2016. április 5., kedd

A "Repülő Szem" bemutatja.....



Közel egy hónapja, hogy siránkoztam a volt újhegyi erőmű felrobbantása kapcsán a föld színéről eltűnő múlt emlékeiről. Akkor, ott mutattam pár képet az István akna halódó romjairól.
Most találtam egy drón-videót erről a régi, híres, nagy bányáról. Eszembe jutott róla egy TV-sorozat, melyben azt láthatta akit érdekelt, hogy milyen lenne a Föld az ember hirtelen eltűnése után  10-100-500 stb.. év múlva. Ha valaki nem látta és netán a magyar TV adná, érdemes megnézni, még akkor is, ha betudja az ember, hogy  az egész csak egy fantázia-film… Ugyanis másképp is történhetne, de tán jobb, ha nem tudjuk, hogy mi és hogyan…
Nos, itt a „jövőt” (vagyis a jelent) bemutató videó:






2 megjegyzés:

  1. Egy ismerősöm mesélte, hogy Németországban egy hajdani vasöntöde épületébe és a körülette lévő parkban csodálatos kiállítási és közösségi tereket alakítottak ki.
    Néhányszor jártam István akna környékén és sokszor eljátszottam a gondolattal, mi mindent lehetne ebből a helyből csinálni. Ennyire gazdagok vagyunk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És tudod, ha csak ez az egy lenne... de én Pécsett, más meg a saját városában biztos fel tud sorolni hasonlókat. Egyszerűen nem vagyok képes felfogni, hogy miért hagyunk használható dolgokat (főleg épületeket) az összedőlés állapotáig hanyagolni. Telekspekuláció? Közöny ? Nem tudom.....És a második kérdés: a németeknek miért éri meg ezekkel törődni ????

      Törlés