2015. november 29., vasárnap

Gyógyító kence-ficék



Nem értem én ezt az egész blog-működési-elvet….

Van amikor (szerintem) érdekes dologról írok – egy árva komment nem érkezik. Aztán írok a birsalmáról és egész másfelé elkanyarodva, rengeteg érdekes, értékes hozzászólás érkezik. Nem titkolom, rettentően örülök ilyenkor   :-)  
Mivel jó hosszú a kommentek sora és nem vagyok benne biztos, hogy mindenki végigolvassa, viszont van benne fontos információ, ami esetleg érdekelhet olvasóim közül valakit, kimazsolázok belőle egy témát: a sebkenőcsöt.

Tehát a következőket tudtuk meg a kommentekből:

Patikában kapható  az Emofix kenőcs,  relatíve nagy tubus és hosszú a szavatossága.
Sérülés vagy egyéb ok miatti orrvérzésre, a fogínyvérzésre, stb.
Lejárati idő és tárolási körülmények: 30 hónap, 18-25°C között.
87 gr. 2600.- Ft
És létezik az ung. Vulnera, ami  egy szalicil tartalmú krém (lényegében 3% szalicil tartalmú vazelin), fontos, hogy ezt nyílt sebbe nem szabad kenni, csak amikor már elkezd gyógyulni, akkor lehet vele gyorsítani a folyamatot. (1 kg !!! 2760.- Ft,  tényleg ezt az adatot találtam...)



És akkor hadd reklámozzam, az évtizedek óta használt és nálam ugyancsak jól bevált egyebeket:
Panthenol spray  ezt én égési sérülésre használtam eddig (persze csak kisebbre, hülyeségből adódó, forrólábos-fül megfogása esetén) – de mint most olvasom, kisebb  sebekre is jó.
130 gr.    1600.- Ft,
Irix spray  ugyancsak égésre, és rovarcsípésre használom – ez is jó kisebb horzsolásra is.
60 gr.   1400.- Ft
Neogranormon kenőcs  a kedvencem, segít mindenféle sebgyógyulást.
100 gr.   2800.- Ft
No, ennyivel a mai orvosi fogadóórát  és a témát le is zárom.  



7 megjegyzés:

  1. Gyors korrigálás, mert ezek szerint félreérthető voltam: a receptre készülő tonogenes kenőcs hatóanyaga az epinephrin, ezért is vényköteles, viszont mivel valamibe keverve bomlékony, rövid ideig tartható el. Azért drága, mert a Tonogent nem támogatja már a TB egy ideje. Nincs neki külön neve,általában gyerekgyógyászok írják orrvérzésre.

    Az Emofixnek teljesen más a hatóanyaga, ezért is megy vény nélkül, ezt is szokták orrvérzősök is vinni, de amúgy más területek sebeinek vérzését is csillapítja természetesen.

    Égésre nagyon jó még a Sol-X repair is, mi napégésre szoktuk használni.

    Ami a témákat illeti, sokszor nincs időm vagy szimplán kedvem hozzászólni a nagyon érdekes témáidhoz. Attól még olvasom és gondolkodom - s ezzel szerintem sokan vagyunk így ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit korrigáltam a bejegyzésemen. Hiába no, nem vagyok én patikus, csak egy jó szándékú, segíteni akaró öregasszony. Tonogen kenőcsöt meg nem is találtam, bonyolultan leírni meg nem akarom..

      Törlés

  2. @x és Katalin - bocs, de valamit rosszul csináltam és eltűnt a kommentetek :-(
    ( 2 komment egynek jelenik meg, ha a "válasz" szóra klikkelve írsz - így aztán nem tudom mit, hova nyomtam - de elvarázsolódott mindkettő....)

    VálaszTörlés
  3. Én a Sudokrémre esküszöm. Az öregecskéinknél is elengedhetetlen, és nagyon hatásos, bár nem olcsó.

    VálaszTörlés
  4. Én is kicsit korrigálok...hiába öregszünk...
    MI Oxicort használtunk, helyesebben Apa,és csak vényre lehet kapni.. 1300 forint... A többit amit Te mutattál használtuk... hisz annak idején sokszor le is égtünk...
    Látom hogy lezártad a témát... de ugy gondoltam a saját megnyugtatásomra le kell írnom...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kéremszépen egy téma sosincs igazán lezárva.... Figyelem ám, miket írkáltok nekem (hála az égnek, mostanában eleget :-)
      Szóval jó, ha az ember pontosít. Látod én is félreértettem Pizzás barátnőm szövegét.
      Amúgy meg nem árt tudni ezekről a szerekről, gyanítom, nincs olyan háztartás, ahol ne került volna egyik vagy másik már használatba.

      Törlés