2015. november 30., hétfő

Virágom gazdát keres

Jelentem, megvan az új gazda. Köszönöm az esetleges igyekezetét mindenkinek !


Különösebben nem szép, nem is "menő" azaz divatos, valójában a virágja is elég jelentéktelen. De sok mindent kibír, és zöld, és kis tavaszias színt visz a lakásba, meg egy kis "életet". Lehet beszélni is hozzá és szereti, ha a levelét nedves ruhával rendszeresen letörölgeted, tehát már majdnem emberi tulajdonságokkal bíró lakótárs.


← Ez a cserép nemtudommi-virág (vagy kicsit nagyobb testvére) szeretne egy Pécsett élő jólelkű, virág-szerető gazdára találni. Egyszerűen kinőtték a virágaim a lakásomat, és pillanatnyilag nincs a környezetemben olyan, akire szívesen rábíznám. Be kell valljam, én személyes jó ismerősként, barátként  kezelem a virágaimat. A lehetőségeimhez mérten igyekszem megadni nekik sok mindent, de legfőképpen szeretetet. (Aki nem hiszi, hogy ez is lényeges egy növénynek, az bizony nem tud valami igen fontos dolgot.) Szóval pillanatnyilag nincs ilyen ismerős a környezetemben. Tehát ha valaki Pécsről befogadná és megígérné, hogy jó/szép/kellemes otthont nyújt a jövőben számára, elajándékoznám. (Akár el is viszem a lakására.)
Teljesen igénytelen, nyáron az udvar félárnyékos helyén tartom, de télen bent a lakásban. Ha túl magasra nő, csak le kell vágni, és eldugni. A visszamaradt kopasz szár-rész is kihajt újra.  (Lehet előtte vízben kicsit gyökereztetni is, de nem muszáj.) Aki kéri, írjon !


Lassan én már nem férek be a szobába...
Az előszoba is tele van a téliesítettekkel...

2 megjegyzés:

  1. ....fodorka ezt a növénykédet vitorlavirágnak hívják, - http://balintgazda.hu/kertesz/gentischer/a-vitorlavirag-tisztitja-a-levegot.html - amennyiben tudok majd valaki, virágszeretőt, jelentkezni fogok.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, ez nem vitorlavirág. Van olyan is. Majd megpróbálom keresni a neten a nevét. Olyan a virága, mint a kálának, csak pici és zöld...köszi a segítséget !

      Törlés