2016. március 17., csütörtök

Salátaboglárka meg a hagymák



A salátaboglárka a tavasz legelső friss salátája nálam. Tele vele a kertem, s eleinte ki akartam irtani, de rájöttem, hasznomra van – meg lehet enni (virágzás előtt !!!!) garantáltan vegyszermentes, és csak gondolok egyet, kilépek az udvarra, s öt percen belül ott a saláta a tányéromon…
Ezt tettem ma is, amikor a magos-tojásos galuska mellé gyorsan készítettem egy adagot. A magos tojásos galuska pedig ilyen nálam: fele búzaliszt, fele zabpehelyliszt, egy jó adag len- és szezámmag + tojás, só. Kifőzni. Kész. Pillanatok alatt elkészül, míg fő a galus’ – megcsinálom a salátát, amihez csak egy kis fej hagyma és ecetes lé szükséges, aztán a galuskára ütök egy tojást és 15 perc alatt van ebéd  :-) 

Tele vele az udvar

Amikor virágzik már nem ehető !

Galuskával is finom....
Egyébként a kertben kezdenek bújni a pincéből felhozott, ott hajtani kezdett, majd  cserepekbe dugott vöröshagymáim. Egy-két héten belül ingyen friss zöldhagymám lesz belőlük. (A piacon a múlt héten 5 szál zöldhagyma 150.- Ft volt !!!) Ajánlom ezt a módszert mindenkinek, akinek "megindulnak" a tavalyi vöröshagymái és szereti a friss zöldhagymát !



 

4 megjegyzés:

  1. Olvastam.
    Szóval : "jártam itt." ( Nálunk a kis boltban 5 szál hagyma -most épp' 180 Ft ) Más : viszont olvastam pár dolgot a "nagy üzletekben" kapható -becsomagolt - salátákról is,- bár én nem eszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony én se veszek fejes salátát se boltban, se piacon, télen meg pláne nem. Az összevagdosott, félkész salátákat meg nem is tudom, hogy képesek emberek megenni - engem kiver a hideg, ha csak látom. Akkor inkább ne egyek semmit, mint azt. Az emberek többsége viszont nem törődik ezekkel, ilyesmikkel. Igaz én meg nem törődöm az emberekkel. Szóval valahogy így elvagyunk....

      Törlés
  2. Hm, szívesen ebédeltem volna Nálad! Még sosem ettem salátaboglárkát, de nagyon gusztán néz ki, ahogy elkészítetted!
    Az idei ültetéseim igen elhúzódnak, talán a hétvégén sikerül időt kerítenem rá. A nyaralás miatt nem akartam "egyedül hagyni" a magoncokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem már a "rendes" fejes-saláta palántáim is szépen nőnek - de nem vagy elkésve vele, ha azt akarnál még ültetni.

      Törlés