2015. december 28., hétfő

Meglepetés



Nemrégiben írtam arról az ünnep kapcsán, hogy nagyon régen nem volt a karácsonyfámon (se a kezemben) csillagszóró. Ezt olvasván egyik kedves barátnőm ma meglepett – sok egyéb finomság és szépség mellett – két csomag csillagszóróval.
Be kell valljam, úgy örültem, mint egy kisgyerek a váratlan karácsonyi ajándéknak….És amikor eljöve az est…ki is próbáltam. Mindjárt kettőt is….
Mindegyik égett, dobálta a csillagokat, olyan jó büdös volt, mint évtizedekkel ezelőtt… Pár percig boldog voltam. Legalább a csillagszóró nem változott…. Aztán....



Aztán megnéztem a zacskót, amiben voltak. Rá volt írva  az egyikre: 1988, a másikra: 1992… Szóval ezek nem mai csillagszórók voltak….
Így hát továbbra sem tudom, milyenek a maiak.
De a régiek ilyen idős korukban is pompásan szuperáltak ! Ez is valami….

3 megjegyzés:

  1. :-)
    Mi is gyújtottunk csillagszórót, mint mindig a fa alatt. Szeretem azt az égett illatot, ami utána marad. Rád is gondoltam szikraszóráskor. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök (a rám-gondolásnak) ...nekem is maradt most pár évre való, biztos meggyújtok egyet-egyet az elkövetkezendő időben is.

      Törlés
  2. Lényegtelen apróságok : vagy 30 évet (!) - "lehúztunk" szőnyegpadlós (tapétás,panel)lakásban - - (megjegyzem,annak is megvolt a maga "feelingje" - igaz, van aki úgy vélekedik, ő képtelen lenne olyanban élni,- stb. - ne vitassam.) Így aztán a gyertyák használata (!)- (mert mi azt is raktunk a fára) - és a tűzijátékozás... eléggé "macerás tevékenység" volt. Összegezve : "túléltük azt is... " - az idő múlása megszépíti az emlékeket... (?) - [ Lehet, sokan/többen ... nem olyanok mint én... (hogyan is írjam,hogy ne legyen sértő,demagóg,vagy cinikus ... ? ) - a "fiatalságunk" az nem tér vissza... természetesen ezzel nem azt akartam mondani,hogy ne emlékezzünk ! - csak hozzászólásokat olvasgatva ( - más helyeken -) - azt tapasztalom, vannak akik "elkedvetlenednek" a "múltidézéstől."

    VálaszTörlés