék. Visszajött.

      Törlés
  8. Már az időjárás sem a régi:-( Hol megfagyunk, hol megfőlünk......

    (Az előző bejegyzéshez, hozzátenném még azt is, hogy a kalocsai paprika spanyol:-o )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, hogy unalmasnak tűnhet - minden öreg ember ezt mondja: más volt minden, amikor fiatalok voltunk. És NEM csak az időjárás, és NEM csak a paprika. És NEM CSAK azért, mert fiatalok voltunk.
      Valójában hálás vagyok a sorsnak, hogy akkor éltem, amikor. Minden nehézség dacára ajándéknak érzem még a gyerekkori szegénységemet is - és cseppet sem irigylem a mai gyerekek "gazdagságát"....

      Törlés