2016. január 24., vasárnap

Üzenet érkezett




Az élet mindig tud valami érdekeset produkálni.
Pontosan ma – amikor egyébként is elgondolkodóban vagyok a jövőt illetően – szóval ma, kaptam egy diasort, aminek az a címe  „Alapszabály 60 felett”.
Jó mókásan van megírva, akár még nevethetnék is rajta, ha olyan kedvem lenne.….
Egy, egyetlenegy képe azonban kifejezetten nekem készült. Ez a szöveg olvasható rajta:

„Beszélj keveset és hallgass többet! Hiszen a te életed csak neked érdekes. Ha kérdeznek, válaszolj röviden és próbálj meg csak szép és érdekes dolgokat mondani, sohase sajnáltasd magad, beszélj udvariasan és halkan. Ne bírálj és vedd úgy a helyzetet, ahogy van.”

Nincsenek véletlenek.

18 megjegyzés:

  1. Remélem nem akarsz visszavonulni, hiányoznál. A többivel meg ne foglalkozz.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Ezt kiírom magamnak.Nagyon bölcs mondatok és hasznos.

    VálaszTörlés
  3. Nem gondolom, hogy a "te életed csak neked érdekes", hisz mi itt a blogon is épp az ellenkezőjét mutatjuk.
    A többséget igen is érdekel mások léte, élete, az ember társas lény, bármilyen éveket is írunk. Gondolataink megosztása újabb gondolatokra sarkall, ami gazdagabbá teheti hétköznapjainkat.

    VálaszTörlés
  4. Kaviccsal értek egyet. Ha az életünk csupán saját magunknak lenne érdekes, mindenki egy kis külön buborékban élne és semmi közünk nem lenne egymáshoz. Szerintem blogot is azért olvasunk, mert érdekel minket a másik.

    VálaszTörlés
  5. Most ezt meg miért .............?

    Kaviccsal és Pipulkával értek egyet, ne foglalkozz senkivel csak írd meg a mindennapjaid gondolatait és történéseit.
    Itt vagyunk , olvasunk , hiányoznál !
    mmama

    VálaszTörlés
  6. MINDANNYIOTOKNAK ÜZENVE, EGYBEN VÁLASZOLNÉK:

    De, bizony gondolkodom a „visszavonuláson” igen erősen, mert néha tényleg azt érzem, hogy sok értelme nincs az őszinte beszédnek. Haszna pedig semmi és ráadásul még félreértések okává is válhat. Igaz, az is bennem van, - mert szörnyen makacs a természetem, - hogy hát miért is ne írhatnám meg, amit én gondolok? Miért kellene nekem is émelygős versikéket és csókolózó galambokat posztolni ??? És nem tehetek arról se, hogy se gyerekem, se unokám, se kutyám nincs, akikről valami szépet folyton mutatni tudnék.
    És bújjak a föld alá szégyenemben, mert én nem csak látom, hanem le is írom ami rossz, ami nem tetszik, ami fáj, amit érzek ? Szégyellnem kellene magam csak azért, mert az emberek általában nem szeretnek ilyesmikről beszélni, olvasni meg még kevésbé, én meg még „kirakatba is teszem” ? (Ami némiképp persze érthető, hiszen ha mindenkinek van baja, akkor már miért kellene olvasnia a másét is, ráadásképp???)
    De hát itt nincs is szó olvasási kényszerről !! Bárki bármikor olvashat, és bárki kommentelhet, nem vagyok olyan beképzelt és gőgös, hogy „bezárjam” a blogomat és csak a kivételezetteknek engedjem meg olvasását vagy a kommentelést. Tényleg őszintén örülök mindenki véleményének. Sokfélék vagyunk, sokféleképp gondolkodunk, nem baj. Akár még vitatkozhatunk is, és adódhat, hogy meg tudjuk győzni a másikat. Csak többek leszünk ezáltal – véleményem szerint.

    Az egyetlen mentségem önmagam felé eddig az volt, hogy hát nem kötelező ezt a sok hülyeséget itt a blogomban elolvasni. De most meg úgy érzem, leírni sem muszáj. Gondolkodom intenzíven a dolgon !!! Merthogy csak pozitív eseményekről, dolgokról nem látom értelmét blogot írni. Az nem én lennék.
    Szeretném megtalálni a középutat. (ami vagy nincs, vagy ha van, akkor „langyos” és az nem igazán az én esetem.) Majd meglátjuk, hogyan tovább. Van vége minden alagútnak.

    VálaszTörlés
  7. Eszedbe ne jusson!Akkor megyünk tüntetni a házad elé, ablakod alá! Vagy az a szernád? Jól gondold meg, mert ha én dalolok, még a cecamicáid is világgá mennek.Valaki nagyon megbánthatott.Ha népszavazást tartasz,Kavicsnak van igaza.(HM)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látod, nem tudok javítani:szerenád.

      Törlés
  8. Igaz, a válaszod már megszületett.
    Esetleg annyit hozzá, (- ma ismétlésben megnéztem a Húzós c. műsorban,Rónai Egon beszélgetett György Péterrel ( esztéta és még sok egyéb más) A műsor vége felé hangzottak el ilyesmik (20 perctől) nem pontos idézet ,-Jobb a dolgokat békésen,de élesen megbeszélni, mint egyáltalán nem megbeszélni. Mindenkinek jogában áll bárkiről beszélni, a párbeszéd lényege a szellemi szabadság. - Aki akarja -utólag is megnézheti.Igaz, nem az őszinte beszéd a fő lényege. Más : Bizony, a mai időkben nagy munkát vállal az magára,ki ... pl. blogot ír,vagy Facebookozik,vagy hozzászól online újságokban - viszont én mindig emlegetem, a tv.távirányítója meg az egér (maus) az még nálunk van,- ki,ki döntse el,hogy mit néz,olvas- stb.
    Nem tudom, ez mennyire passzol ide, vagy sem : Azt hiszik,Kádár idején nem voltak kövér gyerekek Talán példa arra is,-milyenek vagyunk ?...

    VálaszTörlés
  9. Korábban már írtam, de most megismétlem:
    Tedd azt, amihez kedved van, csak egyet NE tegyél, NE írj lényegtelen, közömbös, semmitmondó dolgokról!
    Ha eleged van, vagy éppen nincs kedved, akkor ne írj semmit!
    Azonban - és most hadd legyek önző - meg kéne beszélni egy egyezményes jelet, ami azt jelenti "köszönjük jól vagyunk én is a macsok is, csak most nincs kedvem írni".
    Most tiszteletben tartva a véleményszabadságot, nagyon halkan és udvariasan mondom, aki ezt a 60-on felüliekre vonatkoztatva írta le, az forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez!
    Igen, ha kérdeznek, akkor a kérdésre kell válaszolni. Hogy mondjak szépet és érdekeset, ha az időt kérdezték, vagy azt, hol van a legközelebbi bankautomata?
    "Ne sajnáltasd magad" mondja a tisztelt szerző, akkor amikor a panaszkodás kiemelt hungarikum!Aki ebben az országban nem panaszkodik, az itt élő külföldi. :-D
    "Beszélj udvariasan és halkan", ezt miért a 60-on felülieknek mondja? Ne tegyen már úgy, mintha a fiatalabb korosztályok angol ladyk vagy lordok módjára viselkednének, beszélnének.
    "Ne bírálj és vedd úgy a helyzetet, ahogy van.” Hát, ez a pont az, ahol a fagyi visszanyal. Üzenem a kedves szerzőnek, kérem olvassa el a saját maga által írt mondatot, és gondolkozzon el!
    PZs

    VálaszTörlés
  10. En meg mar epp irni akartam neked,hogy milyen aktiv vagy mostansag, mennyi mindenfelerol irsz es milyen sokan hozzaszolnak. Nemhogy "elapadtak" volna,hanem uj kommentelokre talaltal a hosszu evek alatt. En meg ujabb blogokra talalok innen toled,ahol olyan emberien irnak a mai elembertelenedett vilagban.Jo olvasni teged es oket is. Nem utolso sorban pedig nalad barki megirhatja velemenyet,ismeros, ismeretlen, joindulatu, rosszindulatu, nevvel vagy nev nelkul. Nincs blokkolva senki,mimt sok mas blogon,ahol talan epp a banto megjegyzesektol felnek. "Sajat boromon" nem tapasztalom,nem vagyok blogiro, de at tudom erezni,milyen nehez lehet. Ha valaki megbantott volna ,probald tultenni magad rajta...es hozzad a temaidat,ird le a gondolataid tovabbra is! Remelem hamarosan kiersz az alagutbol! Ahogy nezem,vagyunk itt akik,varunk!

    VálaszTörlés
  11. Anélkül, hogy a többiek írásait elolvastam volna szeretném mondani, hogy ez a dia nem a blogodról szól! Ha erre vonatkoztatod, szerintem nem értelmezed helyesen. Van az a típus, aki 60, 70, 80 felett megállás nélkül beszél, de meghallgatni már nem tud másokat. Ez a dia nekik szól(na) és nem Neked!
    Én továbbra is mindig olvaslak, néha csak pár naponta, de mindig mindent visszamenőleg is elolvasok, s bár generációs különbség van köztünk, mindig nagy élvezettel olvaslak s csak nagyon ritkán van olyan, hogy (gyökeresen) más a véleményem.
    Én a saját generációm nevében is kérlek, írd tovább a blogot!

    Szeretettel,

    a pizzás

    VálaszTörlés
  12. Olvasom Grandpierre Endre: Az ördög apostolai című könyvét. Jót szórakozom időnként, bár Zrínyiről íródott a máról is írhatták volna. Kellenek a szem nyitogatók, a vélemény nyilvánítok, a figyelemfelhívók, vagy akár csak egy-egy kirándulásra invitáló bejegyzések, amúgy pihenésként.

    VálaszTörlés
  13. Csatlakozom a többi véleményhez és csak arra kérlek ne hagyd abba a blogolást, mert ez nem csak nekünk olvasóknak nagy ajándék, de saját magadnak is egy "életfontos szelep". Várom a következö bejegyzéseidet !!!

    VálaszTörlés
  14. Ha én ennyi kedves és megértő, jó szándékú kommenttől nem hatódnék meg – akkor egy kőszívű banya lennék. De. Meghatódom. És köszönöm. Nem tartom igazán fontosnak, hogy elemezni és magyarázni kezdjem a helyzetet. Ami történt, megtörtént. Volt egy perc, amikor úgy gondoltam, elég. A blogból is és talán minden másból is.
    Nyilván mindenki tudja, hogy a „pohárban” gyűlnek, gyűlnek a cseppek mindegy, hogy bor, vagy víz, vagy akármi más, de egyszer csak tele lesz és akkor bizony túlcsordul. S még jó, ha az ember a poharat nem hajítja messze el. Hiszen hátha mégis majd szükség lesz rá….
    Így hát - képletesen szólva - az elhajított poharamat megkerestem, és elkezdem újra töltögetni belé a cseppeket. Tán csak elég lesz egy ideig, mert valahogy úgy érzem (hogy maradjak is már ennél a fura hasonlatnál) hogy a poharam nélkül nem nagyon tudnék már élni.
    Örülök, hogy itt vagytok, örülök, ha olvastok ! De legjobban annak örülök, hogy kedvet, erőt adatok a folytatáshoz. Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legjobb amit tettél, kiborítottad a pohár tartalmát és újult erővel MEGYÜNK tovább! :-)

      Törlés
  15. Szerintem mindenkinél, van, hogy betelik a pohár, és ugy gondolja... hogy most elég... De van egy másik pont, vagy kedves blogos, aki érzi, és túl lök a gödrön...hogy tovább menjenek a dolgok...Az emberbe leülepszik a keserűség,bánat, vagy düh, rájön, kár bezárni, vagy abba hagyni a blogírást, hisz hozzánk tartozik már...Mondhatom jól döntöttél... irj "fodroskásan"... és arról amiről akarsz...

    VálaszTörlés