2016. február 18., csütörtök

Megkésett felfedezésem…Huszár Ferenc




Mert van ilyen is. Nem olvastam, nem hallottam róla, így hát lemaradtam egy 2015 novemberi kiállításról. Azonban most felfedeztem a neten s mivel kedves városom, még kedvesebb régi  képeinek alkotójáról van szó, megpróbálok utólag mesélni kicsit róla – jobb későn, mint soha.
Tehát először is a mai főszeplőmről itt olvashattok:  http://www.huszarferenc.hu/

Ebből a videóból sok mindent megtudhatunk róla. Tanár is, festőművész is és nem utolsó sorban - igazából, nem csak nevében - huszár is:


És íme pár kép – melyeket én „szerkesztettem össze” régi pécsi képeslapgyűjteményem segítségével. Nekem nagyon kedvesek:









 Kedvenceim: kálváriák
 



Két nekem tetsző tájkép:

Búcsúzóul kedves virágcsokrok:






8 megjegyzés:

  1. Ismerős érzés, velem is előfordul,hogy nem tudok ilyesmikről, vagy csak a Facebookon látok meg valamit, néha későn. Ma is meglepődtem kissé, amikor (véletlenül) megvettem egy D.Naplót és egy pécsi szobrászról olvastam benne. (Ne minősítsem én az újságírókat, az online oldalakat ill. az összes médiumot... mit tartanak fontosnak egy-egy nap.) Na, megyek is a tv. elé... duzzogni ! ( Ma jó sokáig nem volt sem telefon/se'tv- se internet, de aztán helyreállt.)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy felfedezted, nekem évtizedek óta kedves ismerősöm, barátom. Nagyszerű ember :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Látod, milyen kicsi a világ, keresztbe-kasul vagyunk szőve - és ha nem beszélünk róla, akkor nem is tudunk róla. Örülök, ha te is ismered őket - nagyszerű és végtelenül kedves emberek.

      Törlés
  3. Kedves Mari! Ma én is felfedeztem az új bejegyzésedet, Feriről, képeidről-képeiről. Köszönjük, hogy feltetted őket. A cserkész szobrokról néztük meg újra a képeket, bejegyzésedet Marci fiammal, és ekkor vettük észre a bejegyzést. Nagyon megörültünk-Feri este ér haza Budapestről , diákokkal utazott egy versenyre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha tetszett. Én örömmel nézegettem a képeket.

      Törlés
  4. Lehet, hogy nagyszerű ember, de a képei élvezhetőségéből -más kritikai szempontot nem említve- sokat levon a vízjel szerű, domináló aláírás. Pedig el akartam mélyedni az anyagában. Undorító. Mitől fél? Ellopom? Ezeket? (HM)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre mondják 1. hogy „ízlések és pofonok különbözők” van, akinek tetszenek az ilyen rajzok, van, akinek nem. Én örömmel néztem városom régi képeit. És a kálváriások közül is volt, amit felismertem, hiszen végigjártam Baranya összes kálváriáját.
      2. Hogy miért szerepel „szignó” a rajzokon ? Nos ha megélted volna, hogy egy saját anyagodat, - melyért rendesen megdolgoztál – valahol az interneten, valaki neved nélkül, mint sajátját terjeszti – akkor megértenéd a fotósok és egyéb képzőművészek gyakran szignóval megjelenő képeit. Ellopás elleni védelem. Szükség van rá a net dzsungelében. Ha valaki ilyesmi nélkül szeretné látni a képeket, akkor a kiállításokon az eredeti alkotások megtekinthetők.

      Törlés