2016. február 10., szerda

:-) Aki azt mondta, vannak csodák, igaza volt !


Kérlek, görgess a képek alá, ott folytatom (reggel) a mesét és egyben kérem, vegyétek úgy, hogy ezzel a sok kedves kommentre is válaszolok !


Kedd éjjel hazatért !!!
Evett, tisztálkodott, lepihent.
Se túl éhes, se koszos, se sebesült nem volt.
HOL volt 8 napig ???

 Nagyon boldog vagyok !!!


Egyszerűen nem volt már erőm éjjel fél 1-kor részleteket megírni, csak a lényeget tettem fel gyorsan. Tehát 12 után pár perccel félálmomból arra ébredtem, hogy az én 8 napja eltűnt cicám, magasra tartott farkával, éktelen nyávogással jön be a lakásba. Úgy ugrottam ki az ágyból, mint puskagolyó a puskacsőből – azt se tudtam, sírjak, vagy nevessek.
A macskát felkaptam, magamhoz öleltem, s közben éreztem, majd szétesik a dorombolástól….
Az első dolgom az volt, hogy igen alaposan szemügyre vettem. Se koszos, se veszekedésből kifolyólag csapzott nem volt, sebesülés, de még csak egy icipici karmolás sem volt rajta sehol. Tényleg mindenhol körbenéztem, kivéve a száját, azt nem túlzottan szereti, ha feszegetem, az ugyanis orvosság-bevételt jelent. Beleszagoltam a bundájába – de semmiféle gyanús szagot nem éreztem, a „szokásos” normális macskaszaga volt.


E vizslatás után azonnal ugrottam kicsiny hercegemet kiszolgálni: tányérra tettem egy konzervet, amit épp csak megszagolt, egy falatot kivett belőle, majd farkát ismét az égnek emelve, - ami egyébként figyelemfelhívás jele nála – visszajött, s a lábamhoz dörgölőzve kijelentette, hogy akkor inkább próbáljak egy másik konzervet kibontani, mert ezt most pillanatnyilag annyira nem kívánná.

Azonnal bontottam a másodikat, és lám, annak úgy jó kétharmadát szép komótosan meg is ette. Nem úgy, mint aki 8 napja ételt se látott ! Aztán elment, ivott vizet, majd felugrott a helyére, ahová már oda voltak készítve az evés utáni desszert jutalomfalatok (1.fotó) – azt megette, majd hosszas tisztálkodásba kezdett (2.fotó) végül elcsendesedett, (3.fotó) s ma reggelig békésen aludt. (Miképp most is… 4.fotó)

Hát nekem meg be kellett venni egy altatót, mert annyira felzaklatott és boldoggá tett az esemény, hogy le se tudtam hunyni a szemem….


Hol lehetett 8 napig ? Nem volt éhes, nem volt koszos, nem harcolt… csakis befoghatta valaki – de vajon miért ??? Aki ismeri a macskákat, hát igencsak rövid idő alatt észre kellene, hogy vegye, hogy ott hátul a farkincája alatt valami kis golyócskák hiányoznak ! Ő aztán nem tud kismacskákat gyártani… Kétségtelen, hogy szerelmeskedni, harcászkodni, területet- vagy nőstényt védeni, viszont valószínűleg tud.


Hát kérem, itt tartunk. Életemben ilyen esetem nem volt, állatom ilyen hosszú időre nem veszett el – cseppet sem csodálkozom magamon, hogy képtelen voltam „kezelni” az ügyet. Elmondhatatlanul sokat segített az a sok sok kedves szó, ami tőletek érkezett !! Reményt adott, vigasztalt, de legjobb talán mégiscsak az volt, hogy érezhettem, vannak (bármilyen messze is tőlem), de vannak, akik együtt-éreznek velem, s megértik a bánatomat.

Nem győzöm köszönni.


Nos, akik  aggódtatok miattam, most örüljetek velem !!!!
 

27 megjegyzés:

  1. Veled orulok!! :))))
    Ereztem,hogy igy lesz,meg nagyon szoritottam is! :))
    ... ez mar csak macskaszokas, imadnak elkoborolni,idonkent hosszabbra sikerul,majd,mintha mi sem tortent volna hazaternek.Nagyon orulok,hogy Samuval is igy lett es semmi baja nem esett! :))
    Ugyan merre jart? kar,hogy nem tudjak elmeselni

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök hogy haza tért Samu !
    Plusz ajándék hogy sértetlenül.
    Ha esetleg úgy cca: 60-70 nap múlva hasonló apró cicákkal találkoznál valahol jusson eszedbe Samu kirándulása.
    Április-május a cicaszületések hónapjai :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos... nagyon boldog vagyok, hogy gyönyörű szép cicuskád előkerült!!!!))
      Szinte hallani mekkora kő esett le a szívedről!)

      Törlés
  3. óóóóóóóóóóóóóóó, de jóóóóóóóóóó :)))

    Hol volt, hol volt? felnőtt macsek, nem illik ilyet kérdezni tőle :))))

    VálaszTörlés
  4. Mikor az én kandúrom tér haza sürgősséggel, enni, ő sem mondja meg merre járt. (Pedig de jó is lenne tudni.) Aztán megy tovább, s én meg mindig kicsit belehalok az izgalomba. Veled örülök!!!! Lehet, hogy valakinél volt, előfordul náluk. Nincs új lakó a környéken? A harcok után mindig megtépett nálunk az úrfi. S egyre soványabb ,már-.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon örülök hogy ismét együtt vagytok:))

    VálaszTörlés
  6. Én és Zsömi is!!!

    VálaszTörlés
  7. DDDDDe jó.... ezerszer jutottál eszembe meg a civc... Reggel ilyennel kezdeni a napot... DDDDDde jó.......

    VálaszTörlés
  8. Előzőleg nem tudtam megszólalni.Az enyémet autó ütötte el nemrég.
    Hála Istennek,él!Szerencsés vagy.Sajnos,a macska nem irányítható,azt tesz,amit akar és fogalma sincs,milyen bánatot okoz.Most meg elkönyveli a nagy örömöt,hogy hazatért és szentül hiszi,hogy így kell ezt csinálni...
    Én is örülök,hogy megjött,átéreztem a bánatodat.
    Lélekajtós

    VálaszTörlés
  9. Ó,de cuki! És csodás a foltos takaród is!:)

    VálaszTörlés
  10. Úgy örülök, hogy haza jött. :-D

    VálaszTörlés
  11. Ez egy vidám történet, felvidított engem is.
    Főleg az tetszik, hogy kicsiny hercegem-nek szólítod! :)

    VálaszTörlés
  12. De jó....de jó veled örülök!
    További szép napot Neked! :-)

    VálaszTörlés
  13. Na, igen... ( Öreg kecske is megnyalja a sót... vagy hogy.) Vagy van a vicc a bikákról... ( legöregebb mondja : megvárjuk míg idejönnek a tehenek) - lehet neki is várnia kellett.

    VálaszTörlés
  14. Most az én kandúrom nem tudom merre udvarolhat ebben az időben, még most sem jött meg, két napja. Ennyire fűti őket a nászláz?

    VálaszTörlés
  15. Most jutottam - reggel óta - gép mellé.
    Ezúton ismét köszönöm mindenkinek kedves sorait, azt, hogy velem örültetek. (meg előzőleg velem szomorkodtatok) Az a helyzet, hogy - miképp írtam is - ilyen eset velem még nem történt, és komolyan mondom, már annak is örültem volna, ha megtudom: már nem él. Ugyanis a bizonytalanság, vagy az attól való félelem, hogy szüksége lenne rám és én nem tudok neki segíteni, rettenetes kőként feküdt a szívemen. Nagyon remélem, hogy hasonló kalandok az elkövetkező időkben nem várnak rá - ill. rám se. Öreg ember szereti már a békességet...

    VálaszTörlés
  16. Nagyon örültem én is jó hírnek. Ráadásként még nemrég levelet is kaptam, hogy az angyalkáid restaurálására is összegyűlt a szükséges több, mint a negyede. Már korábban én is hozzá akartam szólni, de nálunk a munkahelyen csak nézni lehet a blogokat, a hozzászólás tiltva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most mit szólsz, hogy "szárnyalnak" az angyalok, egészen hihetetlen !!!!
      A macska meg, hát a macska meg óriási boldogság számomra :-)

      Törlés
  17. Nagyon örülök hogy megkerült a tekergőd :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Hát te is aggódtál ? Ezer éve nem hallottam rólad... Köszi. Nagyon örülök most.

      Törlés
  18. Hazazavartam, itt kóborolt felénk... hosszú az út... :-))))))

    VálaszTörlés
  19. Én is nagyon örülök, hogy Samu nem lett végleg hűtlen hozzád!:) A tavaszi hangulat minden állatot megőrjít, még az ivartalanítottat is. Minden jó, ha vége jó!;)

    VálaszTörlés
  20. A macskák már csak ilyenek! A lényeg hogy megkerült!

    VálaszTörlés
  21. Újra csak köszönni tudom mindannyiotok kedves és velem együtt-örülő sorait ! Tudom, hogy megoszlanak a vélemények az alábbi mondásról, hogy "Ami nem öl meg, az megerősít" - és van, aki ostoba közhelynek tartja. Szíve joga. Én csak azt tudom mondani, engem minden eddigi bajom, tragédiám (hosszú távon nézve)megerősített, mert ha megtörténtük után elgyengültem volna, már nem is élnék.Tapasztalatot, tudást, (sőt, akár erőt a továbbéléshez) gyűjteni nem csak örömteli, hanem szomorú, vagy tragikus eseményekből is lehet.

    VálaszTörlés