2016. február 24., szerda

Nézd, hallgasd, gondolkodj !



Találtam valami "kutatni-valót" lehet, hogy pár napig arra szánom az időmet, és nem jelentkezem.
Addig is nézegessétek ezeket az elgondolkodtató videókat:  








Ha ezzel a videóval indulsz, hat másik követi szépen egymás után.
Ülj le, nézd/hallgasd végig.
És gondolkodj el.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon elgondolkodtató képek és szöveg ! Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha tetszett - én szeretek ilyen filmeket nézni, "megindítja" az agyamat. És persze sokszor a sajnálkozást, a szánalmat is bennem, mert gyakran gondolok arra, hogy a milyen kár lesz, ha "majd egyszer" ez a csodálatos Föld megsemmisül...még akkor is, ha nem miattunk fog ez bekövetkezni.

      Törlés
  2. Nem is tudom... bennem a mai hazai és helyi hírek "indították be az agyamat,"- igaz, előbb-utóbb mindenkihez eljutnak majd a hírek, ha akarja,ha nem.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kisfilmek, megnéztem mindet, hármat már ismertem (jár egy ideje a fb-on).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden filmet szívesen nézek, ami a természettel kapcsolatos - még akkor is, ha kicsit "reklám" ízű - ugyanis szükséges lenne reklámozni (tán még jobban), hogy mennyire kellene vigyáznunk a környezetünkre. Egyelőre csak egy Földünk van....

      Törlés
  4. Igen. Csak nézzük az ilyen kisfilmeket, csodáljuk mennyi gyönyörűség van a Földön és közben látjuk, tapasztaljuk: folyamatos a pusztítás, rombolás, szennyezés.

    Nem olyan rég jártam az Aranyos folyó völgyében, meseszép hely, olyan 70-80 km hosszan mentünk mellette...és végig ájuldoztam a látványtól :( olyan mértékű szennyezés volt látható, hogy soha nem tudok napirendre térni fölötte. Gyönyörű, vad hegyi folyó, előtte meg volt áradva még jobban , mint mikor mi láttuk és a lecsökkent vízszint fölött MILLIÓNYI szemét felakadva a lombokra, bokrokra a part mentén. A kis part menti öblökben tonnányi műa. flakon, szemét stb.

    Hihetetlen.
    És ez csak egy folyó...a Föld egy porszemnyi részlete.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen és hasonló esetekben szoktam gondolni, hogy képtelenség megérteni az "embert" - hát az állatok nem tesznek ilyent...akkor mi, a "teremtés koronái" miért ???? Szerencsére vannak népek, helyek, ahol tudnak vigyázni a környezetre - érdemes megnézni pl. Szlovéniában az Isonzó völgyét (hogy legkedvesebb folyó-völgyemet említsem) - ott is élnek emberek, ott is "termelődik" szemét, mégis csodálatos, tiszta a környezet. Szeretik. Védik. Óvják, megbecsülik....Sajnos nagyon sok helyen meg nem...

      Törlés