2016. április 26., kedd

Képek aprókákról




Csak ne lenne az a töménytelen undorító förtelmes reklám !!!
Szívesen megnézek bizonyos oldalakat, ahol olyasmit lehet látni, amit eddig életemben még soha.
Mennyi minden létezik/él körülöttünk, amit nem látunk – igaz néha talán szerencsére, de néha meg sajnos…
Nekem ez tetszett a legjobban: 

 Nem tudom mi ez, de olyan aranyos  :-)


Egyébként meg néha elgondolkodom, ezredmásodpercekre tán még meg is ijedek, amikor ilyen-olyan, velem-élő atkákról és egyéb miniállatokról olvasok.
Nem szeretem felidézni az olvasottakat, mert amikor pl. az ágyamban fekszem, ugye a párnában-paplanban is kik laknak ? Jó, nem veszélyesek rám  nézve - állítólag. De hát mégiscsak ott vannak….(Végülis 70 éve fekszem ágyban, párnák között és még élek…)  
De sorolhatnám, nyilván olvastatok ilyesmikről, nem újdonság ez senkinek, még akkor sem, ha nem nagyon foglalkozunk vele, mert a hétköznapjainkban ennél sokkal nagyobb problémák is vannak.

Elvonatkoztatva a félelmemtől, azért ha nyernék egy kis pénzt, esküszöm, vennék magamnak egy jó kis mikroszkópot. Vagy 30 éve a gyerekeknek vettem (vajon hol lehet ?) – és amit azzal az egészen egyszerű, primitív kis készülékkel láttam, a mai napig emlékezetes.
Haj, annyi minden van, amit még ki szeretnék próbálni!!!... ha lesz időm rá….

4 megjegyzés:

  1. én egyszer atkákat láttam, ami pld. az ágyneműben van, nagyított képeken, huhh...elég rendesen megundorodtam tőle, hogy az éjszaka ott zabál belőlem (is) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Na ugye, mondom én, hogy mindenkinek vannak társai, még ha nem is szereti őket túlzottan és ha nem is látja őket. De nem tragikus annyira a helyzet.
      Szerintem meg inkább egy láthatatlan atka egyen belőlem, semmint én egyek valamilyen belőlük készült kínai finomságot. Nem akarok most ebbe a témába belemenni, de ha választani kell a láthatatlan atkák és a kínaiak(és más idegen népen) által elfogyasztott étkek között, akkor nem kétséges a válaszom.
      Ámbár (ezen is merengtem már), hát ma MÁS NEM LENNE - csak csak megenném a sült tücsköt.... ???

      Törlés
  2. Örülök, hogy nem látom őket szabad szemmel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól ki van ez találva, hidd el. A nagyon nagy és a nagyon kicsi dolgokról jobb, ha nem tudunk, ésszel úgy sem értjük - a cm-re, méterre pozicionált agyunkkal.

      Törlés