2015. december 19., szombat

Napi mosoly



Tegnap kaptam....Semmi köze a karácsonyhoz, semmi köze a télhez. Valószínű semmihez semmi köze...mégis kedves. Megmosolyogtatott. Hátha benneteket is !





(P.s. Jaj, csak azokat a tetkókat ne látnám...Szavam nincs rá, mennyire utálom....)


10 megjegyzés:

  1. Annyira cuki! Nagy élmény lehet,de valahogy az az érzésem,hogy mégis jobb lenne ennek a kis tengelicnek a szabadban,dehát nem tudom a történetét.
    Az biztos,hogy én is odalennék a gyönyörűségtől,ha a kezemben lubickolna!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Youtube-on láttam egy másik filmet, ahol - azt hiszem ez a madár, ill. a testvérei épp csak kikeltek a tojásból, és mesterségesen táplálja őket "ugyanez a kéz"...Meglehet, hogy esetleg ezek "keltetett", direkt eladási céllal nevelt madarak - persze ettől függetlenül én is szívesebben látom szabadon repdesni őket. Nekem sosem volt kalitkás madaram....

      Törlés
  2. Milyen igazad van ! - mi mindenhez semmi köze... de talán ne soroljam ez elmúlt 24-48 óra "nagy eseményeit." ) Persze, nem én lennék... ha nem azt néztem volna benne, hogy : pl. folyatja a vizet a gazda ,- vagy van dugó berakva ?- (= vízpazarlás) vagy jutott eszembe az új rendelet ( tervezet ?) - itt olvasható : Ön is tarthat majomevő sast,de a szomszéd kell hozzá. (Más : "megszületett" az év (2016 ?) rovara,vagy bogara...is. Hagyján ! - mert pl. az okpecs.hu -n lehet szavazni, milyen lesz a karácsonyfátok ? Segítségem : Nyugodtan kivágathatod,zöldebb es egészségesebb az elő fenyőfa ( cikk címe) Megjegyzem : nem említik a gyökeres (cserepes) fenyőt,- az is egy megoldás. ( Tippek Bálint gazda honlapján )
    (2) ... majd kifelejtettem : gondolom, sokan csak divatból tetováltatnak. (sajnos) - én (nem feltűnően...) néha megnézem... mert részben "önkifejezési forma" is... vagy lázadás is... és sok minden más.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Madaras válaszom ugyanaz lenne neked is, mint fentebb írtam. (Gyanítom ezek tenyésztett madarak...)A többi gondolatodhoz most nem szólnék hozzá - hosszú lenne.
      A tetoválást ki nem állhatom, akár divat, akár nem, akár lázadás, akár nem....

      Törlés
  3. Két fészek is van a fákon a kertemben,amiben a tengelicék költenek.Mifelénk stiglicnek hívják.Gyönyörű madár.Régen kalitkában is tartották,ma nem divatos madár.Inkább a nem nálunk élők,jó drágán.Én egyiket sem tenném kalitkába.Gyönyörködök bennük egész nyáron,de a szabadban.
    Lélekajtós

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek - valójában soha, semmilyen madarat nem tennék kalitkába- állatot se állatkertbe, de legesleginkább nem cirkuszba ! (Ezt mellesleg világszinten tiltanám !!!) De amíg lesznek kalitkás madarakra vevők, addig lesznek eladók is. Sajnos....

      Törlés
  4. Tünemény ez a bizalom, de ahogy ti is írtátok, nem ismerjük a történetet hozzá. Csak remélni tudom, hogy megmentette őket és nem tenyésztési célból édesgette magához.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó lenne azt gondolni, hogy egy megmentett kismadár "hálája" ez a szokatlan viselkedés... csak ismételni tudnám, amit fentebb "lélekajtós"-nak írtam.

      Törlés
  5. Tényleg nagyon bájos felvétel .
    Úgy látszik az a csúnya ki nem állt tetovált kéz egy érző szívet takar.
    Néztem ahogy összezárja az ujjait és igyekszik mozdulatlanul tartani hogy a madárkának biztonságot és kényelmet nyújtson .
    mmama

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Leírom, pedig nem akartam...Ez a férfikéz nem egy eldurvult primitív mocskos utcai csavargó keze (nézd meg a körmeit!). Engem arra figyelmeztet, hogy nem szabad első ránézésre ítélni. Ez a hülye tetoválós divat valami okból normális férfiakat is megbolondít. Szóval inkább gondoljunk a filmkockák mögé szép, értelmes történetet !

      Törlés