2016. február 9., kedd

A túlélés alapszabályai




Mindenekelőtt köszönöm, hogy szomorú híremre ilyen kedvesen, vigasztalóan és ilyen sokan reagáltatok. Aki jobban ismer, tudhatja, hogy Lili után a cicák milyen nagyon fontos szereplői életemnek.
Nos, egy cica még van: tehát van feladatom…

Keresnem kellett az elmúlt napokban „kapaszkodókat”. Mert igen nagy erő kell ahhoz, hogy a viharban állva tudjon maradni az ember… és a magányos öreg fákat könnyen földre dönti a szél…. 

Itt vannak ehhez - leírni könnyű, ám betartani néha nehéz - tanácsok:

-  A szenvedést nem szabad túldramatizálni, mert egyre gyengébbek leszünk!
-  Észre kell venni az élet apró örömeit !
-  Erősnek kell lennünk, akkor elviselhető minden!
-  Akinek van hova kapaszkodni, annak könnyebb a szenvedést elviselni!


Megnézésre, ill. elolvasásra ajánlom:

Ezt is elolvasásra ajánlom, figyelemre méltó gondolatok !! http://www.ted.com/talks/dan_buettner_how_to_live_to_be_100/transcript?language=hu


Herczeg Ferencnek szokása volt, hogy az alábbi ’közmondással’ dedikálja könyveit: „Vonuló felhők fölött örökké kék az ég.”
Hát remélem….

5 megjegyzés:

  1. Látszólag kissé megkésve (?) írtam az előző bejegyzéshez is. Lényegtelen, hogy az elmúlt napokban én is rá-rákattintottam a blogra, de csak az a növény/tea-féle mutatkozott. Előzőleg írt bejegyzésem "igazolhatja," - jól sejtettem, hogy utánanézel dolgoknak. ( A nagy közhelyet nem is írtam, hogy kb. soha ne mondjuk,hogy soha ) - szóval : csak így tovább !

    VálaszTörlés
  2. Azonos gondolataink vannak sokszor ! Ez az idézet nagyon tetszik, kívánom hogy így legyen!

    VálaszTörlés
  3. Bíztam benned. Sokan vannak körülötted, ez is adjon erőt. Tudod, a fiam szokta mondani, nekünk nincs mi enni, de macskának ötféle van itthon. Erre én: de ő nem is tud lemenni a boltba érte. Szóval a cicának is szüksége van rád.(Nem is értem régen,mikor nem voltak konzervek, s étel sem igazán egyes családoknál mit ettek az állatok? Vagy nem tartottak állatot, vagy kiszolgálták magukat? Jó évekkel ezelőtt Romániában kutyát is keveset láttunk, azok is kicsik voltak, hát még hobby kutyákat? Meg is jegyezte valamelyik társunk, az állatorvos meg fotózta az összes kóbor ebet.Nos, jól elkanyarodtam...)

    VálaszTörlés
  4. A felhők fölött mindig kék az ég!
    https://www.youtube.com/watch?v=D45DMhlcJ5s és itt a bizonyíték https://www.youtube.com/watch?v=NYwgscuJSEE

    VálaszTörlés
  5. Persze hogy kék az ég! lesz még Neked tündérszép cica másik is, hogy ne legyen egyedül Berci.

    VálaszTörlés