2016. február 28., vasárnap

Pesszi…..



Most láttam a tévé-híradóban. A németek már ezt is kitalálták.
Nekem nagyon tetszik. Ám feltettem magamnak a kérdést: Magyarországon be lehetne-e vezetni ezt a pompás ötletet ?
És egyértelmű "nem" volt a válaszom.

- Senki sem vállalkozni a padok, útvonaljelző táblák készítésére, felállítására.
- A padokat rövid időn belül vagy csak összemocskolják, vagy megrongálják, vagy ellopják. Ugyanez vonatkozik az úticél-jelző táblára is.
- Nem mer az ember „akárki” autójába „csak úgy” beszállni.
- Nem mer az ember akárkit" az autójába „csak úgy” felvenni.

Sose leszünk mi Európa… maradunk „kelet”. Ha nem is távol-kelet, de elég kelet ahhoz, hogy ilyen dolgok itt ne teljesülhessenek (tán soha)….








9 megjegyzés:

  1. Azt hiszem nem pesszimista vagy, hanem reális. Sajnos, hallgatva időnként a rádiót, s olvasva ezt-azt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak önmagamat tudom ismételni: Magyarországon ez nem működne. Kár....

      Törlés
  2. Kezdetben nem értettem,(de aztán csak-csak ) Nem kritika !- a szomszéd fűje mindig zöldebb... (?) Ami azt illeti,én még ismerős autójába sem szeretek beszállni,- (utálom,ha pl. a taxis az első ülésre ültet !-meg is kérdeztem már : "ennyire megbízhatatlan" a külsőm?...) Aztán van még az a fránya alkohol... van a (kötelező) biztosítás be nem fizetése... és ne soroljam. ( Az Über ügyet se' keverjem ide...) (2) Padok ügye is megoldódni látszik... :-) ( annyi a "csücsülőpad"...csak üldögéljen rajta az,kinek jólesik...) Rongálások : sajnos,van ki ilyesmiben éli ki a tehetetlenségét, a bosszúját, ellenállását... stb.
    Kellemetlenebb : a Mecseken (?) valahol vadásztak... (tegnap) kb. 15:00 óra... a sétálók meg majd összetojták magukat... (minden bizonnyal a figyelmeztető táblákat is letépte valaki ) - de az egy más történet. Esetleg mondom azoknak, kik szeretnek sétálni a Mecseken... ( ill. akár belterületen is )

    VálaszTörlés
  3. Régebbről : vannak "emlékeim," hogy volt Pécsett olyasmi,hogy "Fogadjon örökbe egy padot,"... és volt (anno) valamilyen "buzdítás," (?) hogy tervezzen padokat ?- (bocs',ha ezeket nem keresem meg most.)Nem mintha védeném a mundér becsületét (-igaz, a padok számát nem tartalmazza) A BIOKOM-hoz tartozik (Régebben olvastam azt is, évente mennyibe kerül (nekünk! )- a rongálások helyreállítása. (Talán ez az, amit kevesebben tudnak...(?) - hiába csökkent (?) a hulladékszállítás rezsije is... (ha jól emlékszem ?) (2) Nem tudom ez mennyire ismert Mindenféle padok (benne 12- pécsi is ) (3) Lenne fotóm... (02/22/kertváros/Csontváry szobornál) - amikor 3 "fiatal hölgy" ül a pad támláján...(lábuk ott, ahová más - normális ember-ülne.) Talán - ennyit még a mai témához. (vagy vasárnapihoz )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenki véleményét tiszteletben tartom. Igen, vannak másféle gondok, bajok, témák stb...is.
      Én "csak" megírtam, amit láttam, s ami annak kapcsán eszembe jutott.

      Törlés
  4. Ez volt a legelső, amit itt megszerettem, ezt a szervezettséget, ezt a köz-ért való gondolkodást. A közösségért csak úgy tenni, a közösség értékeire természetes módon vigyázni, megtartani.
    Sajnos az utóbbi években romlik ez a tendencia, higul ez a közeg. Más népek más szokásait/értékeit (?) hozzák magukkal.
    A videóhoz annyit, felénk ilyenről nem tudok, általánosnak nem nevezném, de semmiképp sem idegen gondolkodás itt. Főleg kis településeken, ahol a közösség jobban ismeri egymást(lásd videó) tud igen jól működni.
    Mi Európa - igen nehéz elhinnem, hogy működne, hisz annyira más értékeket képviselünk a különböző országokban ezen a szép kontinensen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem először - s gondolom nem utoljára jut eszembe, nekem már régesrég el kellett volna innen mennem. Sajnos most már késő....

      Törlés
    2. :-( pedig ha jönnél én nagyon örülnék neki. :-)

      Törlés
    3. Remélem a "következő életemben" valami hegyes helyre születek...ebben a mostaniban már semmire sem számítok/várok. (ámbár hiszek a csodákban....)

      Törlés