2015. november 14., szombat

Pray for Paris




Ha ezt Európa megtorlatlanul eltűri, akkor megérett a pusztulásra.
Ha valamit próbál tenni ellene – meglehet, elkezdődik a harmadik világháború.
Az elsőhöz Szarajevó kellett, meglehet, a következőhöz elég lesz most Párizs...

Hiába építettünk kerítést, Európában vagyunk, Európa pedig nagy bajban van.
És itt már nem elég „Imádkozni Párizsért”…. Attól tartok, itt már többről van szó.

Fél3 óta TV-t nézek. 
Nem tudok többet írni...
Félek.



27 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. A lefélelmetesebb, hogy látod a kimenetet, tudod, hogy nem a véletlenek, hanem "emberek" tudatos összjátéka az egész, mégsem tehetsz ellene semmit.

      Törlés
    2. Pontosan. Akinek ez váratlanul/véletlenül jött az vagy a homokba dugja a fejét vagy tájékozatlan.

      Törlés
    3. De hát nem szörnyű ez ? Mi - normálisan gondolkodók - vagyunk többségben, mégse mi "győzünk" ? Legalábbis pillanatnyilag úgy tűnik....De mondd meg, mit tegyek én ? Személy szerint ÉN ??? S nem ugyanezt kérdezi önmagától mindenki ??????
      "Állunk, hasztalan siettünk." (Puskin:Ördögök)

      Törlés
    4. Nem tudom megmondani mások mit tegyenek.

      Törlés
  2. Éjjel én is sokáig néztem a tv-t.Ez váratlanul ért,pedig mégsem volt az, De az ember mindig reménykedik.Félelmetes.
    Ima? Fontos, de lehet,hogy nem érdemli meg Európa a kegyelmet.....
    Mégis: pray for people!

    VálaszTörlés
  3. Az orosz gépet leszedték 224 emberrel(több,mint a párizsi áldozatok)csupán azért,mert Szíriában jelen van ellenük.A franciák öldöklése kezdődött a karikatúrával és a szíriai részvéttel-ahogy kiabálták a gyilkolás közben Hollande nevét.
    Téved,aki azt hiszi,ez a vallású ember integrálódik,ha Európától kenyeret kap.
    Azt megteszi majd Európa-alkalmazkodik hozzájuk,vagy megölik az itt élőket.
    Nincs mitől félni.Ha félünk,ha nem,a háború elkezdődött,kivédeni nem tudjuk.Készüljünk fel a legrosszabbra...
    Csak a gyerekeimet féltem és az unokáimat.Mi vár rájuk?

    VálaszTörlés
  4. Tudod, egy időben sokat lehetett Nostredamus jóslatait olvasni. Éppen a napokban gondolkodtam rajta.Ő megjósolta az iszlám előretörését,csak hogyan, s mikorra nem emlékszem . Félelmetes ez a világ!

    VálaszTörlés
  5. Egyszerűen nem tudok mit írni/válaszolni - az események hiába játszódtak ezerakárhány km-re tőlem, a tévé csak behozta ide a szobámba....
    De ha ép elmével tovább akarok élni, akkor ezt is le kell nyomjam a tudatom legmélyére. De meddig lehet ezt tenni, mennyi szörnyűség fér el az ember agyában - büntetlenül ????

    VálaszTörlés
  6. A terroristáknak semmi közük sincs az iszlámhoz, ők hataloméhes vallási fanatikus gazemberek bábjai.
    Azzal hogy gyűlölködünk, acsargunk a menekültekre és az európai muszlimokra az Iszlám Állam malmára hajtjuk a vizet. A megalázott és a perifériára szorított fiatalok közül toborozzák azokat, akiket gyilkolni küldenek. Gyakorlatilag mi gondoskodunk utánpótlásról.
    Az európai történelem során sok ember halt meg a vallási fanatikusok által kirobbantott háborúkban, tehát nekünk igazán tudni kéne hová vezet ez a mentalitás.
    Más.
    Oly sokszor olvasom, hallom: integrálódás. Nos, ha valaki ez alatt azt érti, hogy az idegen az legyen olyan, mint azok, akik közé integrálódni akar, az valamit nagyon félreért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "A terroristáknak semmi közük sincs az iszlámhoz" vagy épp ők maguk is extrém fanatikus iszlám ideológiával élő emberek (?)
      (https://de.wikipedia.org/wiki/Islamistischer_Terrorismus
      http://www.helles-koepfchen.de/artikel/2157.html) és még sorolhatnám, hogy milyen közel állnak egymáshoz.
      Amikor én integrálódtam ebbe az országba, ebbe a közegbe, akkor nekem természetes dolog volt, hogy elfogadom a törvényeket (az íratlanokat is), azokat betartom, megtanulom a nyelvet, részt veszek a közéletben, segítem azt, adót fizetek stb.
      Te mit értesz integrálódáson?

      Törlés
    2. Igazad van, ha elköltözöm egy másik országba, akkor természetes, hogy az ottani törvényeket, szabályokat be fogom tartani, megtanulom a nyelvet, részt veszek a közéletben, fizetem a fizetni valókat. Amit biztosan rosszul viselnék az az lenne, ha a helyiek neheztelnének rám, ha az anyanyelvemet használnám, amikor honfitársaimmal találkozom, ha népem hagyományai a hétköznapjaimban helyet kapnának, ha a hazai ízeket vegyíteném a helyiekkel, ha gyakorolnám vallásomat.

      Törlés
    3. Nem tudom hol élsz, mely nemzetű és vallású emberekkel együtt. Ha az utolsó mondatodat vonatkoztatnám a mi hétköznapjaimra, akkor el kellene fogadnom, hogy mellénk egy minaretet építenének, ahonnan egy napszakban többször imára hivnának számomra idegen nyelven, hogy az uszodában vagy a tópartokon teljes testet fedő fürdőruhában (?) fejkendővel jelennének meg nők úszni, hogy az iskolában a testnevelésórán a lányokat a fiúktól elkülönítsék, mert az nem illik (!), hogy el kellene fogadnom a becsületgyilkosságokat (lányok, asszonyok ellen) az iszlám vallás szerint, hogy nők nincsenek elismerve bizonyos munkakörökben, hogy általában egy nő csak egy másodrendű lény a földön - vallásuk szerint, Hát nem! Ez (és még sok egyéb) mind Európa-idegen - számomra idegen - és nem vagyok hajlandó a vallás színe alatt elfogadni. Nekem egy ország törvénye a mérvadó és nem egy vallásé. Ez is azt mutatja, amint egy vallás irányít, abból csak vallásháború lehet. (Ez persze nem zárja ki a rossz politikát.)
      Ahol élek igen erős a keresztény (katolikus) vallás. Ők nem okoznak senkinek élhetetlenségi problémát. Sőt! Csak kapok, annak ellenére is, hogy nem vagyok templomba járó, mert elfogadnak mindenkit olyannak amilyen lenni akar.

      Arról az országról tudok nyilatkozni ahol élek. Itt nem neheztel senki sem azokra, akik más hagyományokat, vallást követnek, sőt - szerintem - túl sokat is biztosítanak erre.

      Törlés
    4. Nem akarok visszaélni Aranyosfodorka jóindulatával, tehát igyekszem nagyon rövid lenni.
      Biztos bennem van a hiba, de amíg nem teszik számomra kötelezővé, engem nem zavar. Igaz, ugyanezt a másik féltől is elvárom.

      Törlés
    5. Aranyos jóindulatának visszaélése, ha itt hosszabban megosztjuk a véleményünket..? Biztos nem.
      PZs, nem élsz köztük, nem ismered a hétköznapi körülményeket, el sem tudod képzelni - ettől még létezik, most 2015-ben.
      "Nem zavar" - ez nem lehet kifejezés pl. arra, amikor az itt született már 15-16 éves iszlám vallású diákokat (független a nemzeti hovatartozás, német állampolgársággal rendelkező) kérdezik, hogy mi a számukra irányadó az alaptörvény vagy amit a vallásuk "megkövetel". Válasz: alaptörvény igen, DE ha a hugom/nővérem a diszkóba akar menni egy fiúval/egy fiút megismerne, akkor a lánytestvér becsülete (?!) a fontosabb, ergo képes lennének... (nem írom le, de ők ki is mondják) A fiúk egy nem a vallásukból valóval barátkozni, barátnőt tartani igen, de feleségül venni nem. Ezt most éljük 2015-ben, ők nem felnőtt, idős polgárok, akiket interálni "kell", ők (is) a jövő nemzedéke (!) és szerintem semmi, de seemi köze az integrációhoz, épp ellenkezőleg, paralelltársadalom.
      Ez a videó a közeli hónapokban készült: https://www.youtube.com/watch?v=k2q5GgK9cRY

      Ez csak egyetlen példa a sok közül, de ha valakit ez "nem zavar" - tessék, "elvárni" lehet, de kevés. Hamarabb a saját bőrön lehet megtapasztalni, mint gondolnánk.
      PZs, kérlek ne érts félre nem támadni akarlak, csak a gondolkodásra szeretném felhívni a figyelmet.

      Törlés
    6. Mondjátok el a véleményeteket, gondolatotokat, - itt nálam bármikor és szinte bármit lehet !!! Beszélni kell, hogy megértsük, megismerjük egymást és közelebb kerüljünk a mások gondolataihoz.

      Csak a német tévét nézve, és Magyarországról "kitekintve" bizony bennem is vannak "meghasonlások". De nem vagyok hazug és nem fogom letagadni, hogy igenis, bennem is van előítélet is meg szánalom is. Végtelenül sajnálom az ártatlan gyerekeket – bár felteszem magamban a kérdést, nem a bevándorlók szaporasága lesz-e a mi halálunk előidézője ??? Mi lesz abból a gyerekből, aki most sírva bújuk anyja nyakába ? Feltaláló, gyógyító orvosom, vagy betörő, netán terrorista ??

      Amikor valaki nem "európai” ember módjára él, viselkedik, azzal szemben felhorgad bennem az indulat, az ellenszenv. Teljesen mindegy, hogy fekete néger, drapp arab, avagy "magyarcigány". És az is mindegy, hogy az enyémtől eltérő viselkedést a mi utcánkban látom, avagy németországi tévéképek alapján.
      Van egy „erkölcsi normám” melyben 70 éve élek és én azt tartom jónak, elfogadhatónak. Aki a szomszédomba szeretne költözni valamilyen okból (és majdnem mindegy számomra az ok) az alkalmazkodjon hozzám, mert ő a „jövevény”, ő az új ember, és legyen szíves ne úgy élni/viselkedni, mintha ötven generációra visszatekintve itt éltek volna az ősei. Tanulja meg az európai kulturális normákat és alkalmazkodjon. Ill. ha nem tetszik, visszamehet a homoksivatagába, vagy az őserdejébe. Elvárások ott is vannak s ha ide menekült, akkor azok az elvárások nyilván sokkal kegyetlenebbek, mint az enyém.
      És mindezeket leírva sem tartom magam fajgyűlölőnek. Európai vagyok, európai értékekkel éltem és örülnék, ha a gyerekeim gyerekei is hozzám hasonló miliőben élhetnék le az életüket. Ezt nem látom biztosítottnak.

      Törlés
    7. "Mi lesz abból a gyerekből, aki most sírva bújuk anyja nyakába ? Feltaláló, gyógyító orvosom, vagy betörő, netán terrorista ??" A kérdésedre a videóban sok a válasz, sajnos. Hiába ide született, itt szocializálódott (?) a gettóknak, a paralelltársadalomnak köszönhetően nem működik az integráció, a vallásuk a mérvadó. (Ezek hibái egy külön téma.)
      Tisztelet a kivételnek, olyat is ismerek és szeretek.

      Az utolsó bekezdésed minden szavával egyetértek.

      Törlés
    8. Kedves Aranyosfodorka, akkor élek a lehetőséggel.
      Mint nőt engem is felháborít, ahogy a nőkkel bánnak. De nem kéne talán előbb a saját házunk táján körülnézni? Sok tesztoszterontól duzzadó macsó van nálunk is, akiknek a nőkről alkotott véleménye és viselkedése csak abban különbözik azokétól a fiúkétól, akiket Kavics leírt, hogy nem ölnek. Bár, ha a családon belüli erőszakra és gyilkosságokra gondolok, talán ez nem is igaz.
      Számomra kétségbeejtő, hogy pl. egy oktatóvideóban arról beszélnek, a nemi erőszak áldozata tehet arról, hogy megerőszakolták, és ezt a véleményt nagyon sokan, köztük nők is, osztják.
      Kavics, azt mondod, hogy a nőket nem ismerik el bizonyos munkakörökben. Nos, érdemes megnézni, hogy azonos munkakörben dolgozó férfiak és nők fizetése között mekkora különbség van. Érdemes megnézni, hogy a magasabb posztokon hány nő van. Kevés.
      Ha jobban belegondolok, hogy sok minden, ami a 21. századi Európában élő nők számára természetes, az igen csak rövid múlttal rendelkezik. Ez különösen tetszik:
      Az 1848 : V. törvénycikk 2. §-a értelmében: „Az országnak s kapcsolt részeknek mindazon bennszületett vagy honosított, legalább 20 éves, és sem atyai, sem gyámi, sem gazdai hatalom, sem pedig elkövetett hűtlenség, csempészkedés, rablás, gyilkolás és gyújtogatás miatt fenyíték alatt nem levő lakosai, a nőket kivéve, törvényesen bevett valláskülönbség nélkül választók:
      Tudom, mindezek nem mentenek fel senkit se, és nem jelenti azt se, hogy elnézőek legyünk.
      Fogalmam sincs, mit kellene tenni, hogy az immár köztünk élő más vallású és kultúrájú emberek teljesen integrálódjanak. Egyben biztos vagyok, ha a perifériára szorulnak, ha úgy látják, esélyük sincs a felemelkedésre, ha a többségtől csak elutasítást kapnak, abból csak baj lesz.
      Nem kell messzire menni, elég itthon körülnézni. Hány halmozottan hátrányos helyzetű gyerek hullik ki az oktatásból, amit sokan teljesen természetesnek vesznek, aztán persze jönnek a gondok. Nincs munkája, marad a bűnözés, a börtön, majd onnan jól kiképezetten szabadulva újból a bűnözés.
      Aranyosfodorka az kérdezed, mi lesz abból a gyerekből, aki most menekül a szüleivel. Nos, az azokon múlik, akik befogadják. Több helyen olvastam, hogy a mostani támadók Molenbeekben éltek, ahol nagy a szegénység és a munkanélküliség. Tudom ez se mentség, de az ilyen körülmények között élők a lélekhalászok számára könnyű célpontok. Innentől kezdve egyenes az út a terroristatámadásokhoz.
      És mielőtt a fejemet venné valaki, a környéken élnek problémás családok. A korábbi lakók és köztük a konfliktus már annyira eszkalálódott, hogy a rendőrőrsöt telepítettek a házba. Persze elég hamar kiderült, hogy ez se megoldás.
      Én is európai vagyok, európai értékek szerint élek, és szeretnék is élni. De tanulnunk kéne saját történelmünkből, mert már elég sokszor tragédiához vezetett az, hogy a saját értékeinket tekintettük egyedül üdvözítőnek.
      Abban bízom, hogy az emberek nem fognak rárontani a köztünk élő arabokra, mert azzal csak a terroristák malmára hajtanák a vizet.

      Törlés
    9. PZs, nem veszi senki a fejedet, az itteni blogosok között senkit sem ismerek, akik ne tolerálnák mások véleményét.
      Sajnos nem egyről beszélünk és csak ismételni tudnám magam.

      Törlés
  7. Nem saját gondolatok, de mélységesen egyetértek!
    "Azért gyilkoltak, hogy elinduljon a gyűlölethullám
    A terroristáknak egy célja volt a látszólag értelmetlen erőszakkal: iszlámellenes hangulatot provokálni, ezzel radikalizálni a mérsékelt muszlimokat. Hogy sikerül-e ez nekik, az most Európán múlik.
    Az Iszlám Állam embertelen gyilkológépei áthozták a vérengzést a kontinensre Szíriából. Az első gondolat mindig a gyászé. A második gondolat a MIÉRT kérdése. A kiszivárgott stratégiájuk alapján az a világos céljuk a terroristáknak, hogy felszítsák a bevándorlók és a menekültek elleni gyűlöletet azért, hogy az elszenvedett gyűlölethullám majd radikalizálja a muszlim közösségeket. Ahogyan ők írják, eltüntessék a „szürkezónát” a muszlimok között. Hiszen nem minden muszlim radikális terrorista. Ha bosszúból pogromok indulnak az iszlám vallásúak ellen, akkor azok félelmükben könnyebben mennek majd az Iszlám Állam halálos ölelésébe. Az erőszakos provokáció időzítése korántsem véletlen, hiszen vesztésre áll a közel-keleti fronton a terrorszervezet, és erőt kell felmutatnia, hogy újabb embereket tudjon toborozni a humanizmus elleni hadjárataihoz.
    Európa nagy kérdése, hogy vannak-e olyan vezetői, akik képesek egyszerre lenyugtatni a most jogosan fellángoló félelmet, és az abból fakadó gyűlöletet, valamint odacsapni a valódi veszélynek. Ha ez nem sikerül, és elindulnak a bosszúhadjáratok, pogromok, akkor a terroristák elérték céljukat. .......
    Milyen hely lesz Európa a terror után? Az a terrorra adott válaszon múlik. A terroristák egyértelművé tették, hogy háború van. Ha tehetetlenkednek az európai vezetők vagy ha hagyják elszabadulni a gyűlöletet, akkor a terroristák nyertek. Mindig egyszerűbb gyűlölködni, de sohasem kifizetődő. Jelen esetben, aki a menekültek vagy az muszlimok egésze között keresi a bűnbakot, az csak tovább szítja a tüzet – és a terroristák kottájából játszik. Aki azt nézi, miként lehet a gyűlölködést és a terrort megállítani, az a megoldás útján van."
    Vágó Gábor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezzel értek egyet és valahogy így gondolom én is. Megismétlem pár mondatát, többször is átolvasva ezt tartom a lényegnek:
      "Európa nagy kérdése, hogy vannak-e olyan vezetői, akik képesek egyszerre lenyugtatni a most jogosan fellángoló félelmet, és az abból fakadó gyűlöletet, valamint odacsapni a valódi veszélynek. Ha ez nem sikerül, és elindulnak a bosszúhadjáratok, pogromok, akkor a terroristák elérték céljukat. Milyen hely lesz Európa a terror után? Az a terrorra adott válaszon múlik.
      Sajnos nem tudok rá válaszolni, hogy Európa vezetői képesek lesznek-e hatásos válaszra/intézkedésre.. Akkora volt-e ez a "pofon", hogy ettől valami csoda történik és a (megszokott) önzés és széthúzás helyett végre közös akarattal megyünk neki a minket elpusztítani akaró erőnek. Hány ember halálába került, mire pl. a II. VH-ban összefogtak a szövetségesek ? Ehhez képest most még a halál-listák elején vagyunk....

      Törlés
  8. Ami még fontos: gyűlölet az gyűlöletet szül. Amit látok,: az oroszok bombáznak, amerikaiak is régóta beavatkoznak, a franciák kb. fél éve szintén harcban vannak és az ő újságjuk ,ami kifiguráz mindent, az nem elfogadható,sőt.
    Viszont nem elfogadható és borzalmas az erre jövő válasz: ártatlan emberek legyilkolása. De ez oda-vissza zajlik.:(
    Akik a nagykutyák, azok meg megússzák.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérdezném, ki kezdte a gyilkolászást ???? Az oroszok, vagy az amerikaiak, franciák ? Szerintem már régebben kellett volna beavatkozniuk a nagyhatalmaknak.
      Egy nagy baj van "csak": bizonyos szinten ők is érdekeltek a háború(k)ban. Hát honnan van az araboknak fegyverük ? Nem, nem ők gyártották...Tehát először eladják nekik, aztán harcolnak ellenük. Nem új taktika ez, évezredek óta játszanak ilyesmit az emberek. És hiába írunk 2015-öt. Még mindig nem tanultunk a múltból.....

      Törlés
    2. A háborúban minden hatalom érdekelt, háború = pénz és mindig a védtelenek kárára. Ujjal mutogatni felesleges, mert mindenki vétkes. Vannak, akik tudatosan és vannak akik tudattalanul. Csak EGY hétköznapi példa az ezer közül, aki a Dr. Oetker termékeit vásárolja, a céget támogatja, aki a fegyvereladásban érdekelt a háborúkhoz...

      Törlés
  9. Bár nem kedvelem a "fogat-fogért" stb.megoldásokat,- ahogy azt sem,hogy ki-kezdte... (mikor kezdődött és hogyan) - emlékeztetnék pl. Afganisztánra... ( jó régen volt) -és ne kezdjem azt sem, hogy mit is akart kezdetben ( talán még ma is ) az USA és mások. (az egész Közel-Keleten) Tudom, nem épp' ide tartozik... de kérték az embereket,hagyják el a Mecseket (farkas miatt)... vagy kérték,nem menjenek az utcára ...(Fr. o. - biztonsági előírások) - aztán mi történt ?...ott mászkál(t) a sokaság... ... Nem mondom, hogy nem nézek tv. és ezt azt el is olvasok... de amin nem tudok változtatni... azzal nem fogom gyötörni magamat !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenki másképp "dolgozza fel" az eseményeket. Van (pl.én is) akinek beszélni (írni) kell róla, ami ugyan a problémát nem oldja meg, de könnyebben elviselhetővé teszi a gondolatokat.

      Törlés
  10. Ez sem ide tartozik, csak kissé vitatom azt,hogy csak a "szövetségesek összefogása" eredményezte volna a II.vh. végét. (legfeljebb így tanultuk ?...)

    VálaszTörlés