2016. február 23., kedd

Csillagok, csillagok….amerre a szem ellát. Sőt, azon túl is.

Bocsánat, hogy újra a világűrbe repítelek benneteket...de most olvastam a hírt...


És tudom, hogy nem mindenkit érdekel a csillagászat, az űrtudomány. Aki sokallja - hagyja ki ma a blogolvasást....Néha jómagam is úgy vagyok egy egy hírrel, hogy inkább visszavágyódom őseink hit-világába, amikoris egyszerűbben képzelték el ezt az  egészet.

Régebben írtam arról a (számomra) megdöbbentő tényről is, hogy a Föld és a Hold közé befér naprendszerünk összes bolygója. Elképzelhetetlen, de igaz…..Nagyon nehezen fogta fel és fogadta el az agyam. Azóta ahányszor a Holdra nézek  – ezek az emberi aggyal szinte  felfoghatatlan méretek jutnak eszembe. Egy életet éltem le úgy, hogy azt hittem: a Hold „itt van valahol hozzánk közel” …És tessék, ez se igaz….
 
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/26-kep-amitol-atertekeled-a-letezesed/
Valójában  magát a mi naprendszerünket már valamiképp felfogta az agyam. Annyit olvastam, hallottam, láttam „társainkról”, hogy  valamiképp összeállt a kép a fejemben. Még a galaxisunkat is el tudom képzelni, sőt, tovább megyek, azt is, milyen lesz, majd ha az Andromédával összeütközünk….



És akkor tessék, már megint megrengett a hitem/tudásom, @x hívta fel a figyelmemet egy újabb teóriára, egy esetleges kilencedik bolyóra.

http://www.erdekesvilag.hu/wp-content/uploads/2016/01/kilencedik-bolygo.jpg

Nos, akit érdekel a téma, olvassa el, igencsak meglepő dolgok vannak a cikkben:

Kevés vágyam van már nekem, de pl. egy ilyen „távcsőbe” nagyon, nagyon szívesen belenéznék…..micsoda varázslatos káosz lehet ott fenn !



6 megjegyzés:

  1. Ha már (megint) "meg lettem említve..." - bár ismerjem el, elég sok mindent összeolvasok (könyvek) - az az igazság, ezt a témát is (kezdetben) "egyszerű" napilap(ok)ban olvastam. ( Igaz, igyekszem az online változatokban - lehetőleg- a hozzászólásokat - nem elolvasni.) Szokásos vélekedésem - ( bár nincsenek pontos információim ) - bárcsak ekkora kutatás folyna annak érdekében, hogy önmagunkat ( pl. az emberi agy / test /betegségek és egyebek) is megismernénk. Bizonyára folynak ilyesmik is... de most épp' (ha jól emlékszem) -ért oda (?) abba a messzeségbe a szonda (?) - vagy hogy. Érdekesség (?) Bill Brison : Majdnem minden története c. könyv (2003) - magyarul 2006 - is már olvasható volt pár dolog, erről is - igaz én is csak 2016-ban akadtam rá könyvtárban. ( majd vigyázni, mert 532 old / és 4990 Ft volt /lenne ) :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen...
      Most mit mondjak ehhez...csak megírtam, amit te olvastál és amin én kis ideig gondolkodtam.

      Törlés
    2. Jól tetted, hogy megírtad és gondolkodtál, gondolkodsz. Szédületes,amit mi, nem szakemberek alig tudunk elképzelni. A "belenézés"-sel is azonosulok, én kisebb dolgokkal is így vagyok.Pl. egy zenekar (komoly) előadásán újabban azon gondolkodom, milyen lehet ott benn ülve a zenekarban, biztos nem olyan, mint a nézőtéren.Én hallok szebbet, vagy ők, akik csinálják? Már így fogok kimúlni, hogy nem tudom.(HM)

      Törlés
    3. Számomra ez az egész "űr-dolog" olyan varázslatos és annyira érdekes, hogy nem véletlenül irkálok itt erről a témáról a blogban. Még akkor is csodálatos, ha nem értem...
      A zenekari kérdés jó kérdés, egy egész délután lehetne beszélgetni arról, hogy aki zenélni tud, mennyivel többet tud, mint aki "csak" hallgató. Mert szerintem ez a helyzet. Ők másképp viszonyulnak a zenéhez, mint a "kívülállók".

      Törlés
  2. Szerintem "ott fenn" nem kaosz van, hanem nagy rend, de ennek a szabályait mi emberek még csak részben fedeztük fel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy igazad van - csak a mi emberi léptékeink és értelmünk nem alkalmas annak megértésére.

      Törlés