2015. december 11., péntek

Máriakéménd segítséget kér !





Ma hivatalosan is megjelent a felhívás,  én csak "bemásolom" ide – mert ha egyszer történt csoda Máriakéménden, hátha másodszor is történik ! Itt is megköszönöm Biki Endre Gábor nagyvonalú felajánlását és minden segítségét, igyekezetét ez ügyben !


A máriakéméndi kegytemplom előtt két igen értékes pirogránit angyalszobor áll, melyek 1890 körül készültek a pécsi Zsolnay gyárban. 1987 óta a szobrok törötten és egyre rosszabb állapotban dacolnak az időjárással. Már sokan felfigyeltek rá, akik az ország különböző részeiből erre jártak és megcsodálták. Ilyenkor mindig felteszik a kérdést: miért nem törődik velük senki. Mivel nagyon kevés a hívő és a templomba járók száma, ezért olyan kevés perselypénz jön össze, hogy az egyház nem tudja önerőből vállalni a felújítást, mivel a templom is igen rossz állapotban van. Már körüljártuk a kérdést, így csak egyetlen megoldás marad, ha összegyűjtjük a felújításhoz szükséges 4 millió forintot. Itt a lehetőség, hogy a Máriakéméndiek és a környéken élők megmutassák, hogy van összefogás a faluban és nem hagyják a végletekig tönkremenni a messzeföldön híres angyalszobrokat, melyek már számtalan kiadványban, TV műsorban is szerepeltek. Tervben van a továbbiakban maga a kegytemplom a hozzá tartozó plébániaépület valamint a Szent Márton templom felújítása is, melyet az egyház pályázatokból szeretne finanszírozni. A pályázatok beadása 2016-ban várható, nyertes pályázat esetén a tényleges munka 2017-re várható. Kérünk mindenkit, aki teheti, támogassa értékvédő akciónkat és segítse, hogy első körben az angyalokat megmenthessük.


Adományokat a máriakéméndi székhelyű
Környezetvédelmi és Közösségi Értékadó Egyesület
50100026-12002762
számlaszámára várunk.

Van lehetőség az idén megjelent Máriakéménd története című könyvvel is támogatni a felújítást. A könyv ez esetben 3000 Ft-ért megvásárolható Biki Endre Gábornál (06-30-452-4579, bienga38@gmail.com) vagy Máriakéménden Mester Ferencnél, melyből 1200 Ft-ot a szobor-felújítási gyűjtéshez ajánlunk fel. Az adományokat névre szólóan egy füzetben vezetjük összeggel feltüntetve. Kérésre név nélkül is szívesen fogadunk adományokat. A gyűjtés ideje alatt a kapott pénzről folyamatosan tájékoztatást teszünk közzé.
Tisztelettel:
Fábiánné Mester Rita és Biki Endre Gábor
Telefon: 06-30-852-6650 (Fné Rita)



5 megjegyzés:

  1. Próbáltam a facebookon megosztani, mert minél többen olvassák, annál nagyobb esély van támogatókat találni. Az a bajom, hogy egy jelentéktelen tájkép ugrik fel, s a cím "Baranyai dombság Baranyai dombság. Csak a szövegből derül ki mit is szeretnének. :-(
    Ja, szoríts, hátha kihúzzák a mind az 5 számomat holnap! Az angyalok megkapnák a pénzt. :-)

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Ó Istenem, bárcsak ma is azt írhatnád, hogy "Sikerült !".....Nem csak az angyalaim miatt kívánom !!
      Köszönöm, hogy ügyködtél a terjesztés érdekében. Úgy tudom máshol is megjelent/jelenik ez a felhívás, talán ha több emberhez eljut, akkor van egy ici-pici esélyünk. Hátha még a püspökségen is használnak netet és ráébrednek, "Na ezeket mégiscsak kéne valahogy segíteni, ha már ennyire erősködnek !"

      Törlés
  3. Én is feltettem a Fb.-ra, hátha! Próbálkozom majd többször.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - és annyira, de annyira reménykedem !! Vajon a püspökségen olvassák-e a facebukot ? Jó lenne, ha látnák, ha eljutna hozzájuk a hír, hogy pár egyszerű kis emberke mit erőlködik egy olyan ügyben, ami talán nem is egészen és nem is elsősorban az ő feladatuk lenne.....és ha már látták, akkor segítenének.

      Törlés