2015. december 31., csütörtök

Az egyik megy, a másik jön....


Néztem tegnap a híradó képeit. Készültség Európa minden nagyobb városában – van, amiről tudósít a tévé, s nyilván van, amiről/ahonnan nem. Ide jutottunk. Bár én utálom a petárdákat – de hogy még félnem is kell mostantól a durranásoktól – nos, ezt nem kívántam magamnak. (Másnak se.)
Olvastam reggel, hogy az Északi-sarkon a szokásos -40 és -30 Celsius fok helyett 0 fok körüli a hőmérséklet. Számomra elég sokkoló volt ez a hír (is). Mit hoz a következő év ? Talán jó is, hogy az ember nem tudja előre…
„Utolsó ez évi meglepetésként ma kiderült, hogy nem „nyomtam ki rendesen” a mobilomat  egy hívás után, s minden pénzemet ( a karácsonyi ajándék-feltöltés is! értsd: több ezer forintot !!!) „lebeszélte” a rohadt készülék önként, bár talán nem dalolva. (Mostantól a rendes telefonomon keressen, aki akar, mert a mobil biztos nem lesz bekapcsolva.)

Kb. elegem van 2015-ből. Nem is baj, hogy pár óra múlva 2016 lesz.
Hátha….hátha jobb lesz  ????
Bár őszintén megmondom, nem hiszek benne.
                                                            ***************
E csúf, fentebb írt dolgoktól  függetlenül, azért minden ide-tévedő olvasómnak, az alábbi - kicsit öregecske, de igaz-szavú zenével kívánok boldog, szerencsés új esztendőt !
Kívánom, hogy békében, nyugalomban, jó egészségben élhessen, írhasson, olvashasson az egész elkövetkező évben mindenki ! S ne adjátok fel a reményt ! Igaz, hogy ritkán, de azért történhetnek csodák…
Hátha…..




14 megjegyzés:

  1. Ha nem nyomod ki, de a másik fél leteszi, szerintem megszakítja a vonalat. Én sem kívánnám vissza a 2015-ös évet, s bízzunk a következő szebb, jobb lesz. Ezt kívánom neked szeretettel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. KÖszönöm - bízom benne, hogy az ideinél rosszabb nem lesz, és akkor végülis elviselhető...még ha pompásnak nem is mondható.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm jókívánságodat. Igyekezni fogok tenni annak érdekében, hogy rosszabb ne legyen.

      Törlés
  3. Hívó oldali megszakítás van, tehát csak akkor van baj, ha Te voltál aki hívott.
    Neked és a macsoknak BUÉK!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos én voltam... :-( Mindegy, lezártam magamban a témát - sose legyen nagyobb veszteségem !
      A macsok szeretettel kívánnak boldog új évet neked. Én is.

      Törlés
  4. "Az újesztendőben éljünk csendességben, lehessünk épek testben s lélekben." Békességet, jókedvet, méltóságteljes életet mindenkinek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A csendesség - ha belsőnkben lévőt gondolod, még valahogy megoldható. De sajnos abban nem hiszek, hogy "kívül" is csend és békesség lesz körülöttünk. Jó annak, aki el tud menekülni a külvilág zajától. A "világ" veszélyes hely, jó lenne, ha mindenkinek legalább egy akkora zug jutna, ahol békében és biztonságban élhetne, s magába-szállva, este megköszönhetné, hogy azt a napot is megélte. NEM mindenkinek adatik meg ez a világban.

      Törlés
    2. Igazad van! Talán kicsit szégyellem, de nekem, azt hiszem megadatott. Bár sok a "zaj" körülöttem, de van egy zug, ahol megköszönhetem minden este, hogy létezik ez a "zaj".

      Törlés
  5. Mit is kívánhatnék 2016-ra ?
    Békességet , egészséget, boldogságot stb.....
    No de a közhelyeken túl kívánok még sok sok bejegyzést , hozzá kedvet és türelmet.
    Számomra ez a blog felér egy klubbal , mindig jó benézni , olvasgatni.
    Szeretek ide járni miközben ki sem kell mozdulnom a jó kis kuckómból:-)
    Szeretem olvasgatni a "klub társaim" hozzászólásait is .
    Így ezen úton mindannyiuknak szeretnék Boldog Új Évet kívánni.
    Neked pedig megköszönni a blog működtetését .
    mmama

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, köszönöm kedves szavaidat. Nem játszom meg magam, hogy "ugyan már..." Igenis jólesik, hogy örömmel olvasod a gondolataimat. Valamiképp 'rokonoknak' érzem a kommentelőimet - hiszen van valami ki kapcsolatunk egymással, még ha csak virtuálisan is. Örülök, hogy velem vagytok, hogy megírjátok a véleményeteket - akkor is, ha az nem egyezik az enyémmel. Mert beszélgetni jó. Azt érzi az ember, hogy van valaki, aki figyel rá, akinek fontos az, amit gondol. Hát én ezért írom a blogot és ezért vagyok hálás nektek, kommentelőknek !

      Törlés
  6. Aranyos, nagyon boldog új évet kívánok, tövábbi örömöt a blogolásban, a hétköznapokban.
    Jó hogy vagy és még jobb, hogy "összeakadtunk" a virtuális vonalon! Gazdagítsd a hétköznapokat tovább, mindig örömmel olvasok Tőled!

    kis Kavics

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is az életem jó/örömteli eseményei közé sorolom a veled való véletlen összetalálkozást. Igyekszem olyasmikről írni, amiről azt gondolom, talán mást is érdekel, vagy örömöt okozok vele.
      Mindig és mindenkinek hálás vagyok a kommentjéért - ha csak egy percet is, de adott nekem az életéből. Köszönöm !

      Törlés
  7. lehet, már késve írok ide,- (2016.01.02) - küldtem egy e-mailt, benne a "felmelegedésről," - hogy - annyira - azért ne aggódjunk !
    Együttérzésem : azaz én a (mobil ? ) telefonokhoz sem értek.

    VálaszTörlés