2015. október 18., vasárnap

Még egyszer pár szóval….


…visszatérnék mégis mindennapjaink égető témájára. Nem akarom a gyatra kis őszi napsugár-meleget lehűteni ezzel. De akármennyire is igyekszem magamat távol tartani a történésektől – ez már teljes képtelenség, lehetetlenség. 

NEM magam miatt gondolkodom ennyit, hanem azok miatt, akiket itt hagyok majd, akik ma harminc évesek, akik gyereket szülnek erre a teljességgel bizonytalannak látszó világra, akik azt hiszem – túl sokat nem aggódnak a jövőjükért, vagy ha igen, diszkrét vállrándítással elintézik (a jólneveltek ezt is csak a hátunk mögött teszik) „Majd csak lesz valahogy”….
Pedig nem lesz. Vagyis lesz, de ami lesz, azt jobb, hogy én és kortársaim már nem fogjuk megélni. De sajnálatos módon a mai harmincasok nagy valószínűséggel már a bőrükön fogják keményen megtapasztalni. És a születendő gyerekek sorsára nem is akarok gondolni.

Nem szeretnék írni erről többet – még akkor sem, ha nincs nap, hogy ne legyen ez téma a fejemben legalább….. Esetlen ennek az alább belinkelt oldalnak a figyelését, olvasását ajánlom és azt, hogy mindenki gondolkodjon el azon, hány nagy birodalom, és nép pusztult már ki, a jelenlegi történelmünk előtti korokban. 
NEM egyedi eset, ami most történik. Csak EZ VELÜNK történik.

(kis segítségképp írom: a lap aljáról indul a sorozat első cikke és felfelé görgetve lehet a mindig frissebbeket olvasni)

És egy érdekes videó, habár hozzáteszem, én nem tudom az itt elhangzó adatokat ellenőrizni:  https://www.youtube.com/watch?v=RvOnXh3NN9w

Az alábbi képhez pedig nem fűznék semmiféle kommentárt. "Csak úgy "összeválogattam":




Képek innen:


14 megjegyzés:

  1. Nem lehet sokat hozzáfűzni. Az egyik fiamnak három gyermeke van, náluk ez így módi.Szeretik, nevelik, vállalták őket. A nagyobbik egyedül él, ő erre a világra nemhogy nem nősül,de főleg gyermeket nem indít a világra. Melyiküknek van igaza?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos, nem tudom megmondani, kinek van igaza....Hosszasan lehetne erről beszélgetni, pro és kontra. Pl.:Ki fogja "eltartani" a gyerektelet, ha nem a gyerekesek gyerekei ? Mindkettő rizikót vállal, csak az egyik önmagára, a másik a gyerekeire nézve...

      Törlés
  2. Lehet, nem is ide tartozik ?
    (Igaz,én meg ennek nem tudom a valóságtartalmát eldönteni)
    Titkos képlet a bevándorlásra
    ( nem tudom, "segítség-e ?" - bárkinek is... határozottan eldönteni azt, (magunkban) hogy az ilyen hírekről ( az eseményről) "erkölcsi alapon" (érzelmileg) - vagy "politikai szempontok alapján" vélekedjünk ?...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @X, nagyon jó a kérdésed. Azt gondolom, mindegyik egy kicsit, mindben érintettek vagyunk.

      Törlés
    2. A videót valóban érdemes megnézni!

      Törlés
    3. Teljesen logikus, ami a videóban elhangzik, látszik - na de ha ez ennyire világos, akkor a világ "vezetői" miért nem eszerint cselekszenek ??? Habár....
      habár látványosak ezek a golyók, de van valaki, aki az elhangzó számokat ellenőrizni tudja ??
      És én mit tudnék tenni hogy a helyzet jobb legyen ???
      De ha mindenki ezt gondolja, akkor ki lesz az, aki tesz is valamit ????

      Törlés
    4. Nem ismertem eddig az előadót, megbízom benne, hogy téziseit számokra alapozza és nem téveszteni szándékoz.
      Épp az imént arról beszélgettünk barátnőmmel, hogy mit tudnánk tenni. Ha minden ember minden hónapban "csak" 1,- Eurot átutalna egy számlára (képletes), ha befelyeznék a háború táplálását, akkor újra lehetne építeni minden embernek a saját országát.
      De a politikusaink nagy része lobbista (vagy függ tőlük) és akik már közel annak tűzhöz vízre nem gondolnak. Talán csak akkor, ha majd valakik jól nyakonöntik vele.
      Ki tesz valamit? Azt gyanítom a felbőszült nép... a düh pedig nem jó tanácsadó.

      Törlés
    5. Látom, izzik a hangulat nálatok is, bár eleinte kicsit mintha mások lettek volna a megnyilvánulások. (Bár ilyenkor szoktam mondani, a média úgy téveszt, vezet meg téged, ahogy csak akar...)
      "Tee trinken....abwarten"....van most egy ilyen reklám a tévében, tán láttad. Hát én se tudok jobbat !

      Törlés
    6. Ó, nem, nem... a "Tee trinken, abwarten" már túl vagyunk. Pontosan ez a baj, hogy egyre jobban 2 táborra szakítják a népet és nincs egy közép, csak jobb és bal... :-(

      (bocsánat, az előző bejegyzésemben természetesen "befejez" és "közel vannak a tűzhöz")

      Törlés
    7. Aggodalommal nézem a (német)híradókat - be kell valljam, elbizonytalanítanak a jelentések és néha szinte félelemmel töltenek el...De hát azért az se megoldás, hogy struccot játszik az ember...Hogy őszinte legyek, ebben a szituban semmi se jó.

      Törlés
  3. Hogy mit tehetnék én magam, eleinte engem is gyötört. De mivel nem találtam rá választ, azt gondolom, ha végzem becsülettel és amennyire tudom jól a saját helyemen a munkám, azzal tehetek a legtöbbet. És elvárom, hogy a világ vezetői, a fontos emberek, akik országméretű, világméretű dolgokban döntenek, iugyanezt tegyék. Az ő felelősségüket nem vállalhatom át, azt az Isten tőlük fogja számon kérni, ami az én felelősségem, azt meg tőlem. Persze a magam kis háztartásában én is sokat tehetek csupán azzal, ha nem veszek meg mindenféle haszontalan dolgot, ha kerülöm a vegyszereket, ha nem pazarolok, (bár ez a veszély egyelőre túlságosan nem fenyeget). Talán ha nem folyóvízben mosogatnék, mást most hirtelenem tudok, amit tehetnék. Ha elküldök az éhezőknek havi 1000 ft-ot, vagy néha még annyit se tudnék, azzal mit tehetek?? Eltűnik valahol az útvesztőben. Inkább azoknak segítek amiben tudok, akik itt vannak a közvetlen közelemben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Maximálisan egyetértek veled. Nem valami szép mondás, de ide illik: Árral szemben nem lehet....Emberárral szemben sem tudunk mit csinálni, pláne, ha ez az egész még manipulálva is van, ki tudja milyen hátsó szándékkel, indítékkal. Ilyenkor okosabb kis szürke egérként csendben kivárni a fejleményeket. A macska vagy elmegy.... vagy felfal bennünket....

      Törlés
  4. Nem lehet kikerülni ezt,én is hallgatom naponta a híreket,próbálok tájékozódni....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miként Kavicsnak is írtam, mi most már tehetetlenek vagyunk - lassan lépni kell a "vezéreknek" - ha nem akarnak tényleg egy harmadik világháborút. Ahogy a ma reggeli híreket hallgattam, talán mozdul is valami...bár elég lassan...

      Törlés