2016. január 7., csütörtök

Az ok



Sajnos, hozzá kell tennem, a helyzet korántsem ilyen vidám….és van egy olyan érzésem, hogy ezen inkább sírni kellene és nem nevetni….Olyasmi ez, mint a kis pásztor esete a farkasokkal. Remélem ismeritek…




Ma kaptam. Szerintem alapos munka, érdemes elolvasni, mert enélkül nem is lehet megérteni, hogy mi, miért történik.

Az egész világ azt kérdezi, vajon az arab  terroristák miért vágynak olyan hevesen az öngyilkosságra?








Elemezzük végig a helyzetet:

01. Tilos a házasság előtti nemi élet.
02. Nincsenek prostituáltak.
03. Tilosak a  szeszes italok.
04. Tilosak a bárok, éjszakai szórakozóhelyek.
05. Tilos a  tévé.
06. Tilos az Internet.
07. Tilos a sport, a  stadionok, az ünnepek stb. (csak a Ramadán)
08. Tilos a  házasságtörés.
09. Tilos sertéshúst enni. (Gondoljunk csak a rostonsült csülökre.)
10. Mindenfelé homok és sehol egy terepjáró, hogy lehetne egy kicsit szórakozni.
11. Ruhák helyett csuhák.
12. Csak jobb  kézzel lehet enni, mert a ballal a segged törlöd.
13. Tilos a  vécépapír, mintha az élet nem lenne enélkül is elég  bonyolult.
14. Nem lehet borotválkozni.
15. Nem lehet zuhanyozni.
16. Tilos a külföldi zene.
17. Tilos a rádió.
18. A rostonsült szamárhúsból készül és tevetrágya ég alatta.
19. Az  asszonyok zsákformájú ruhát hordanak és mindig fátyol takarja őket.
20. Mások választanak neked  feleséget.
21. A feleséged úgy be van csomagolva, hogy csak egy fél év után derül ki róla, hogy szakállas.
És ha valaki  elég meggyőzően mondja el neked, hogy ha meghalsz,  a Paradicsomba  kerülsz ahol meglesz mindened, amit a földön nem kaptál meg...
....hát a jó francba most mondd nem lennél öngyilkos Te  is!!!???

13 megjegyzés:

  1. Felvilágosulatlan tömegbutítás a jó kontrollálhatóság miatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És gondolj bele, mióta ! Nem tegnap találták ki ezeket a dolgokat és soha senkinek nem jutott eszébe módosítani, vagy akár csak megkérdőjelezni, avagy tenni ellene. A katolikus vallás legalább odáig elért, hogy bizonytalan abban, jó-e ha a a papok nem házasodhatnak...Bár e téren is messze vagyunk még a változástól.

      Törlés
    2. Erről van szó, jogos a kérdésed, igen jogos.

      Törlés
  2. Feltételezem és ebben sem vagyok járatos, az "arab terroristákat" nem lehet egy kalap alá venni,mert van az Iszlám vallás és azon belül vannak a siiták és a szunniták, és vannak különbözőségek. Hangsúlyozom, nincs kedvem ez után sem kutakodni. ( Van arab (?) ismerősöm, meg annak a "magyar" felesége... aztán ezt-azt tudok, milyenek "kifelé" és milyenek ha "maguk között vannak." ( nem sorolnám fel a 21 pontban írtakkal kapcsolatban azt, hogy kimaradt pár nekünk szokatlan dolog...vagy azt,hogy nem egészen úgy van,ahogy azt valaki leírta.) Saját és más vallásáról meg ki-ki gondoljon azt, amit jónak tart, értem hívőkre és az papságra.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, melyik ismerősödre gondoltál ? Arra, aki normális lányként nőtt fel Magyarországon, s miután férjhez ment egy arabhoz, a szomszédbácsi látogatásakor - mert nem volt kendő a fején - az asztal alá bújt ? Na, ez életem legerősebb példája arra, hogy ezzel a vallással valami nincs rendben. Vagy azokkal az emberekkel, akiknek ez a vallásuk. De ez ez én bajom. Mindenki éljen és gondolkodjon úgy, ahogy akar, csak engem ne kényszerítsenek a másképp élésre. Hadd döntsem már el én, hogy nekem mi a jó.

      Törlés
  3. Bocs, ha kötözködöm, de:
    a Tv nem tilos, gondolj csak az Al Dzsazírára,
    internet az már necces, mert egyes országokban komoly tartalomszűrés van, de úgy tudom Kínában is,
    a sport se tilos, sőt Londonban az olimpián 2 nő is indult szaúdi színekben
    a házasságtörés tilos, ami nem is lenne nagy baj, a gond csak az, hogy a férfiakkal elnézők,a nők esetébe a feltételezett gondolat is elég a halálbüntetéshez,
    az alkohol tilalom, nos ez nem újdonság, lásd USA,
    a terepjárók hiányát erősen kétlem,
    tilos a sertéshús, máshol a marhahús,de van birka, kecske, baromfi,
    jobb kézzel kell enni, de előtte meg is kell mosni, bal kézzel ételhez nyúlni Indiában és Thaiföldön is tilos,
    tilos borotválkozni, na ez így nem igaz, bár ismerek jó néhány férfit, aki lusta borotválkozni, ezért szakállt növeszt,
    a nők ruházkodása elég sokszínű, nem mindenhol kell burkában vagy csadorban járni,megjegyzem ezt az öltözetet csak utcán viselik,
    mások választanak feleséget, ha jobban belegondolok, nem is olyan régen mifelénk is a család döntötte el, ki kit vehet el, ki kihez mehet hozzá.
    A legnagyobb tragédia az, hogy hatalom vágytól vezérelt lények küldenek halálba szerencsétleneket, akik ártatlanok halálát okozzák. Olyanokat használnak ki, akik amúgy is társadalom perifériájára sodródtak, depresszióval és öngyilkossági hajlammal küszködnek, vagy sebezhető, befolyásolható emberek, akiknek átmossák az agyát. Nagyon szegényeket hálóznak be, akiknek megígérik, hogy a családjukat támogatni fogják.
    Szerintem nem a vallással van baj, hanem azokkal, akik ilyesmire használják azt. S sajnos más vallások képviselői sem voltak mentesek az ilyen és hasonló attitűdöktől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lényeg az utolsó mondatod. Más vallások se különbek - legfeljebb tagjaik közül - jelenleg ! kevesebb a gyilkolni szándékozó. A katolikus hittérítők se voltak jobbak és ha ismerném a történelmet, biztos tudnék még mást is sorolni. A lényeg, hogy a civilizált értelmes emberről alkotott elképzeléseinkkel ellenkezik az övék és nem azért, mert az a vallásuk ami. És az ember önérzetét sérti, hogy egy - véleménye szerint - nálánál primitívebb lény akarja megmondani, hogy ő miképp éljen. Mert ugye, az egyértelmű, számodra is, hogy az iszlám világuralomra tör ? Remélem ebben nincs nézeteltérés köztünk. Csodálnám, ha lenne. És én nem szeretnék az ő értékrendjük szerint élni.

      Törlés
  4. De a szaudi-arab királyok fiai a külföldi elit egyetemeken tanulnak és élik "civil" világukat, úgy mint minden másik gazdag nyugati fiatal - izlám és Mohamed ide vagy oda.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sosem fogom megtudni, de szeretném, menyire tartják magukat hithű moszlimnak azok, akik úgy élnek, mint mi (értsd európaiak). És mennyire mutatják esetleg csak kifelé a hitüket - belül meg elismerve, hogy van azért jobb is az ő vallásuk előírásainál.

      Törlés