2015. december 14., hétfő

Forgalmazó: Apis Logistic Kft. Budapest Származási hely: EU.

Ez ugyan nem karácsony-hangulatú téma, de az élet már csak ilyen. Egyszer fenn, máskor lenn....
Nem a kereskedők ünnep előtti "évi legnagyobb átverősó"-járól akarok írni, csak egy egészen egyszerű, hétköznapi kis ügyről. Mert minden nap valahol átvernek kicsit. Csak kicsit, hogy ne fájjon. 
Mikor gyűlik az emberben össze annyi keserűség, hogy ordítva az asztalra csap ?

Vettem két füzetet. Nem a világ pénze, 300.- Ft volt darabja.
Beszámoztam az oldalait, mert erre volt szükségem.
És amikor a végére értem, konstatáltam, hogy itt is, ebben is, így is át vagyok megint verve.
A füzet hátsó borítóján ez áll: 70 lap.
Az egyik füzetben 63, a másikban 68 lap volt.
Nem is mondok én erről többet.



9 megjegyzés:

  1. Én azért hozzátenném még, hogy az is pontatlan vagy helytelen, hogy kockás, mert négyzetrácsos. (Néha ezen is van vita a neten.)
    Más : Talán mert életemből 30 év telt el azzal, hogy (munkahelyen) szabványelőírásokat kellett betartanom és betartatnom,- feltételezem a füzetekre is van valamilyen szabvány. Nem lepne meg, ha az tartalmazná, hogy + és - %-ban mennyi lehet az eltérés... ( ahogy pl. egy doboz gyufa is 38-41 szál...és ne soroljam.) Esetleg a 68 oldal úgy is érthető, hogy borító (2) + belív (68 old.) - a 63-al nem nagyon tudok "mit kezdeni." (Elromlott a gép... számlálója - és be kellene állítani a gyárban.Máris nem átverés,egyszerűen emberi hiba ! ) Összegezve : vidd vissza oda,ahol vetted... bizonyára kicserélik. ( ha van 70 oldalas füzetük.... )
    (2) Más : én régebben kellemetlenebbül jártam... amikor egy könyvből 14 oldal hiányzott... (de az más történet)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, nem fogok tenni semmit, itt most "kipufogtam magam". Nem éri meg a fáradságot az egész, a papírboltossal jóban vagyok, mint rendszeres vásárló - akkor neki most miért okozzak kárt, bosszúságot ? Esetemben nincs jelentősége, hogy 63, vagy 68 lap van-a füzetben - csak a becsület(?)igazságérzet (?)- vagy nem is tudom mi háborodott fel bennem.

      Törlés
  2. Én írnék a forgalmazónak és kérném, hogy küldjenek olyan füzetet amiben 70 lap van, ahogy a füzeten áll. Azza a tudattal veszik a vevők, nem 63 vagy 68 oldallal. Ez átverés. Itt nálunk ilyenek felett nem siklanak el és aki reklamál annak igaza van. Mindig!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lásd fent, a válaszomat....Tudod, ha ez lenne az életben a legnagyobb átverés, akkor talán lenne is értelme szóvá tenni. De bármerre nézel, mindenhol hasonlóba botlasz.Megveszed a virslit, felvágottat, amiben 20 % a hús, a "narancslevet" - ami alig látott narancsot ....és sorolhatnám. meggyőződésem, hogy a füzet-vásárlók nagy többsége nem számozza be az oldalakat és észre sem veszi ezt a kis simlisséget. A gyártó pedig nyer az ügyön. Hogy őszinte legyek, biztos vagyok benne, semmi sem változna a szemlélet tekintetében, ha én most a füzeteket visszavinném.

      Törlés
  3. Nem szabad a hatósághoz fordulni, mert még visszájára sülhet el. Történhet ez is: aranyos fodorka a hatóságnak jelenti, hogy kevesebb lap van a füzetekben. A hatóság kivizsgálja az ügyet. Négy tagú bizottságot állítanak fel. A bizottság megállapítja, hogy a füzetből 2, illetve 7 lapot aranyos fodorka kitépett. Ezzel megállapítják a bűncselekmény tényét. Aranyos fodorkát 5 évre eltiltják a füzetek vásárlásától és elkobozzák azokat... Ne nevessetek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen könnyen nem adom magam! Megszámolom az üzletben, tanúval aláirattatom (bizonyítékot szerzek)és reklamálok. Nálunk hatása van a fogyasztóvédelem mellett a média emlegetésének is.

      Törlés
    2. Kedves Kavicskám, te mindig elfelejted, hogy nem Magyarországon élsz. B.E.G. által irt esetet ebben az országban nem tartom lehetetlennek - hidd el, más világ ez....
      De ezen felül. Hát ha veszel egy füzetet, csak nem jut eszedbe ott, a boltban végiglapozni ?? Ha már hazavitted, de ha csak kiléptél vele a bolt ajtaján, máris téged gyanúsíthatnak, hogy valamit tettél és abban a füzetben eredetileg igenis 70 lap volt. Magyarországon pedig a média a hatalmon lévők s.nyalója. Ott neked nem lehet igazad.

      Törlés
    3. El nem felejtem(hogy is tudnám azt!), inkább szeretném az itteni "módszereket" alkalmazni, tenni valamit, nem beletörődni (tudom, néha balga vagyok).

      Törlés
    4. Jó lenne néhány dolgot átvenni a németektől - elsősorban a pontosságot.Vagy a szorgalmat...De sorolhatnám... Én úgy érzem, valahol Bécs környékén (vagy Sopronnál ?) még ma is áll egy fal, ami keletet és nyugatot elválasztja...Tán sosem fog leomlani.

      Törlés