2015. december 30., szerda

Ha hiszed, ha nem...igaz !!

Egy az ezerhez fogadok bárkivel, nem találjátok ki, hogy mit hozott nekem a macskám karácsonyra ajándékba !

Sajnos nem tudom fényképpel igazolni, mert miután „kezem közé kaptam” azonnal lehúztam a WC-n, nehogy már még egyszer a közelünkbe férkőzhessen.
Szóval december 24-én a macskám nyakából, egy pár napja már bent lévő kullancsot szedtem ki !! Hangsúlyozom, nem nyáron történt, hanem dec.24-én és nem a világvégi rét mellett lakunk, hanem a városban…

Mondjuk  nem is nagyon akarnám hozzáfűzni ehhez az eseményhez a gondolataimat. Elég meglepetés ez szavak nélkül is.

Egyet azonban még megjegyzek. Régen a Lucától karácsonyig tartó 12 nap „jelezte előre”, hogy milyen lesz a következő évben az időjárás…Hát, ha vissza tudtok emlékezni az elmúlt napokra – nem sok jó vár ránk. Elkezdtem gondolkodni – bár sose szerettem – egy lakásklíma beszerzésén….
 

Kép: http://netvet.hu/kiemelt-temak/parazitak-es-eloskodok-elleni-vedekezes.html

13 megjegyzés:

  1. Talán annyit,- (macska nincs, meg én is városban lakom) - a szúnyoghálók ellenére is valahogy bejött 2-3 db. vándorpoloska. ( zöld hátú) - amiket én is a WC-be irányítottam. (Mea culpa!... meg ökolábnyom...meg ivóvíz pazarlás - mosogató lefolyóba is dobhattam volna...) Viszont nem feledni, a barnás-szürkés (?) hátú bencepoloskát ne dobjátok ki!- kérik az "átteleltetésük" megoldását...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom és bizony nem teszek különbséget zöld,barna, meg kicsi vagy nagyobb között.Se a lakásomban, se a kertemben nem tűröm meg őket.

      Törlés
  2. Brrr, ez nem jó "ajándék" volt, viszont igen fontos jelentéssel bír.
    Az áradások ideje elmúlt, most a hőség évei következnek és utána érkezik a hideg. Ez a körforgás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem nem csak az lep meg, hogy decemberben mászkálnak, de hát bent a városban ??

      Törlés
  3. Túratársaim, anno februárban voltak jeleket felfesteni. Értsd zárt ruházat, stb. Egy idő múlva vette észre a feleség a hasán a jól kigömbölyödött kullancsot. Ennek pedig pár évtizede, de a szokásaik ezek szerint nem változtak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mióta nincs kutyám, és ritkán járok erdőben nem is nagyon foglalkoztatott a téma. Most eléggé meglepődtem, persze leginkább mert városban azért nem számítottam erre.

      Törlés
  4. Nálunk poloska, szúnyog is volt még pár napja, ma pedig rajzanak a muslincák a konyhában. El vagyok képedve...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindent megzavar ez az abnormális időjárás. Nálam is repkedtek muslincák pár napja, de valamiért azokon annyira nem csodálkoztam, mint ezen a ronda vérszívón.

      Törlés
  5. Az egyik kollégámba is volt december elején egy kullancs!!!! Zárt ruha stb... Sőt. Nem is kirándult! Mégis volt a hónaljban egy kis kullancs. Elég érdekesnek tartom. Sajnos nincs hideg így a bogarak megmaradnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint fentebb is írtam: én is a városban való megjelenésén döbbentem meg. Mert ha erdőben, réten járkálna a macska, hát talán megértem, de bent a városban ???? Persze igaz, láttam én már este rókát is egy tőlem nem túl messzi úton. Akkor mit akarok, hát a kullancs is bejött.....

      Törlés
  6. 3 éve januárban olvadó hónál a mánfai erdőben kullancs mászott a nadrágomon. Ha enyhe a tél télen is aktívak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, ilyen enyhe időben az erdei megjelenésüket még csak csak megértem...de hát azon vagyok "kiakadva", hogy már a városba is bejöttek ???

      Törlés
  7. Nem kötekedésként... ( Ne jöjjek azzal sem, hogy attól, hogy mi állunk a "tápláléklánc élén" - vagy hogy,- és azt hisszük,mi vagyunk a "teremtés koronája"... stb. ) Talán az is gond lehet,hogy egyre kevésbé vagyunk toleránsak (?) - a velünk együtt élőkkel ! ( Ki-ki értse,ahogy akarja, (!) - bár most rovarok említődtek ? ) Megjegyzem : - mindeközben sokaknak tele a hócipőjük, a galambokkal, a varjakkal,a harlekin katicákkal,az uhu-baglyokkal,- mondok nagyobbat is : pl. a nyesttel (szerencsére elhagyta padlásunkat és a szomszéd emeletes garázsába költöztek az idén...) -és nem érdemes folytatni.Majd kiderül a jövőben !... ( amit kívánok, hogy ki-ki éljen is meg ! ) Legyen kellemes,békés szilveszteri "ünneplésetek!" ( Bár egy "állat ?" mifelénk már 30-án este megkezdte a petárdázást...) - továbbá boldog új évet vagy újévet... ( nem feledve a magyar nyelvünk "szépségeit !" - melyik mire is vonatkozik ! ) :-)

    VálaszTörlés