2016. február 29., hétfő

Tüskés csodák

A messzi Franciaországból érkezett, ezúton is köszönöm, s mert olyan gyönyörűséges, megosztom veletek - hátha van, aki még nem látta:


10 megjegyzés:

  1. Amint egy természetfilm alkalmazza ezeket a technikákat, mint pl. a lassú mozgások felgyorsított felvétele és/vagy a gyors mozgások lassítása már pontokat szereznek nálam.
    Ezek is csodaszépek, köszönöm. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha tetszett - én is varázslatosnak találtam.

      Törlés
    2. Ha nagy szakértője nem is vagyok az ilyen "film" készítésének, azt tudom, hogy a gyors mozgás(ok) lassítva történő bemutatása, az "csak" technika kérdése, szemben a lassú mozgás "felgyorsításával," - amihez azonos időpontokban,azonos körülmények között kell sok felvételt készíteni ? Ezt - utóbbit - valahogy jobban tudom becsülni.

      Törlés
    3. Sok természetfilmet nézek és szinte minden alkalommal elámulok, miképp is voltak képesek ott/úgy/olyan felvételeket készíteni. Valami varázslat....

      Törlés
  2. Ez valami gyönyörűséges...Jó pár hasonló videót kaptam, anno... nem lehet be telni velük...nem elég egyszer megnézni..köszönöm...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is megnéztem már többször - dacára, hogy a kaktuszokat annyira nem is szeretem. De a virágaik elbűvölőek.

      Törlés
  3. Tavaly nyáron az összes (3 db) kaktuszom virágzott. Napokig lestem, hogy készülődnek. 2-nél szerencsém volt, láttam a kibontott virágokat. A 3. éjjel nyílt ki,reggelre csak egy elszáradt valami maradt.
    Talán idén is nyílni fognak és ügyesebb leszek.
    Jó volt most látni a virágokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nincsenek kaktuszaim valamiért a lakásomba. A közelembe nem kívántam soha őket. De többnyire, ha elmegyek a PTE botanukus kertjébe, akkor rajtuk (értsd:kaktuszok) csodálkozom legjobban. Még akkor is, ha épp nem virágzanak. A pozsgásakat is szeretem - nézni.

      Törlés
  4. Szép és érdekes. Látom kb. 1,5 millióan nézték meg. (You Tube)
    Esetleg annyit az utókornak, hogy épp' tegnap (03/01)más filmek felé is nagy figyelem fordult ! (Gondolok itt az Oscar-díj átadására.)Annak kapcsán elgondolkodtam, - ha pl. rajzfilm (mesefilm) is kap Oscart - vajon miért nincs "természetfilm" kategória ? (2) Épp' tegnapi "hír" - állítólag- egy magyar "kisfilmet" (?) (mézeskalács készítése) kb. 40 millióan néztek meg ! (?) - Akik nem Facebookoznak se' keseredjenek el,- mert felrakta valaki a You Tube-ra is, itt megnézhető (beírás : Mézesmanna Royal Icing.... (Bocs'- felírtam magamnak, de a saját írásomat meg nem tudom visszaolvasni...) Akit érdekelne,majd nézze meg !

    VálaszTörlés