2016. március 6., vasárnap

Űrképek – földi másai



Nem mondom, hogy véletlenül tévedtem az ESA oldalára https://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_%C5%B0r%C3%BCgyn%C3%B6ks%C3%A9g … járkálok én a NASA-nál is épp eleget…
Érdekel ez a „más-világ” - megmozgatja a fantáziámat. Mivel mostanság elég sokat foglalkozunk(nak) a Marssal, hát ebben a témakörben kóborlok többször. Végülis a Hold után a Marsot kereste fel a legtöbb űrszonda. Már a hatvanas (!) években indítottunk űrszondákat, az pedig ugye nem tegnap volt…
Nem merném az életemet rátenni, hogy a Marson nem volt soha „élet”. Tán nem olyan, mint most a földi, de kizárni azért teljesen nem lehet. A „piramisos” meg itt –ott felbukkanó „alakos” mesékben persze nem hiszek. De élénk figyelemmel kísérem a terveket – még akkor is, ha a legkisebb esélyem sincs arra(sem), hogy az első ember Marsra települését megérjem…(Ámbár persze ki tudja, hol áll most ez a fejlesztési téma…Mindig és minden nagy dolog titokban történik.)

Mindez csak azért jutott most eszembe, mert találtam véletlenül netkóborlásaim közben pár fotót, pl. ezeket:
 


És persze azonnal beugrott, hogy ikertestvérük is van:

 



Csak az első kettő a Marson, a másikak meg itt a Földön, a Szaharában készültek.

Képek:


6 megjegyzés:

  1. Nem nagyon kísérem figyelemmel a fejlesztéseket,ill. inkább az "emberi oldala" érdekel,pl. a Mars esetében is. Viszont lesz még pár gond (?) - olvasva a "csak" 340 nap után visszatért űrhajósról, itt : Izmait,ízületeit fájlalja a Földre visszatért űrhajós,cipőt sem tud hordani. (Googleba írva)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem az érdekelne, hogy milyen indíttatásból vállalkozik valaki a soha-vissza-nem-térő Mars utazásra ? Mert akik először mennek nem valószínű, hogy visszajönnek. Bár ki tudja... Annyi minden változik és annyi mindent nem tudunk. Én azért nem szívesen hagynám itt (élve) a Földet mindörökre - önként.

      Törlés
  2. A hasonlóság kísérteties ...
    mmama

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, milyen különös ? Első pillanatban nem is akartam elhinni, de hát van több hasonló kép is, nyilván nem átverés.

      Törlés
  3. Feltehetően ugyanazok az erők működnek/működtek a Marson és a Földön.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ha igen, akkor nem hagy nyugodni a kérdés: hátha valamikor a "Mars" volt a "Föld"...és netán egyszer a Föld is olyan lesz, mint a Mars ??? Nem tudom, nem lehet kizárni....És még ha nem is éljük meg, akkor is rettentőn sajnálom, mert ilyen csoda, mint a mi bolygónk,ha "elmúlik" az nagy kár lesz. (Persze kérdés, hogy ki fogja megsiratni - hiszen akkor mi már sehol se leszünk....)

      Törlés