2016. április 19., kedd

Morgolódás, vagy több is annál ?



Mindig elhatározom, hogy nem olvasok el bizonyos cikkeket. Azokat, melyeknek már a címe is megemeli a vérnyomásomat….
És mégis mindig elbukok (vagy bukom?)

Az első ez volt:
Igazán mondom, nincs kedvem különösebbet hozzáfűzni a címhez, mert csak szégyellni-valóan mocskos szövegeket tudnék ide írni.

A másik ez:
Aki nem pécsi – annak nyilván nem sokat mond ez a cím és a benne leírtak. Annyi sebből vérzik ez a város, annyi javítani, felújítani-való, megszépítésre váró dolog lenne ! De nem. Ezt tervezik:

„- Látogatóközpontot alakítanak ki a Misina Étteremből, ahol kiállítás is lesz, sőt az épület tetején télen egy 710 m2-es jégpálya, nyáron étterem terasszal és minigolf pálya virít majd.

– A teljes környéket rendbeteszik, lesz felnőtt – és gyermekjátszótér is

– A TV-torony kilátó részét is újrahúzzák – csúszásmentes lesz, gyerekbarát korláttal, távcsövekkel, és ha mindez nem lenne elég, akkor

– alaposan ki is világítják az egész tornyot, hogy éjjelente fáklyaként világítson a sötétségben.”

Most sem azért gyér a torony látogatottsága, mert nincs ott jégpálya. Most se tud semmiféle jármű télen, havazáskor felmenni. Most is messziről látszik a Mecseket lenyomó kivilágított torony…Csak ezt a három témát emelem ki. Meg se merem kérdezni, hogy a már most is borsos felvonóár majd miképp fog változni, a felújítás után hány kisgyerekes család fogja tudni megfizetni ?? ( Most: F:950, NY:800, GY:650 Ft)
Kétségtelen, a környéket nem ártana rendbetenni. Sőt én akár még egy autóparkoló őrt is alkalmaznék, mert megesik, hogy nem találod az autódban azt, amit leparkoláskor benne hagytál. Hiszen ez egy ilyen környék:

Tudom, hogy senki nem kíváncsi a véleményemre, de valahol ki kell engednem a gőzt, mielőtt felrobbanok. Hát most is ezt tettem…..


Néha arra gondolok, ez lenne az igazi megoldás minden bajra. Öntse el a lapályt a tenger, s maradjon meg a torony. Álljon ott magányosan .... nélkülünk.




10 megjegyzés:

  1. Valóban sikít a város minden ennél fontosabb dologért, pl. engem a Balokány lepusztulása és az uszoda - mi több - uszodák(!) hiánya nagyon zavar és millió más, nem is lehet sorrendbe tenni! De hát ez a torony téma tényleg elképesztő!:( Utolsó dolog, amire pénzt költenék. Ja, a pécsi püspök, igen, ne olvass ilyeneket!:)))
    Tegnap Kepes előadásán voltunk az Urániában, gondoltam rád, jó volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem szelektálni az olvasnivalók között, de néha csak csak nem tudom legyőzni a kíváncsiságomat és elolvasok olyasmit is, aminek már a címe sem ígér jót...Hát mindig rájövök, hogy nem kellett volna.
      Nem tudom, megéljük-e, hogy a Balokányból embernek való hely lesz...Néha kételkedem.
      Gondolom a Kepes jó volt...kedvelem.

      Törlés
  2. Lehet,nem kellene hozzászólnom. (?)
    Csak-csak elmondanám a gondolataimat,remélem sértődés nem lesz belőle.(?) Előzmény : jó pár hozzászólást ("zsigerből megírtakat is"...) elolvastam más helyeken is. Az a vélekedésem,hogy a legtöbben kevés információval rendelkeznek. (?) Pl. : már 2012-ben is volt egy Misina Projekt (nem részletezném)- ill. ez az újabb egy "ökoturisztikai fejlesztés" - (ill. még pénz sincs rá...) - és az,hogy egy-egy pályázatba mi kerüljön bele,azt bizonyára a pályázat készítői jobban tudják,mint a laikusok. Én úgy gondolom, az útépítés az nem ilyen. (sajnos) Több - sok- olyan irritáló történet van Pécsett, amik esetében nem árt előbb rákeresni, kinek a tulajdonában van ? ( Lásd pl. a Balokányt...vagy pl. a tv.torony sincs önkormányzati tulajdonban (!) - "csak" a terület,-körülötte.stb.) - Más : pl. a tv.torony (honlapján,vagy a Facebookján írta ?) - a torony mellett parkoló autókban nem esik / nem voltak kár(ok)... ( ez is csak egy "urbanlegends" történet,mint pl. az,hogy a pécsi közbiztonság az "borzalmas." Természetesen,én is kissé "elkedvetlenedtem," amikor a 2 felnőtt + 2 gyerek + 2 nyugdíjas jegyet kifizettem... (felvonó) - (szerencsére a fogyasztást a "presszóban" már nem én fizettem...)Tegyem hozzá : minden relatív ! - mindenféle belépőjegy ár... ( említhetném pl.a pécsi bábszínház jegyárat is...) Az "egész drámai átalakításhoz" annyit : Az álmodozás ingyen van ! ( igaz,ez plagizálás egy hozzászólótól)- ami fontosabb : Teljesen felesleges ilyen témáktól (is) az egészségi állapotunkat veszélyeztetni ! ( beleértve a püspök úr levelét és még jó sok egyéb mást is.) Majd kifelejtettem : én pl. a toronyban "porosodó" dinót, (+ a lábnyomát ?- ha még ott van ? )meg a mellette lévő tudnivalók a Mecsekről (?) - volt kiállítás anyagot csak-csak lehoznám a talajszintre... ( a volt étterembe) - de ez se legyen az én gondom ! [Az ik-es igeragozás régebben nekem is vesszőparipám volt,- ma már nem ! - mert olvastam, pl. az ik-es igék ragozása is "árnyaltabb lett." Pl. ma már senkit nem figyelmeztetek arra,ha én nem úgy gondolom. ]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A püspökség "ügyével" az alábbi hozzászólónak írt válaszomban foglalkoztam. Igen, elismerem, nem vagyok róluk túl jó véleménnyel. Magánügy és senkit nem érdekel, mert kicsi ember véleménye nem számít.De miért ne írhatnám (én is) le, hogy nem értek egyet a döntéssel ?
      Tv torony. Hát annyi mindenféle gondolatomat leírom itt a blogban: ha valamit hülyeségnek tartok pl. jelen esetben ezt a tv-tornyos dolgot is, hát leírom ezt is. Senkit, semmiben nem befolyásol az én véleményem - de én kieresztem a gőzt a fejemből. Amúgy meg tán kérdezd meg unokaöcsédet, hogy mit érzett, amikoris a Misina-parkolóban kilopták a kocsiban hagyott pénztárcáját. (Nem az ülésről, a kesztyűtartóból...)
      Az ikes igékkel kapcsolatos mondatodat pedig nem értem....

      Törlés
  3. Ezt szeretném hozzá tenni:
    http://szemlelek.blog.hu/2016/04/20/heidl_gyorgy_ismet_alaptalanul_vadoljak_a_pecsi_egyhazmegyet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Elolvastam. "Többször tapasztaltam médiamunkások részéről, hogy egy-egy ügy kapcsán jobb-bal, kormánypárti-ellenzéki stb. pólusok mentén kívánják elhelyezni az egyházat. Nekik is mindig elmondom, hogy az egyház nem ilyen horizonton helyezkedik el, hanem e szemlélet fölött áll."
      No hát ez az amit én egy pillanatig sem vagyok hajlandó elhinni. Nem egyes emberek becsületességét, szavahihetőségét vitatom, de érzésem szerint - miképp ebben az egész országban sok helyen - ott se "tiszta" teljesen mindenki.Amióta világ a világ, mindig, mindenki a hatalmon lévőkhöz igyekszik húzódni, törleszkedni - mert már az ősember is tudta, hogy abba a bandába jó tartozni, ahol erős emberek vannak. Ez biztosítja a továbbélés lehetőségét.
      Röviden: Akármiféle indokot is hoztak itt most fel, nem értek egyet azzal, hogy ha eleve az egyház is rossznak tartja a jelenlegi oktatási rendszert, akkor nem hagyta tiltakozni a tanárait. Mellesleg ez szerintem maximálisan egyenlő a szabadságjogok korlátozásával. Ilyenben meg volt már részünk elég sokáig. Amúgy meg: hát sajnos akár kimennek a tanárok az utcára, akár nem - itt túl sok változás egy kis pedagógus tüntetéstől nem várható.Összefogásra, igazi egységre lenne szükség, ezt azonban a magyar nem ismeri. A "miénk" fogalma helyett itt csak az "enyém" érvényesül.

      Törlés
    2. Alapjában véve egyet értünk, csak érdekesnek találtam a másik fél válaszát.

      Amúgy nemhogy nem érnek célt, de épp mos készítik a legsötétebb gazságot a fejük felett "szakgimnázium" néven csúfolva, ahol semmilyen természettudományos tárgy nem lesz :(((((((

      Törlés
    3. Viszont biztos lesz biblia-óra...Még megérjük, hogy utódaink szerint tényleg a Jóisten homokból-gyurmázott Ádámja lesz az első ember. Alapjában véve persze, ha a hatalom szemszögéből nézem csak egyszerűbb, könnyebb a lebutított tömegeket kordában tartani, mintha gondolkodó, értelmes, érző lényekkel kellene folyamatosan küszködni.

      Törlés
  4. Lehet megkövezni, de szerintem az erkölcstanra szükség van. Amúgy ez van osztályfőnöki óra helyett. És a szülő választhat hittant. Az enyém amúgy hittanra jár, de sajnálom, hogy nem vehet részt mindkettőn, mert annyira jó témák merülnek fel a másik órán is. Igazából mindennél ott a hiba, amikor kötelező, egyen stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, szélsőséges voltam. ...Az legyen, amire van igény - de akkor mindenkinek legyen lehetősége a választára.
      Ám van egy olyan érzésem, hogy ez a fajta "szép új világ" sosem fog eljönni.

      Törlés