2015. november 20., péntek

Ajándékaim


Olyan szépnek/jónak/tökéletesnek látszik néha a világ !
Az ember már-már kezdi elhinni, hogy vannak csodák – csodák, melyekre annyira vágyunk a reménytelennek tűnő napokban.
Hogy hozzánk érkezett egy picurka kis fekete hajú angyal, arról hírt adtam tegnap. De ma meg azzal szeretnék „eldicsekedni” – hogy – bár még itt sincs a karácsony – én már kaptam ajándékot.

Vera blogjában (http://veragondolatai.blogspot.hu) sóvárogtam egyféle virág után, mire nagyon hamar jött a válasz, hogy kaphatok belőle… Nem kérettem sokáig magam, szerencsére Vera nem az ország másik felén lakik – autóba pattantam, amúgy is szép volt az idő, örömmel kocsikáztam ki hozzájuk.
Sajnálom, hogy a kutyájával nem tudtam megbarátkozni, de arra viszont büszke vagyok, hogy az idegeneket nem nagyon kedvelő cicát meg tudtam többször is simogatni. Megcsodáltam a kaktuszait és pozsgásait, a kertjében és a melegházukban lévő sok szép virágot – és már folyt is belőlük a szó….
(Olyan csoda dolog ez – hányszor gondolkodtam el, miképp lehetséges: találkozol valakivel, akit az életedben nem láttál és az első pillanattól kezdve úgy beszélgettek, mint ezer éves ismerősök….Miféle titokzatos vonzerők működnek bennünk ?)
És volt akkor nekem ott minden földi jó: csokis nyalánkság, amitől lelkifurdalásom volt ugyan, de nagyon finom volt és természetesen ettem belőle (egyet), sőt szégyellni való módon nem voltam képes visszautasítani a hazára becsomagolt pár szemet sem. (Még megálltam, most is a hűtőben pihenget…) Kaptam finom kávét és abban a kis időben, amit ott töltöttem, millió történetet  - bár az én szám se sokat hallgatott….
A végén meg még egy kis karácsonyi előzetest is kaptam, aranyos kis tasóban egy gyönyörűséges „örök-hópihét” meg egy felturbózott karácsonyfadíszt, egy „tökös szívet” , és mindezekhez egy kis szütyőt….
Szóval kérem, megvan a virág,  tele vagyok aranyos ajándékokkal, és virtuálisból valóságossá vált egy kedves ismerős.
Köszönöm Vera !

19 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Rám fért a több aggódó, félelemmel teli nap után....

   Törlés
 2. léleksimogató szépségek, élmények, tárgyak :) ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örültem ennek a találkozásnak és igazi meglepetést okoztak a "meglepetések" :-)

   Törlés
 3. Vera egy angyal, en tudom , es azt hiszem mar te is rajottel. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-) És nem szóltál eddig róla ? Ha tudom, tán előbb megpróbálok megismerkedni vele....

   Törlés
  2. Lányok...irulok- pirulok....nem vagyok angyal...Köszönöm a szavakat...

   Törlés
  3. Nem is azt írtam, hogy angyal vagy, (nem is láttam szárnyakat a hátadon) de nagyon kellemes meglepetés, viszont igen ! :-)

   Törlés
  4. jó rendben van... az angyalnál leragadtam...

   Törlés
 4. Minden nap tökéletes, legfeljebb vannak (lehetnek) benne kisebb hibák... ( Ha elvégeztem - nagyjából -... amit akartam, akkor az a nap már (majdnem) tökéletes. Ma (péntek) - végre behordtuk a virágokat... (igaz, még soha ilyen későn... az elmúlt 12 évben) - nagy öröm... bár, a derekam meg majd leszakad... (szerencsémre ?...) tegnap könyvtárban jártam.... (van/lesz mit csinálnom ! )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerencsére még időben vagytok, bár gyanítom, azért csak csak ideér a tél...
   Pihenj, olvass, jövő tavaszig a cserepek békében fognak hagyni.....

   Törlés
 5. Ezek annyira szép dolgok! Hisz mi van nagyobb a szeretetnél, amit adhatunk egymásnak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A váratlan meglepetés az igazi, amikor nem is gondolsz rá és mégis megkapod.Ez a nap ilyen volt.

   Törlés
 6. Orom ilyenrol olvasni, orulok Nektek!! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet, sokan nem értik meg, hogy egy öregasszony mi örömöt tud találni a netezésben. Hát nekem adott pár nagyon kedves, az idők folyamán baráttá változó ismerőst. Én hálás vagyok ezekért a váratlan ismeretségekért, mert a net nélkül sosem tudtunk volna egymás létezéséről sem.

   Törlés
 7. Szívmelengető öröm volt olvasni ezt a bejegyzést :-) Vera nagyon ügyes, azt már én is hamar észrevettem a blogjában!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet szidni az internetet, lehet róla sok rosszat (is) mondani, de mégiscsak valamiképp kitágul a világ általa, látunk, hallunk olyasmit, ami nélküle biztos nem érne el hozzánk, és igen, még barátságokat is létrehoz...

   Törlés
  2. Így van, én eddig főként a jó oldalát látom/tapasztalom az internetnek.

   Törlés